Znalezione na fejsie-suczka łańcuchowa

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Znalezione na fejsie-suczka łańcuchowa

Post autor: Ania W »

hania pisze:Może4 by i pogonił - ale uważam, że fajnie by było wiedzieć czy suka nie ma tatuażu.
To może sprawdzić osoba, która będzie z ramienia TOZ kontrolowała poprawę warunków.
Najlepiej skontaktować się z nią - może ktoś fb-kowy to zrobi?
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

Taki miałam dzisiaj zamiar. Spróbuję nawiązać kontakt i dam znać, co ustaliłam.
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Ja już napisałam. Jak będzie odzew - dam znać.
Awatar użytkownika
Ewka

Oj, ja też napisałam :D czekamy...
Awatar użytkownika
Hekate

Post autor: Hekate »

Najbliżej mają Poznaniacy, ale jeśli trzeba mogę podjechać. Tyle, że ona nie wygląda na wychudzoną. Chłop dba jak umie. Pewnie będzie ciężko cokolwiek mu wytłumaczyć.
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Po niedzieli będzie wiadomo czy suczka nie ma tatuażu.
Awatar użytkownika
Ewka

Rozmawiałam z Panią z TOZu. Naprawdę chce pomóc. Jak na razie na sterylkę jest uzbierane, oby tylko sukę na tę sterylkę wydali :strach_4:
Pani ma pewne plany i oby udało się jej te plany zrealizować. :prosze_1: Będziemy w kontakcie, także w sprawie dalszej ewentualnej pomocy suczce.
Awatar użytkownika
Marta A

Post autor: Marta A »

:szacun_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewka

I jeszcze fragmencik z wątku suńki na facebooku:
"Magdalena Stróżniak-Psy Do Adopcji: Czytałam na portalu Państwa rozmowę - wiem, że sunia nie wygląda na zagłodzoną, ale to może być już ciąża, a po drugie tam za płotem jest dom dla ludzi chorych umysłowo i z tego co mi sąsiad tego właściciela to oni sunię dokarmiają, przerzucając resztki jedzenia z obiadu przez płot jak ostatnio tam byłam to miała chleb w wodzie z mlekiem, od kiedy tam stało nie umieli powiedzieć. Karmy dla niej nie mieli żadnej swojej - koleżanka, która mieszka niedaleko dokarmiała inną sunię u ich rodziny w tej samej wiosce i z tego co wiemy właściciele Loli brali tą karmę od tamtej rodziny. Zabiorę w niedzielę słomę i włożę do budy zamiast poduszki. Wiem, że nie każda uboga rodzina źle traktuje swoje psy, dają tyle ile mają, ale niestety ta rodzina to są bardzo młodzi ludzie z 4 dzieci, na dodatek żona tego faceta pochodzi z rodziny gdzie ostatnio zabierałam 3 wygłodzone psy - te "maluchy" znalazły już nowe domy, ale jak widać cała ta rodzina nie ma poszanowania dla zwierząt."
Awatar użytkownika
Ewka

Zgodnie z umową Pani Magdalena odezwała się w sprawie suni. Muszę powiedzieć, że z Pani Magdy to solidna firma, poczytałam trochę na FB, jak dużo robi dla psiaków.
Lola została odebrana tej rodzinie. Wprawdzie buda była trochę poprawiona, ale z garze był kamień. Znowu nie umieli powiedzieć kiedy jej dali jeść i pić. Od kiedy to stoi zamarznięte. Sunia na razie trafiła do DT. Jak minie pierwszy stres zostanie zbadana, odrobaczona i zaszczepiona. Potem wysterylizowana. Wszystko na koszt schroniska. Pieniądze zebrane na sterylkę pójdą na DT. Na razie karma nie jest potrzebna.
Zaoferowałam pomoc w ogłoszeniach dla suni. Do nas wszystkich na ogarkowie gorąca prośba o pomoc w szukaniu dla Loli domku.
Lola ma 5,5 roku. To akurat były właściciel pamiętał dobrze. Dostał Lolę od kogoś ze wsi. Zostało sprawdzone i w uszach, i w pachwinach - Lola nie ma tatuażu.
Z pierwszych obserwacji: Lola jest wesołą suczką. Grzecznie jechała autem w kontenerku. Miała kontakt z jeszcze jedną zabraną sunią i był to kontakt przyjazny.
Najdalej za tydzień będą zdjęcia Loli, wtedy ruszę z ogłoszeniami.

Dom dla Loli potrzebny! :prosze_1:
ODPOWIEDZ