Dwór z Szablami
Re: Dwór z Szablami
Śliczne maluchy! Gratuluję!
Gratulacje i duzo cierpliwości życzę w odchowaniu maluchów.
-
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Szczeniaki rozpoznajemy bo mają inne znaczenienia na łapkach, są są zróżnicowane gabarytowo i w barwie. Wstążeczek bałabym się jeszcze zawiazywać im na szyi.
Białe znacznia na wszystkich 4 łapach ma 5 szczeniaków, białe znaczenia na 2 łapkach przednie lub tylnie ma 3 szczeniaków, dwójka szczeniaków nie ma na ten moment znaczeń na łapkach. (Czy mogą się jeszcze pojawić? 6 szczeniaków ma białą muszkę lub krawacić lub jedno i drugie. Trzy szczeniaki mają jakby pręgi na głowie. Jednym słowem troche różnią sie od siebie. Zresztą 24 godziny na dobę wpatruję się w nie jak w niezły film animowany to znam na pamięć każdy szczegół.
Białe znacznia na wszystkich 4 łapach ma 5 szczeniaków, białe znaczenia na 2 łapkach przednie lub tylnie ma 3 szczeniaków, dwójka szczeniaków nie ma na ten moment znaczeń na łapkach. (Czy mogą się jeszcze pojawić? 6 szczeniaków ma białą muszkę lub krawacić lub jedno i drugie. Trzy szczeniaki mają jakby pręgi na głowie. Jednym słowem troche różnią sie od siebie. Zresztą 24 godziny na dobę wpatruję się w nie jak w niezły film animowany to znam na pamięć każdy szczegół.
- Załączniki
-
- P1010103.JPG (78.46 KiB) Przejrzano 940 razy
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Fantastyczne towarzystwo 

Strzał w dzisiątkę
. Gratulacje
Niech się dobrze i zdrowo chowają 

-
- Kontakt:
Cieszę się
, że podobają ci się zdjęcia. Małe ogary to przyjemne
modelki 
Czy wiecie kiedy zaczynają słyszeć i widzieć?

Czy wiecie kiedy zaczynają słyszeć i widzieć?
- Załączniki
-
- P1010097.JPG (65.63 KiB) Przejrzano 870 razy
Taki "mały kalendarzyk":
Widzą- 13/16 dzień. Wtedy też je pierwszy raz odrobaczam (zawiesiną)
3-4 tydz -drugi raz odrobaczam. Mają/rosną mleczaki- zaczynam zwykle dokarmianie (na początku surową zmieloną wołowiną/rozmaczanymi chrupkami Baby Royal dla ras dużych).
7-8 tydz pierwsze szczepienie.
8-10tydz trzeci raz odrobaczam (jeśli są w nowych domach to czynią to już ich opiekunowie/ja daję im w wyprawce tabletki i oni też szczepią już potem u siebie malucha zgodnie z terminem w książeczce szczepień).
Widzą- 13/16 dzień. Wtedy też je pierwszy raz odrobaczam (zawiesiną)
3-4 tydz -drugi raz odrobaczam. Mają/rosną mleczaki- zaczynam zwykle dokarmianie (na początku surową zmieloną wołowiną/rozmaczanymi chrupkami Baby Royal dla ras dużych).
7-8 tydz pierwsze szczepienie.
8-10tydz trzeci raz odrobaczam (jeśli są w nowych domach to czynią to już ich opiekunowie/ja daję im w wyprawce tabletki i oni też szczepią już potem u siebie malucha zgodnie z terminem w książeczce szczepień).
-
- Kontakt:
Bardzo dziekuję za te informacje. Wczoraj byłam w bydgoskim związku kynologicznym. Umawiałam się na przegląd hodowlany na 5 maja. Czy celem przeglądu jest między innymi ocena tego jak dobre w typie są urodzone szczeniaki? Bardzo chciałabym móc je ocenić pod kątem przyszłej hodowli. Pragnę zostawić sobie jedną suczkę - oczywiście tą najlepszą. A na razie wszystkie wydają się najlepsze bo mają słodkie minki i głosiki itd...
Czy możecie mi doradzić jak rozpoznać tego szczeniaka, który byłby najlepszy do dalszego rozwoju rasy i hodowli? Jakimi kryteriami sie kierować? I czy cechy, kóre mają teraz często się zmieniają jak popieski urosną?

Czy możecie mi doradzić jak rozpoznać tego szczeniaka, który byłby najlepszy do dalszego rozwoju rasy i hodowli? Jakimi kryteriami sie kierować? I czy cechy, kóre mają teraz często się zmieniają jak popieski urosną?
- Załączniki
-
- P1010101.JPG (75.64 KiB) Przejrzano 795 razy
Tutaj może Ci podpowiedzieć hodowca ogarków, który wyprowadził wiele miotów...i to też z wielkim marginesem i bardziej na wyczucie...no i na pewno nie na podstawie zdjęć
Ja uważam, że w kojcu można wiele zaobserwować. Kształt czaszki pozostaje. Czasem szczenię jest drobne, ale widać w nim potencjał. Na pewno nie wybrałabym ani płaczliwej ani najbardziej pewnej siebie i rozrabiającej suńki. Układ nerwowy z jakim się urodziło szczenię- można zaobserwować już po paru dniach. Ja lubię szczeniurki te urodzone jako "brązowe". Poza tym bierzesz kolejną sukę- więc ja wybrałabym też taką, którą najbardziej lubi jej matka.
A wogóle to masz wybór z 6...możesz z tym spokojnie poczekać.
Zresztą jak znam zycie- to i tak podpowie Ci serce

Ja uważam, że w kojcu można wiele zaobserwować. Kształt czaszki pozostaje. Czasem szczenię jest drobne, ale widać w nim potencjał. Na pewno nie wybrałabym ani płaczliwej ani najbardziej pewnej siebie i rozrabiającej suńki. Układ nerwowy z jakim się urodziło szczenię- można zaobserwować już po paru dniach. Ja lubię szczeniurki te urodzone jako "brązowe". Poza tym bierzesz kolejną sukę- więc ja wybrałabym też taką, którą najbardziej lubi jej matka.
A wogóle to masz wybór z 6...możesz z tym spokojnie poczekać.
Zresztą jak znam zycie- to i tak podpowie Ci serce