Linienie

diamantina

Re: Linienie

Post autor: diamantina »

weszynoska pisze:jako "psi fryzjer" uzywam furminatora do niektórych psów, czasami tez do moich....jest niezastapiony....

ale...trzeba dobrze wiedzieć jak sie nim posługiwać...i bardzo ostroznie...jest ostry, naciskając za mocno mozna psa poranić....wyczesywać za długo...mozna go do łysa wytrymowac
Czyli to jest nic innego jak taki większy trymer z inaczej umieszczonym "ostrzem", rozumiem?
Ja zawsze trymuje Blue trymerem :) Działa na tej samej zasadzie, co ten furminator, ale dobry marketing potrafi dużo jak widzę :lol:
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

trymerów jest ogrom rodzajów i mają różne przeznaczenia..tzn. do róznych włosów służą...

po ostatnich tłumaczeniach z autorstwem zdjęc...wiem że nic nie wiem... :niewka:

poszukajcie w googlach ...trymer hakowy

na pewno pomagają w odkłaczaniu...ostroznie bo tez potrafia przycinac sierść okrywową i robić w futrze dziury :zly1:
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
diamantina

weszynoska pisze:trymerów jest ogrom rodzajów i mają różne przeznaczenia..tzn. do róznych włosów służą...

po ostatnich tłumaczeniach z autorstwem zdjęc...wiem że nic nie wiem... :niewka:

poszukajcie w googlach ...trymer hakowy

na pewno pomagają w odkłaczaniu...ostroznie bo tez potrafia przycinac sierść okrywową i robić w futrze dziury :zly1:
spokojnie, jak widzisz fotkę, to klikasz na nią prawym klawiszem i robisz kopiuj adres obrazka i ten adres tutaj po prostu wklejasz, że jak ktoś sobie kliknie na niego, to od razu mu się otwiera ta fotka, np. http://www.karusek.com.pl/img_prod/b/b_6026.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; :mrgreen:
i w ten sposób nikogo nie "krzywdzisz" i nikt się nie będzie czepiać ;)
Awatar użytkownika
Puzon
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Puzon »

dzieki ja wole jednak zgrzebło i moj odkurzacz
diamantina

węszynosko - teraz już się nie mówi "psi fryzjer", tylko groomer :lol:
Jeszcze troszkę i ten zawód będzie normalnym zawodem w Polsce ;)
Już w tej chwili prawie w całej Polsce są prowadzone kursy groomerskie, tylko niestety nie wszyscy "nauczyciele" dobrze znają wszystkie rasy (chodzi mi o strzyżenia, trymowania, co i jak..).

Sorry za offa :]
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

A ja mam pytanie..Nemrod gubi włos średnio ale ostatnio to po prostu jak przechodzi to za nim układa się ślad z włosów... i wlos mu zmatowial... coś mu podawać?
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Awatar użytkownika
wladekbud

Post autor: wladekbud »

Burza też teraz gubi sierść jak głupia. Dzwoniłem do jej "dziadka" - p.Burdy, u którego chowają się matka i siostra Burzy. U niego w tym roku też teraz akurat obie psiny mocniej tracą włos (dokładniej - Żywia skończyła, a Burda - mała, zaczęła właśnie gubic sierść) i radził nie panikować, sam jest zdziwiony, że to gubienie sierści nie na wiosnę a teraz.

Ale to odnośnie nas, a jak u Nemroda to nie wiem :niewka:
"Whoever loveth me, loveth my hound." - Thomas More
Awatar użytkownika
Leszek

Post autor: Leszek »

U Amona też jakby drugi rzut intensywnego linienia, pierwszy miał w kwietniu. :zdziw_5:
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
monik

Post autor: monik »

To się łączy z upałami, Blue też trochę zmieniała włos w kwietniu, ale nie za dużo, za to teraz mam taki wysyp, że masakra :/ Dobrze, że Arafat nie linieje, choć z jego długim włosem byłoby dużo lepiej, a z takim półdługim, to katastrofa, wszędzie są włosy :placzek:
Awatar użytkownika
Basia
Gadu-Gadu: 3582961

Post autor: Basia »

U nas jest podwójnie wesoło, gdyż Mina wymienia nie tylko sierść z okazji upałów, ale także szczeniece włosy. :gleba:
Generalnie gdzie nie spojżysz tam kłaki, kłaki, kłaki :placzek:
Pozdrawiamy,
Basia i Zuzia
ODPOWIEDZ