V Kraj. Wystawa Psów Ras Polskich Strzelce Opolskie 8.6.2013
Moderator: BACHMATsforanemroda
- milysliwy
- Gadu-Gadu: 0
Re: V Kraj. Wystawa Psów Ras Polskich Strzelce Opolskie 8.6.2013
Aw- Aria Poszły w las- oc. doskonała, lok. 1, Najlepszy Junior w Rasie
Tak mi się wydaje, bo była przy porównaniu;
Energia- oc. doskonała, lok. 1, CWC
Tak mi się wydaje, bo była przy porównaniu;
Energia- oc. doskonała, lok. 1, CWC
BasiaM pisze: Klasa młodzieży
56 – AW-ARIA Poszły w Las - oc. dobra ( dokładnie nie pamiętam ale chyba tak )
Niezła rozbieżnośćmilysliwy pisze:Aw- Aria Poszły w las- oc. doskonała, lok. 1, Najlepszy Junior w Rasie
Tak mi się wydaje, bo była przy porównaniu

Gratulacje dla wszystkich ogarków!

Byleby w sercu ciągle maj!
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Aw-aria miała na 100% NJwR, zmieniałam w spisie Basi, poza tym dodałam to co ja pamiętałam
.
Miejsce na wystawę uważam, że bardzo fajne. Oddział Opole zawsze bardzo się stara i tym razem też nie mam czego się czepiać.
Fakt sędziowanie jak dla mnie lekko dziwne (jak napisała Basia) bo to już kolejna wystawa moja jak sędziuje sędzia zagraniczny i widać, że nie ma swojego typu
, może za mało widziała naszych ras ... nie wiem? Jedno faktycznie co było wspólne to wygrywały ogary najgrubsze, a nawet bardzo grube jak dla mnie.
Cieszę się bardzo, że Unia wraz ze swoim Panem pojawia się na wystawach - szacunek wielki, właściciel przemiły!!!
Piękne maluszki z Grającego Echa reprezentowały najmłodsze pokolenie - to też bardzo budujące
.
Figa nie dojechała bardzo żałuję bo głównie chciałam tą sunię obejrzeć.
Raksa ma fajnego pana, to jej druga wystawa, ładnie prezentowana i myślę, że ją jeszcze zobaczymy.
Ruczaj zdecydowanie zagłodzony według sędziny i słaba klatka piersiowa
dobrze, że Runo jakoś uszedł z tą suchością
.
Wykład dlaczego suki wygrała Burda (jak dla mnie suka o bardzo ładnej głowie), a nie Energia - to nie wiem czy Pani wiedziała czy o dobrej suni mówi ......
Burda ma wiele zalet to fakt, ale uzasadniając ocenę, że Energia przegrywa z nią bo jest leniwa i nie ruchliwa nie było dobrym argumentem...
Inne spostrzeżenia mojej mamy będącej pierwszy raz na wystawie: "takie ładne rasy mamy polskie,a nie wiem czemu Ty te ogary wybrałaś - one tak się ślinią i takie byle jakie"
Dla niej gończy polski to najładniejsza rasa
, potem podhalan - bo taki miś, ogar - bo w rodzinie, pon, a te łaciate charty to bardzo brzydkie
.

Miejsce na wystawę uważam, że bardzo fajne. Oddział Opole zawsze bardzo się stara i tym razem też nie mam czego się czepiać.
Fakt sędziowanie jak dla mnie lekko dziwne (jak napisała Basia) bo to już kolejna wystawa moja jak sędziuje sędzia zagraniczny i widać, że nie ma swojego typu

Cieszę się bardzo, że Unia wraz ze swoim Panem pojawia się na wystawach - szacunek wielki, właściciel przemiły!!!
Piękne maluszki z Grającego Echa reprezentowały najmłodsze pokolenie - to też bardzo budujące

Figa nie dojechała bardzo żałuję bo głównie chciałam tą sunię obejrzeć.
Raksa ma fajnego pana, to jej druga wystawa, ładnie prezentowana i myślę, że ją jeszcze zobaczymy.
Ruczaj zdecydowanie zagłodzony według sędziny i słaba klatka piersiowa

