Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
Aga nie bardzo rozumiem sens/cel tego pytania...? Co chcesz konkretnie wiedzieć?aganowaczek pisze:http://olx.pl/oferta/sprzedam-psy-rasy- ... 9019bbc634
Była niedawno dyskusja na temat wprowadzenia do KW ogarów z Białorusi...
Bardzo proszę znawców rasy o obejrzenie zdjęć z powyższego ogłoszenia potomków:
DORIS Słopnicka Przełęcz i VIK NN.
i o opinię nt. tych psów.
Jak już nie raz czytaliśmy można wiele napisać złego i wiele dobrego.aganowaczek pisze: Hodowca pisze, że cyt. "Są to najlepsze psy z miotu"![]()
Ciekawe jak wyglądają te pozostałe?
Ciekawe....aganowaczek pisze:
Ciekawe jak wyglądają te pozostałe?
Qzia przeglądy i testy psychiczne zostały już dość dawno zniesioneqzia pisze:Vik miał przegląd i to jest oczywiste. Mnie interesuje czy psy z KW w kolejnych pokoleniach mają takie przeglądy. Moja Ajsza miała. I chyba coś co się nazywa testy psychiczne.
To tak jak ja. Ciekawe co uzyskamy w pokoleniu F2?Psin+co pisze:Znaczy ja jestem jak F-1
Sęk w tym że przeglądów hodowlanych i badań nie ma więc z tych ocen zostały tylko wystawy. A z tym jest różnie. Przeglądy mają coogary i sory ale nie mogę zrozumieć dlaczego KW są z niego wyłączone i czym się to właściwie różni. Tylko o sprawiedliwość mi chodzi i dlatego się tu jeszcze odzywam bo dyskusji było już wiele.Psin+co pisze:Znaczy ja jestem jak F-1, a reszta to typowe ogary ( "ruina" - taki niesmaczny żart...)?
Dla mnie bez różnicy, ale myślę że "podobność" do ogara takich psów powinna być jak najlepiej oceniana przez przeglądy hodowlane, badania psychiczne, wystawy. Następna kategoria w PZwK to psu na budę....
Psin plus co. Plus co właśnie rozpieszcza i "psuje" psa.....znaczy ogara
![]()