IV Regionalny Konkurs Tropowców ZAMOSTKI 3.09.2015

Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Re: IV Regionalny Konkurs Tropowców ZAMOSTKI 3.09.2015

Post autor: hania »

Świeczka ganielna :marzyc_2:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Brawo dla tych na podium i dla reszty uczestników, ważne są chęci!!
Cieszę się bardzo, że tyle ogarków było :happy3:
Super świeczka oryginalna pamiątka.
A co z reszta ogarków, że nie ukończyły - opiszecie co się działo?
Jak Bystra oznajmia?
I ostatnie pytanie na konkursie wybierają psa konkursu (nie wystawy;)) jak dobrze zrozumiałam z podziałem na rasę?
Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Post autor: ania N »

Kasiu Bystra siada przed Jackiem i patrzy mu "bystro" w oczy... :D ;) no i czeka nieruchomo na nagródkę i "hasło pokarz dzika". Nie uczyliśmy jej jakiś wymyślnych sztuczek. ;)

Po konkursie wybierany był najładniejszy ogar, potem najładniejszy gończy no i porównanie między-rasowe. Wygrał Feliks zresztą drugi raz - w poprzednim roku też. ;)

A świeczka faktycznie fajna. :)
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

Post autor: Poniatowski Dwór »

z ta wystawą sie machnęłam.. oczywiście, że konkursu - najpierw wybierają naj. ogara i naj. gończego - a potem jednego z nich i ten zostaje najładniejszym psem konkursu... jest jeszcze nagradzany najmłodszy i najstarszy psi uczestnik - takie miłe urozmaicenia około konkursowe...
Oczywiscie wszyscy sobie nawzajem opowiadalismy co działo sie na ścieżce ale niech piszą właściciele.... ja mogę coś z nadmiaru informacji pokręcić. :niewka:
... a moja As-ani tropiła ale nie zawsze konkursową ścieżkę... była tez na początku zainteresowana tym, ze Felix i Łukasz zostali w samochodzie a potem sędziami którzy szli za nami (osoba towarzysząca sędzim troche gadała - nawet mnie to rozpraszało - ale jakoś nie wpadłam na to by poprosić o ciszę... ) sama tez byłam juz zmęczona (po Felixie) i szybko poddałam się (chyba tez podświadomie, obserwując ja na próbnych ściezkach nie oczekiwałam szału) - tak że tropiąc coś tam innego zeszła kilka razy ze ściezki i zakończyliśmy temat... sędziowie ocenili, że predyspozycje są ale ze ona jeszcze młoda i teraz podatna na różne bodźce - od Anety A. wiem, ze w tym wieku jej ojciec Smyk tez dośc rozpraszał się w lesie a potem się to zmieniło... więc będziemy ćwiczyć i juz... ale próbe strzału przeszła i na odłożeniu - jak siadła to siedziała jak zaklęta !!!
z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Gratulacje. :silacz: :silacz:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Ja też uważam, że młoda i ma jeszcze czas.
Awatar użytkownika
lusia

Post autor: lusia »

Ja startowałam z 2 suczkami ogara.Lusia czyli Gaja Warkuta w/g mnie ma duże predyspozycje myśliwskie ale jest pobudliwa ( nakreca się ). Próba strzału ok , odłożenie - max . Na ścieżce już początek była podudzona , za szybko chciała iść , raz zeszła ze ścieżki trochę z mojej winy , mocno kluczyła aż okazało się ze idziemy po innej ścieżce ( wróciliśmy się do naszej ) i wtedy Luśka straciła zapał , łapała górny wiatr nie chciała podjąć tropu. Wynik 0 . Musimy popracować nad jej pośpiechem ( taka się zrobiła po zagrodie dziczej gdzie ganiała jak wściekła i sama sobie szukała) .Ale jestem i tak zadowolona bo zaczyna się powoli ogarniać . Druga Madzia czyli Nadzieja Sfora Nestora Odłożenie max a na ścieżce bardzo uważnie z nosem wciąż przy ziemi szła po śladzie , niestety jeszcze ścieżka dla niej jest za długa , w połowie znalazła sobie lisie nory i swieży ślad ale dotarła do dzika . Wynik mało zaszczytny 42 punkty. jestem zadowolona bo to poczatkina takich konkursach moich dziewczynek . Trzeba włożyć trochę pracy , samo nie przyjdzie a efekty będą.Może ktoś robił zdjęcia i by udostępnił .
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

U nas Bystra odłożenie max. na ścieżce jedno zejście no ale dobrze że tylko jedno bo chwilę wcześniej przez ścieżkę przebiegła klępa łosia. :wow_3:

Co do oznajmienia to było dziwnie bo zaprowadziła Jacka najpierw do samochodu którym przywieziony był dzik a dopiero potem do dzika za co miała odjęte punkty. Ale ja tak się teraz zastanawiam czy ona jak znalazła dzika to nie poszła potem jego zapachem obwąchać samochód a później wracała z Jackiem po swoich śladach. Nie przyszło nam na myśl zapytać orbserwatora jak to wyglądało a teraz przepadło. ;) Tak dopiero potem takie refleksje przychodzą, no ale uczyć się trzeba na błędach. ;)
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
1e2w3a
Kontakt:

Post autor: 1e2w3a »

kasiawro pisze:Ja też uważam, że młoda i ma jeszcze czas.
Jak młoda to trzeba ten czas wykorzystywać.
SOKOŁÓWKA

Zapraszam na stronę o moich ogarach : http://www.mojeogary.ga
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Dzięki wszystkim za relacje :piwko:
ODPOWIEDZ