Ogarze mądrości

KOiGP
Kontakt:

Re: Ogarze mądrości

Post autor: KOiGP »

hania pisze:Może najpierw należałoby się spytać czy są zainteresowani robieniem z kanapowców psów użytkowych?
ja jestem zainteresowany
Została pominięta jedna grupa osób os. które mają kanapowce a chcą mieć psa do polowania.
co z nimi?
hania pisze:Tak się ostatnio zastanawiałam jak to jest, że przez pewną grupę ludzi porażki ogara są tak bardzo zauważane a sukcesy są omijane milczeniem.
no właśnie dlaczego?
Jeśli napiszesz relacje i wyślesz ją do klubu zapewne znajdzie się na stronie klubowej.

OFF-TOPIC - Na każdy temat
Uważałem, że tu można pisać o wszystkim i wszyscy nawet KOiGP
Klub Ogara i Gończego Polskiego zaprasza na stronę klubową http://www.ogaryigoncze.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

KOiGP pisze: Została pominięta jedna grupa osób os. które mają kanapowce a chcą mieć psa do polowania.
co z nimi?
ale o co chodzi?
Ktoś zabrania polować z tymi psami? Wyśmiewa to, że chcą polować?

Czy też - z z innej beczki - te osoby nabyły ogara i są niezadowolone ?
Bo ja jakoś nie widzę masowego oddawania ogarów z powodu ich nieprzydatności a co roku ogary trafiają w ręce myśliwych.
KOiGP
Kontakt:

Post autor: KOiGP »

Pozwoliłem sobie zmienić pierwszy post może teraz będzie bardziej czytelny. :happy3:
Przy dziku gończy wyrywny jest - najpierw działa, no a mój ogar (który jest na szkoleniu) najpierw myśli, a później ucieka w panice
Klub Ogara i Gończego Polskiego zaprasza na stronę klubową http://www.ogaryigoncze.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

KOiGP pisze:
hania pisze:Może najpierw należałoby się spytać czy są zainteresowani robieniem z kanapowców psów użytkowych?
ja jestem zainteresowany
Została pominięta jedna grupa osób os. które mają kanapowce a chcą mieć psa do polowania.
co z nimi?
Nie, nie pominęłam ich. Jakoś nie poznałam ludzi, którzy mają typowego ogara kanapowca i chcą SZYBKO zrobić z niego psa użytkowego. Ci co maja kanapowca, chcą z niego zrobić użytkowego w normalnym tempie jakoś sobie radzą.
hania pisze:Tak się ostatnio zastanawiałam jak to jest, że przez pewną grupę ludzi porażki ogara są tak bardzo zauważane a sukcesy są omijane milczeniem.
no właśnie dlaczego?
Jeśli napiszesz relacje i wyślesz ją do klubu zapewne znajdzie się na stronie klubowej.
To nie chodzi o oficjalne informacje o stronie tylko próby udowodnienia przez grupę ludzi, że ogar do niczego się nie nadaje. Wystarczy wejść an zielone i poczytać pewne złośliwe wpisy.
OFF-TOPIC - Na każdy temat
Uważałem, że tu można pisać o wszystkim i wszyscy nawet KOiGP
Jeżeli występujesz oficjalnie to takie teksty jak w pierwszym poście są bardzo nie na miejscu.
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

KOiGP pisze:Pozwoliłem sobie zmienić pierwszy post może teraz będzie bardziej czytelny. :happy3:
Przy dziku gończy wyrywny jest - najpierw działa, no a mój ogar (który jest na szkoleniu) najpierw myśli, a później ucieka w panice
I na tej podstawie zgeneralizowałeś na wszystkie ogary? Gratulacje.
Awatar użytkownika
Malgosiaczek_27

Post autor: Malgosiaczek_27 »

KOiGP pisze:Pozwoliłem sobie zmienić pierwszy post może teraz będzie bardziej czytelny. :happy3:
Taki post na pewno będzie bardziej czytelny.

