qzia pisze:że US musiałby mi jeszcze w kwietniu dopłacić.

Tiaaaa....a potem się obudziłaś

Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
qzia pisze:że US musiałby mi jeszcze w kwietniu dopłacić.
Czy;i dobrze rozumiem Płatnicy KRUs są z tego podatku zwolnieni. Znaczy, jako "rolnik" za krowę z przychówkiem nie płacę,za egzotyczną kozę z przychówkiem nie płacę, za rzadkiego, słonowodnego kraba, który się w moim akurat akwarium "okocił" , nie płacę i za rasowego Psa -też nie płacę. Od tego jestem rolnik, żeby mieć rasowy przychówek! I ZA CO MAM Komuś PŁACIĆ, jak koszt uzyskania "korzyści" jest znacznie wyższy niż jakieś tam wydumane "korzyści", ?weszynoska pisze:Czy na ZUSie czy na KRUsie PIT 6 trzeba złożyć jak się nie prowadzi działalności na książkę...
Na KRUSie pozarolniczą działalność gospodarczą też się prowadzi w formie PKPiR ( zasady ogólne) tyle że się ma ponad hektar..jest się rolnikiem i opłaca się zamiast zusu krus...w podwójnej wysokości raz na kwartał. I to ten KRus jest do określonej wysokości dochodów...jak sie przekracza automatycznie przechodzi się na ZUS...nie ma to tamto...
No dobra ( ja doczytałam)...w przypadku suki to powiedzmy 6-8 lathania pisze:Dlaczego 15 lat? Chyba czegoś nie doczytałam