Poród - co warto wiedzieć ...i mieć ;)
Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
- aganowaczek
- Gadu-Gadu: 0
Re: Poród - co warto wiedzieć ...i mieć ;)
Ja kupiłam w sklepie ogrodniczym ogromny kawał grubej folii. Sprawdził się rewelacyjnie. Był położony na podłogę, potem duży karton po pralce, potem znów folia i na to pościel, zmieniana często. Za radą węszynoski kupiłam w szmateksie bardzo dużo pościeli, ręczników itp, które potem wyrzuciłam.
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK 
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Ja nie wyrzucam - piorę nie wiem czy środowisko bardziej cierpi, ale ja z tych oszczędnych jestem. Miałam też folię ogrodową lub grube worki takie na wielkie kubły.
Jak zrobiłam zbiórkę po rodzinie w starej pościeli i ręczników to jeszcze mam zapas choć sporo innym dałam.
Trochę poza temat:
Ręczniki psie nie raz były używane jako ludzkie na wyjazdach, jak swoje człowiek może zapomnieć, jak dla psa nigdy
Ja jestem mistrzem w zapominaniu piżamy i ręczników
, Hania pamiętam na zlocie też szczęśliwa byłą ze dostała ręcznik Pasiowy, Chaszczy również na ostatniej klubowej mieli w co buziaki wytrzeć 
Jak zrobiłam zbiórkę po rodzinie w starej pościeli i ręczników to jeszcze mam zapas choć sporo innym dałam.
Trochę poza temat:
Ręczniki psie nie raz były używane jako ludzkie na wyjazdach, jak swoje człowiek może zapomnieć, jak dla psa nigdy

Ja jestem mistrzem w zapominaniu piżamy i ręczników

Linoleum sprawdza się dopóki nie nastąpi przeciek pod spód (najczęściej bokiem). Wtedy jest problem, bo zaczyna non stop śmierdzieć amoniakiem.
U nas na początku pod spód jako izolacja termiczna były sklejane takie styropianowe podkłady pod panele i folia. Niestety potem jest to do niczego, bo szczeniak dobrze ostrzą sobie na tym pazurki.
Glukoza jeszcze. Na wypadek jakiegoś wstrząsu. Ja nie używałam.
U nas na początku pod spód jako izolacja termiczna były sklejane takie styropianowe podkłady pod panele i folia. Niestety potem jest to do niczego, bo szczeniak dobrze ostrzą sobie na tym pazurki.
Glukoza jeszcze. Na wypadek jakiegoś wstrząsu. Ja nie używałam.
Mnie nigdy nie podciekło, ale mam zawsze sporo większe niż kojec. Glukozę można dać na wzmocnienie w razie przedłużającego się porodu - jak ktoś umie podać kroplówkę to dobrze mieć. Podobnie wapno iniekcyjne w razie tężyczki.
Ja też z tych piorących jestem
Ja też z tych piorących jestem

- ogończyk
- Kontakt:
A ja mam zawsze tylko wygotowane nożyczki, spir i wagę.
I numer do weta z zastrzeżeniem że mogę dzwonić w nocy.
Pzdr.
Jak mi odbije to poproszę Żonę, żeby wydziergała malutkie śpiworkl z surowej wełny. A do śpiworków pokombinuję, żeby malutkie termoforki się zmieściły. No i malutkie kroplóweczki.

Pzdr.
Jak mi odbije to poproszę Żonę, żeby wydziergała malutkie śpiworkl z surowej wełny. A do śpiworków pokombinuję, żeby malutkie termoforki się zmieściły. No i malutkie kroplóweczki.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
Wyrzuć z listy nożyczki -pępowinę najlepiej odgryźć.ogończyk pisze:A ja mam zawsze tylko wygotowane nożyczki, spir i wagę.I numer do weta z zastrzeżeniem że mogę dzwonić w nocy.
Pzdr.
- ogończyk
- Kontakt:
Co Fakt - to Fakt! Dzięki. Pęcherz też łatwiej rękami rozerwać. Pzdr.Ania W pisze:Wyrzuć z listy nożyczki -pępowinę najlepiej odgryźć.
- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Ja pępowiny rozrywam albo daję suce do przegryzienia.
One to lubią. Nawiązują wtedy taką matczyną więź ze szczeniakiem.

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Spirytusu też właściwie nie używam...chyba , że już po
a po kilkunastu miotach wagę mam w dłoni

a po kilkunastu miotach wagę mam w dłoni

- ogończyk
- Kontakt:
A śpiworków nie masz? Zastrzyczków jakichś w zanadrzu? Znaczy taki sam "hodoffca" jesteś, jak i ja.
Dumny jestem.
Pzdr.

Dumny jestem.
Pzdr.