Witamy serdecznie

Awatar użytkownika
Ikar

Re: Witamy serdecznie

Post autor: Ikar »

Uważajcie na tych leśnych spacerach żeby Marcel za zwierzyną nie pogonił.
Zajrzyj także tutaj: zielone forum
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Witajcie :hi_1:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Post autor: ania N »

Fiord pozdrawia :hi_1:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
monik

Post autor: monik »

Oooo, ja bym powiedziała, że Marcel prędzej przypomina australiana niż jakigoś myśliwskiego ;)
A australiany też mają dobre nosy, odziedziczyły to prawdopodobnie po dalmatyńczykach :)
I pozdrawiamy australiany - nigdy nie widziałam tej rasy "na żywo", podobno wspaniale pracują
Może jak kiedyś będziemy w tamtych okolicach na jakiejś wystawie, to może będzie szansa zobaczenia ich na żywo :)
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

Witaj :hi_1:

My też niedawno mieliśmy nieogarka i to umaszczeniem podobnego do Marcela ,potem przyszedł ogarek a od maja 2009 dołączyła Zojka ,jakoś sobie radzimy ,jak patrzę na małe kluski ogarkowe to :marzyc: :D
Awatar użytkownika
Ievan

Post autor: Ievan »

Dziękujemy bardzo za powitania i pozdrowienia :) :zgoda:

Ikar
Generalnie staram się w lesie trzymać go na 2 linkach - raz, jak biegał bez pogonił nas leśnik :(
Jesteśmy też po pierwszym etapie szkolenia w zakresie posłuszeństwa (PT), więc nie jest źle ale fakt uważać muszę :)

monik
Marcel to taka całkowita mieszanka (chociaż pomysłów co i z kogo ma było wiele :) ) a z myśliwego ma ducha ;)

nulka
Widziałam na forum zdjęcia takich maluszków - fakt, aż się coś w środku przekręca z wrażenia, jak sie patrzy na takie tyci, tyci uszka :marzyc: czyste słodkości :)

Pozdrawiamy!
Ievan i Marcel
Awatar użytkownika
Wigro
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Wigro »

Witam i pozdrawiam serdecznie,
nie płec jest ważna tylko uczucia.
Ogarkowi lobbyści są mile witani.
Piękny pies.
Wigro
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Awatar użytkownika
wszoleczek
Gadu-Gadu: 3431453
Kontakt:

Post autor: wszoleczek »

Ievan pisze: Generalnie staram się w lesie trzymać go na 2 linkach - raz, jak biegał bez pogonił nas leśnik :(
Ja bym psa w lesie ze względu na jego bezpieczeństwo nie puszczała luzem- może polecieć za zwierzyną albo napotkać myśliwego :zly1:
Natalia i Nero
Awatar użytkownika
Ievan

Post autor: Ievan »

Wigro
Dziękujemy za miłe powitanie :zgoda: :)

wszoleczek
Macie jakieś wypróbowane sposoby na nie plątanie się linek - jeśli z nimi biega, ja biegnę za nim i wyplątuję co chwilę z krzaczorów jakichś :zly1: , a może jakieś lepsze linki? Czego używacie?
Ievan i Marcel
Awatar użytkownika
wszoleczek
Gadu-Gadu: 3431453
Kontakt:

Post autor: wszoleczek »

Ja kupiłam linkę 15m w bricomarche, na rysunku były konie :gleba: , ale w lesie, gdzie jest dużo śladów linka nie ma sensu (raz wziełam go na wielką wyprawę- chciałam go zmęczyć, chodziłam za nim krok w krok). W lesie skracam linkę do ok 5m, żeby się nie plątał. Jak ciągnie za jakimś śladem, to linka sztywna, pozwalam mu wąchać, ale mówię stanowczo 'zostaw' albo 'nieeeee' ;) . Nero ma tyle siły, że dzisiał podczas zapoznawania się z suczką zerwał skórzaną smycz :zdziw_4: . Dlatego nie rozbudzam w nim instynktu, bo jeszcze nie jestem w stanie nad nim zapanować :strach_4:
Natalia i Nero
ODPOWIEDZ