Witam...

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Witam...

Post autor: Ania W »

Myślę , że ten punkt regulaminu nie zamyka drogi do poważnej dyskusji i nie jest raczej skierowany "przeciwko" jednej osobie, choćby nie wiem jak prowokacyjnie miała się zachowywać ;)
Takie bądź podobne punkty znajdują się na kilku forach poświęconych kynologii.
W tym przypadku jest wyraźnie rozróżnione "psy rodowodowe" i "psy mające uprawnienia" - te drugie to przecież KW.
Ten punkt zamyka natomiast drogę na forum osobom rozmnażającym swoje kupione "do kochania" ogary, którym "papier nie jest do niczego potrzebny" do reklamowania np. swoich miotów. Niestety allegro pokazuje, że coraz więcej jest takich przypadków.
Ja nie widzę natomiast przeciwwskazań by propagować wpisywanie NNów do KW i robienie im uprawnień oraz używanie do hodowli.
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

Ja również bardzo uważnie przeczytałam regulamin i tylko w jednym momencie poczułam zimny pot na plecach:
ADMINISTRATOR- zastrzega sobie możliwość zawieszenia lub usunięcia forum bez podania przyczyny.
Ale rozumiem że to pusta formułka.. i jeśli Administrator postanowi taki krok kiedyś, w przyszłości zrobić to nas powiadomi i może przekaże administrację.... czego oczywiście nie chcemy doczekać.
Co do reszty nie mam zastrzeżeń.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Awatar użytkownika
Administrator
Sołtys Wsi Ogarkowo

Post autor: Administrator »

dorob62 pisze:
Administrator pisze:ADMINISTRATOR- zastrzega sobie możliwość zawieszenia lub usunięcia forum bez podania przyczyny.
Ale rozumiem że to pusta formułka..
Jest to jedyny zapis w regulaminie, który możemy tak traktować ;)
W razie gdyby administratorowi taka sytuacja się przydarzyła, to na pewno odda forum pod dobrą opiekę.
Pozdrawiam
Administrator wioski Ogarkowo
Awatar użytkownika
dorob62

Uffffff..... to kamień mi z serca spadł:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Ja też chciałam Bardzo Serdecznie powitać Administratora ;) Z całego serca podziękować za stworzenie fantastycznego forum i żywię nadzieję że będzie nam się tu miło i kulturalnie spędzać czas :mrgreen:

Ps. Jakiż przerażający avatarek ma nasz Administrator :lol:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Danusia
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Danusia »

Witam Serdecznie Administratora z pięknym "agresywnym" haaa ogarkiem. Tak powaznie to juz się rozpisałam z propozycjami, czekam na odzew. Mam nadzieję, ze będzie to miłe, kulturalne forum ogarkowe, gdzie kazdy znajdzie swoje miejsce i nie będzie zwalczany. To na pewno nie słuzy rozwojowi rasy. Odnosnie dzikich miotów, a mam równiez jamniki, a w interrnecie az wrze od "dzikich miotów"- bezpapierowych, podobno w wielu rasach. Hodowcy stoją ze sprzedazą szczeniąt rodowodowych, bo kazdy chce za parę groszy, kierując się ceną bezpapierowej produkcji. Moja znajoma od jamników wyszla z propozycją chipowania dodatkowo wszystkich szczeniąt w Polsce i dodatkowo większego nadzoru Zwiąku Kynologicznego nad hodowcami. Myslę, ze propozycja godna uwagi, ale czy nasz Polaczek znowu czegos nie wymysli, aby ominąc prawo. Podniesie to tylko koszt szczeniąt w prawdziwych hodowlach......
Józef
Gadu-Gadu: 3660621

Post autor: Józef »

A mnie się Sołtys podoba! Ma więcej w sobie powagi niż "Administrator" ;) Może pomyślimy nad ustrojem wioski, może jak w szwajcarskich kantonach? Ogłoś Administratorze termin, a my się wypowiemy jak lud karnie, co? Obwołamy Cię Sołtysem toś Sołtys, Administratorem toś admin? Hę? Ryzyko małe, tak i ta rządzisz... A wiesz Sołtys to.... Sołtys jest i basta!
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
Awatar użytkownika
dorob62

Mam osobistą prośbę do Administratora. Czy mogę prosić o zmianę tytułu "mojego" wątku..... Z "Tymczasowa nazwa-sałatka Doroty" na "Sałatki Dorotki". Może to i infantylne.... ale proszę:)
Awatar użytkownika
Administrator
Sołtys Wsi Ogarkowo

Post autor: Administrator »

Doroto, już po problemie ;)
Pozdrawiam
Administrator wioski Ogarkowo
Awatar użytkownika
dorob62

dzięki.. to teraz specjalnie dla Ciebie "sałatka sołtysa":) oczywiście w tamtym wątku:)
ODPOWIEDZ