Witamy serdecznie
Re: Witamy serdecznie
Uważajcie na tych leśnych spacerach żeby Marcel za zwierzyną nie pogonił.
Zajrzyj także tutaj: zielone forum
Zajrzyj także tutaj: zielone forum
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Witajcie 

- ania N
- Gadu-Gadu: 0
Fiord pozdrawia 

„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Oooo, ja bym powiedziała, że Marcel prędzej przypomina australiana niż jakigoś myśliwskiego 
A australiany też mają dobre nosy, odziedziczyły to prawdopodobnie po dalmatyńczykach

A australiany też mają dobre nosy, odziedziczyły to prawdopodobnie po dalmatyńczykach

Może jak kiedyś będziemy w tamtych okolicach na jakiejś wystawie, to może będzie szansa zobaczenia ich na żywoI pozdrawiamy australiany - nigdy nie widziałam tej rasy "na żywo", podobno wspaniale pracują

Witaj
My też niedawno mieliśmy nieogarka i to umaszczeniem podobnego do Marcela ,potem przyszedł ogarek a od maja 2009 dołączyła Zojka ,jakoś sobie radzimy ,jak patrzę na małe kluski ogarkowe to

My też niedawno mieliśmy nieogarka i to umaszczeniem podobnego do Marcela ,potem przyszedł ogarek a od maja 2009 dołączyła Zojka ,jakoś sobie radzimy ,jak patrzę na małe kluski ogarkowe to

Dziękujemy bardzo za powitania i pozdrowienia
Ikar
Generalnie staram się w lesie trzymać go na 2 linkach - raz, jak biegał bez pogonił nas leśnik
Jesteśmy też po pierwszym etapie szkolenia w zakresie posłuszeństwa (PT), więc nie jest źle ale fakt uważać muszę
monik
Marcel to taka całkowita mieszanka (chociaż pomysłów co i z kogo ma było wiele
) a z myśliwego ma ducha
nulka
Widziałam na forum zdjęcia takich maluszków - fakt, aż się coś w środku przekręca z wrażenia, jak sie patrzy na takie tyci, tyci uszka
czyste słodkości
Pozdrawiamy!

Ikar
Generalnie staram się w lesie trzymać go na 2 linkach - raz, jak biegał bez pogonił nas leśnik

Jesteśmy też po pierwszym etapie szkolenia w zakresie posłuszeństwa (PT), więc nie jest źle ale fakt uważać muszę

monik
Marcel to taka całkowita mieszanka (chociaż pomysłów co i z kogo ma było wiele

nulka
Widziałam na forum zdjęcia takich maluszków - fakt, aż się coś w środku przekręca z wrażenia, jak sie patrzy na takie tyci, tyci uszka

Pozdrawiamy!
Ievan i Marcel
Witam i pozdrawiam serdecznie,
nie płec jest ważna tylko uczucia.
Ogarkowi lobbyści są mile witani.
Piękny pies.
Wigro
nie płec jest ważna tylko uczucia.
Ogarkowi lobbyści są mile witani.
Piękny pies.
Wigro
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
Ja bym psa w lesie ze względu na jego bezpieczeństwo nie puszczała luzem- może polecieć za zwierzyną albo napotkać myśliwegoIevan pisze: Generalnie staram się w lesie trzymać go na 2 linkach - raz, jak biegał bez pogonił nas leśnik![]()

Natalia i Nero
Wigro
Dziękujemy za miłe powitanie
wszoleczek
Macie jakieś wypróbowane sposoby na nie plątanie się linek - jeśli z nimi biega, ja biegnę za nim i wyplątuję co chwilę z krzaczorów jakichś
, a może jakieś lepsze linki? Czego używacie?
Dziękujemy za miłe powitanie

wszoleczek
Macie jakieś wypróbowane sposoby na nie plątanie się linek - jeśli z nimi biega, ja biegnę za nim i wyplątuję co chwilę z krzaczorów jakichś

Ievan i Marcel
- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
Ja kupiłam linkę 15m w bricomarche, na rysunku były konie
, ale w lesie, gdzie jest dużo śladów linka nie ma sensu (raz wziełam go na wielką wyprawę- chciałam go zmęczyć, chodziłam za nim krok w krok). W lesie skracam linkę do ok 5m, żeby się nie plątał. Jak ciągnie za jakimś śladem, to linka sztywna, pozwalam mu wąchać, ale mówię stanowczo 'zostaw' albo 'nieeeee'
. Nero ma tyle siły, że dzisiał podczas zapoznawania się z suczką zerwał skórzaną smycz
. Dlatego nie rozbudzam w nim instynktu, bo jeszcze nie jestem w stanie nad nim zapanować 

Natalia i Nero