ZŁOTE MYŚLI - czyli mądrości na każdy dzień:)
- Rudolf
- Gadu-Gadu: 2095935
- Kontakt:
Re: ZŁOTE MYŚLI - czyli mądrości na każdy dzień:)
To i ja kilka dodam.
Nie biegnij za szybko przez życie bo najlepsze rzeczy zdarzają się nam, wtedy gdy najmniej się ich spodziewamy.
W tym świecie brakuje tylu rzeczy, że jeżeli brakowałoby jeszcze jednej, nie byłoby dla niej miejsca.
Uśmiech to najpiękniejsza rzecz, jaką może dać człowiek człowiekowi...
To trochę oklepane, ale ładne:
To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Decyzja oswojenia niesie w sobie ryzyko łez.
Jeżeli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla ciebie jedyny na świecie.
Kobieta jest mądrzejsza od mężczyzny, ale najwięcej rozumu musi zużyć, aby ukryć ten fakt.
Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć.
Nie biegnij za szybko przez życie bo najlepsze rzeczy zdarzają się nam, wtedy gdy najmniej się ich spodziewamy.
W tym świecie brakuje tylu rzeczy, że jeżeli brakowałoby jeszcze jednej, nie byłoby dla niej miejsca.
Uśmiech to najpiękniejsza rzecz, jaką może dać człowiek człowiekowi...
To trochę oklepane, ale ładne:
To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Decyzja oswojenia niesie w sobie ryzyko łez.
Jeżeli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla ciebie jedyny na świecie.
Kobieta jest mądrzejsza od mężczyzny, ale najwięcej rozumu musi zużyć, aby ukryć ten fakt.
Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć.
Marta & Rudolf

- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Pod groźbą jednej z użytkowniczek
zamieszczam złotą myśl:
Co ma wisieć nie utonie

Co ma wisieć nie utonie

- Aszemi
- Kontakt:
AnoAsiun pisze:Ha!!
Jestem groźna

Oczywiście to tylko żarty

Żyj tak, żeby Twoje dzieci, gdy będą myśleć o uczciwości, trosce o innych i prawdomówności, kojarzyły to zawsze z Tobą.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Kupuj każdemu ze swoich dzieci co roku jakąś specjalną ozdobę na choinkę. Kiedy będą się wyprowadzać do swoich domów, zapakuj wszystkie te ozdoby i wręcz im jako prezent na nowe mieszkanie.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
W nadchodzącym roku znajdź czas na dobre książki dobre towarzystwo i dobre jedzenie:)
- Aszemi
- Kontakt:
Z tym się zgodzę szczególnie jeśli będzie to miało związek z Ogarzymi książkami i towarzystwemdorob62 pisze:dobre książki dobre towarzystwo

Dobre znaczy zdrowe... nie trzeba się wszak tuczyć:)
- Aszemi
- Kontakt:
No po świętach wręcz nie wolno