V Kraj. Wystawa Psów Ras Polskich Strzelce Opolskie 8.6.2013

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
milysliwy
Gadu-Gadu: 0

Re: V Kraj. Wystawa Psów Ras Polskich Strzelce Opolskie 8.6.2013

Post autor: milysliwy »

Aw- Aria Poszły w las- oc. doskonała, lok. 1, Najlepszy Junior w Rasie
Tak mi się wydaje, bo była przy porównaniu;

Energia- oc. doskonała, lok. 1, CWC
Awatar użytkownika
Ewka

Post autor: Ewka »

BasiaM pisze: Klasa młodzieży
56 – AW-ARIA Poszły w Las - oc. dobra ( dokładnie nie pamiętam ale chyba tak )
milysliwy pisze:Aw- Aria Poszły w las- oc. doskonała, lok. 1, Najlepszy Junior w Rasie
Tak mi się wydaje, bo była przy porównaniu
Niezła rozbieżność :mysl_1:

Gratulacje dla wszystkich ogarków! :hi_1:
Byleby w sercu ciągle maj!
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Aw-aria miała na 100% NJwR, zmieniałam w spisie Basi, poza tym dodałam to co ja pamiętałam :).

Miejsce na wystawę uważam, że bardzo fajne. Oddział Opole zawsze bardzo się stara i tym razem też nie mam czego się czepiać.
Fakt sędziowanie jak dla mnie lekko dziwne (jak napisała Basia) bo to już kolejna wystawa moja jak sędziuje sędzia zagraniczny i widać, że nie ma swojego typu :mysl_1: , może za mało widziała naszych ras ... nie wiem? Jedno faktycznie co było wspólne to wygrywały ogary najgrubsze, a nawet bardzo grube jak dla mnie.
Cieszę się bardzo, że Unia wraz ze swoim Panem pojawia się na wystawach - szacunek wielki, właściciel przemiły!!!
Piękne maluszki z Grającego Echa reprezentowały najmłodsze pokolenie - to też bardzo budujące :silacz: .
Figa nie dojechała bardzo żałuję bo głównie chciałam tą sunię obejrzeć.
Raksa ma fajnego pana, to jej druga wystawa, ładnie prezentowana i myślę, że ją jeszcze zobaczymy.
Ruczaj zdecydowanie zagłodzony według sędziny i słaba klatka piersiowa :wow_3: dobrze, że Runo jakoś uszedł z tą suchością ;).
Wykład dlaczego suki wygrała Burda (jak dla mnie suka o bardzo ładnej głowie), a nie Energia - to nie wiem czy Pani wiedziała czy o dobrej suni mówi ......
Burda ma wiele zalet to fakt, ale uzasadniając ocenę, że Energia przegrywa z nią bo jest leniwa i nie ruchliwa nie było dobrym argumentem...

Inne spostrzeżenia mojej mamy będącej pierwszy raz na wystawie: "takie ładne rasy mamy polskie,a nie wiem czemu Ty te ogary wybrałaś - one tak się ślinią i takie byle jakie" :gleba:
Dla niej gończy polski to najładniejsza rasa :jezyk_3: , potem podhalan - bo taki miś, ogar - bo w rodzinie, pon, a te łaciate charty to bardzo brzydkie ;) .
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Niech mnie Ewa od Aresa uswiadomi, z kim stałyśmy i kto mówił, że to AwAria i dostała oc dobrą? :niewka: albo jakieś omamy mam :D

Miejsce na wystawę super, tak samo dojazd ... Tu sie nie czepiam ;)
Sędziowanie co najmniej dziwne... a Energia "nie jest energiczna" tak powiedziała pani sędzia :D
W ocenie Coda ma ładną głowę ale wygrała Burda bo ma ładną głowę :D

Unia jest bardzo fajną sunią a pana ma tak sympatycznego, że nie mogliśmy się nagadać :)

Moje trzy zdjęcia na krzyż wkleję niebawem ;)

PS. Zauważyłam, że pony to bardzo zadziorne psiska :evil:
Ostatnio zmieniony niedziela 09 cze 2013, 22:12 przez BasiaM, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

O matko Kasiu jakbym moja mamę słyszała :D , ten typ chyba tak już ma :gleba: . A co do wystawy to nie komentuję bo nie byłam, czasu ostatnio brak. ;) Gratuluje zwycięzcom :silacz: :piwko: Foty będą? - może więcej niż trzy? ;)
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

ania N pisze:O matko Kasiu jakbym moja mamę słyszała :D , ten typ chyba tak już ma :gleba:
Ania nie załamuj mnie, myślałam, że to tylko moja mama ma taki charakter jak ja i mówi to co myśli.
Ciekawa jestem jak Twoja ocenia Jurę przy Fiordzie?
U nas jest tak że Zagaj to łobuz, a Pasia to grzeczna panienka.
ania N pisze:Foty będą? - może więcej niż trzy? ;)
Będą jakieś jeszcze :).
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Ruczajka dziś widziałam i boczki ma zapadnięte i żeberka wystają. :nunu: :nunu: Za dużo z tym Zagajkiem gania. :zly1: Podkarmić, ściereczką przetrzeć, żeby się bardziej błyszczał i będzie akurat. :jezyk_3: A jak dla mnie to i Runo i Ruczajek to przepiękne ogary a pani z zagranicy to się pewnie nie zna. :niewka:
Awatar użytkownika
1e2w3a
Kontakt:

Post autor: 1e2w3a »

BasiaM pisze:Niech mnie Ewa od Aresa uswiadomi, z kim stałyśmy i kto mówił, że to AwAria i dostała oc dobrą? albo jakieś omamy mam
Oj, chyba nie uświadomię. Tyle się gadało i tyle się działo poza ringiem, że jakoś to (i nie tylko) umknęło mojej uwadze. :niewka:
SOKOŁÓWKA

Zapraszam na stronę o moich ogarach : http://www.mojeogary.ga
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

BasiaM pisze: Miejsce na wystawę super, tak samo dojazd ... Tu sie nie czepiam ;)
Ja wcale nie pisałam Basiu, że się czepiasz :mysl_1:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

qzia pisze:Ruczajka dziś widziałam i boczki ma zapadnięte i żeberka wystają. :nunu: :nunu:
Qzia jak pokażesz mi gdzie ta zapadłość jest i wystające żebra to obiecuję osobiście podtuczyć Ruczaja, Zagaja, Pasię i Runa :jezyk_3:
qzia pisze: Za dużo z tym Zagajkiem gania. :zly1: Podkarmić, ściereczką przetrzeć, żeby się bardziej błyszczał i będzie akurat. :jezyk_3:
to Zagaj niby ten zły i biedny Ruczaj wyczerpany przez niego :D
Właśnie ostatnio coś mało razem biegają :mysl_1: , a połysk Ruczajowy czy Runowy jest lepszy niż Zagajowego.
Wklejcie jakieś fotki proszę z Kalisza :).
ODPOWIEDZ