Sądzę jednak, że i ten post powinieneś zmienić:
KOiGP pisze:Proponuję w tym temacie opisywać spostrzeżenia, uwagi, porady jak w szybki sposób z kanapowca zrobimy psa użytkowego.
Proszę nie szukać żadnych podtekstów w moich wypowiedziach.
Na przykład na: "Proponuję w tym temacie opisywać spostrzeżenia, uwagi, porady jak w szybki sposób z mojego (Twojego) kanapowca zrobimy (zrobić) psa użytkowego. Proszę nie przejmować się podtekstami w moich wypowiedziach, bo nie chce nikogo urazić. Taki już mój styl pisania, inaczej nie potrafię formułować swoich wypowiedzi."
Obrazek

Czekolada uspokaja bardziej, niż kolor zielony ;)
Awatar użytkownika
AniaRe
Kontakt:

Post autor: AniaRe »

Propoonuję zmianę nazwy tego wątku na:
"Mądrości" Berdysza - będzie adekwatniej

P.S. Proszę nie szukać żadnych podtekstów w moich wypowiedziach...

P.S.2 Rafał, skoro zadeklarowałeś konto KOiGP jako oficjalne, to obliguje Cię do tego, żeby z tego konta pisać tylko jako sekretarz klubu-oficjalne informacje klubowe. Jak chcesz dalej wypisywać takie "rewelacje" , które są Twoim osobistym poglądem, zalóż sobie konto jako Berdysz.
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

To, że ogar nie nadaje się do myślistwa to nas uświadomiono. Ja mam to dokładnie tam. Ale chciałbym wiedzieć jaka jest przydatność polskich myśliwych dla kynologii łowieckiej. Czyli inaczej mówiąc, jaki procent polskich myśliwych posiada wyszkolone psy ras mysliwskich. I nie mówię tu o ogarach czy nawet gończych. Mogą być przedstawiciele niemieckiej konfekcji. Dlaczego na imprezy łowieckie zaprasza się osoby świeckie żeby pokazali braci myśliwskiej jak wygląda pies.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

ZbyszekC pisze:To, że ogar nie nadaje się do myślistwa to nas uświadomiono. Ja mam to dokładnie tam. Ale chciałbym wiedzieć jaka jest przydatność polskich myśliwych dla kynologii łowieckiej. Czyli inaczej mówiąc, jaki procent polskich myśliwych posiada wyszkolone psy ras mysliwskich. I nie mówię tu o ogarach czy nawet gończych. Mogą być przedstawiciele niemieckiej konfekcji. Dlaczego na imprezy łowieckie zaprasza się osoby świeckie żeby pokazali braci myśliwskiej jak wygląda pies.
Zbyszku :brawo_1:
Nic dodać nic ująć !

Ja jeszcze chciałam zwrócić małą uwagę, że o użytkowości ogarów nie trzeba dywagować w "off topicu" bo jest oddzielny dział dotyczący tego zagadnienia.
Awatar użytkownika
Malgosiaczek_27

Post autor: Malgosiaczek_27 »

Ania W pisze:ZbyszekC napisał(a):
To, że ogar nie nadaje się do myślistwa to nas uświadomiono. Ja mam to dokładnie tam. Ale chciałbym wiedzieć jaka jest przydatność polskich myśliwych dla kynologii łowieckiej. Czyli inaczej mówiąc, jaki procent polskich myśliwych posiada wyszkolone psy ras mysliwskich. I nie mówię tu o ogarach czy nawet gończych. Mogą być przedstawiciele niemieckiej konfekcji. Dlaczego na imprezy łowieckie zaprasza się osoby świeckie żeby pokazali braci myśliwskiej jak wygląda pies.

Zbyszku :brawo_1:
Nic dodać nic ująć !

Zbyszku bardzo dobrze napisane! :brawo_1:
Aniu, a ja bym tutaj dodała tylko jedno mądre powiedzenie, można je w różny sposób interpretować ale... "złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy" ...czy jakoś tak... ;)
Czasami dobrze spojrzeć dalej niż czubek swojego nosa... :roll:

Oczywiście napisałam to bez żadnych podtekstów...
Obrazek

Czekolada uspokaja bardziej, niż kolor zielony ;)
ODPOWIEDZ