Wykład dlaczego suki wygrała Burda (jak dla mnie suka o bardzo ładnej głowie), a nie Energia - to nie wiem czy Pani wiedziała czy o dobrej suni mówi ......
Burda ma wiele zalet to fakt, ale uzasadniając ocenę, że Energia przegrywa z nią bo jest leniwa i nie ruchliwa nie było dobrym argumentem...
Inne spostrzeżenia mojej mamy będącej pierwszy raz na wystawie: "takie ładne rasy mamy polskie,a nie wiem czemu Ty te ogary wybrałaś - one tak się ślinią i takie byle jakie"

Dla niej gończy polski to najładniejsza rasa

Niech mnie Ewa od Aresa uswiadomi, z kim stałyśmy i kto mówił, że to AwAria i dostała oc dobrą?
albo jakieś omamy mam 
Miejsce na wystawę super, tak samo dojazd ... Tu sie nie czepiam
Sędziowanie co najmniej dziwne... a Energia "nie jest energiczna" tak powiedziała pani sędzia
W ocenie Coda ma ładną głowę ale wygrała Burda bo ma ładną głowę
Unia jest bardzo fajną sunią a pana ma tak sympatycznego, że nie mogliśmy się nagadać
Moje trzy zdjęcia na krzyż wkleję niebawem
PS. Zauważyłam, że pony to bardzo zadziorne psiska

Miejsce na wystawę super, tak samo dojazd ... Tu sie nie czepiam

Sędziowanie co najmniej dziwne... a Energia "nie jest energiczna" tak powiedziała pani sędzia

W ocenie Coda ma ładną głowę ale wygrała Burda bo ma ładną głowę

Unia jest bardzo fajną sunią a pana ma tak sympatycznego, że nie mogliśmy się nagadać

Moje trzy zdjęcia na krzyż wkleję niebawem

PS. Zauważyłam, że pony to bardzo zadziorne psiska

Ostatnio zmieniony niedziela 09 cze 2013, 22:12 przez BasiaM, łącznie zmieniany 1 raz.

- ania N
O matko Kasiu jakbym moja mamę słyszała
, ten typ chyba tak już ma
. A co do wystawy to nie komentuję bo nie byłam, czasu ostatnio brak.
Gratuluje zwycięzcom
Foty będą? - może więcej niż trzy? 

„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Ania nie załamuj mnie, myślałam, że to tylko moja mama ma taki charakter jak ja i mówi to co myśli.ania N pisze:O matko Kasiu jakbym moja mamę słyszała, ten typ chyba tak już ma
![]()
Ciekawa jestem jak Twoja ocenia Jurę przy Fiordzie?
U nas jest tak że Zagaj to łobuz, a Pasia to grzeczna panienka.
Będą jakieś jeszczeania N pisze:Foty będą? - może więcej niż trzy?

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Ruczajka dziś widziałam i boczki ma zapadnięte i żeberka wystają.
Za dużo z tym Zagajkiem gania.
Podkarmić, ściereczką przetrzeć, żeby się bardziej błyszczał i będzie akurat.
A jak dla mnie to i Runo i Ruczajek to przepiękne ogary a pani z zagranicy to się pewnie nie zna. 

- 1e2w3a
- Kontakt:
Oj, chyba nie uświadomię. Tyle się gadało i tyle się działo poza ringiem, że jakoś to (i nie tylko) umknęło mojej uwadze.BasiaM pisze:Niech mnie Ewa od Aresa uswiadomi, z kim stałyśmy i kto mówił, że to AwAria i dostała oc dobrą? albo jakieś omamy mam

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Ja wcale nie pisałam Basiu, że się czepiaszBasiaM pisze: Miejsce na wystawę super, tak samo dojazd ... Tu sie nie czepiam![]()

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Qzia jak pokażesz mi gdzie ta zapadłość jest i wystające żebra to obiecuję osobiście podtuczyć Ruczaja, Zagaja, Pasię i Runaqzia pisze:Ruczajka dziś widziałam i boczki ma zapadnięte i żeberka wystają.![]()
![]()

to Zagaj niby ten zły i biedny Ruczaj wyczerpany przez niegoqzia pisze: Za dużo z tym Zagajkiem gania.Podkarmić, ściereczką przetrzeć, żeby się bardziej błyszczał i będzie akurat.
![]()

Właśnie ostatnio coś mało razem biegają

Wklejcie jakieś fotki proszę z Kalisza