A może by tak MIKROstoisko informacyjne ogara [na wystawach]

Józef
Gadu-Gadu: 3660621

Re: A może by tak MIKROstoisko informacyjne ogara [na wystawach]

Post autor: Józef »

Reyes pisze:
Józef pisze:Jaki Klub Dorotka?
Nie chodzi czasem o
http://www.ogaryigoncze.republika.pl/
Generalnie się wzruszyłem :). Coś Klub zrobił dla promocji rasy ostatnio? Chciałbym się przyłączyć. (jak zwykle prowokuję).
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

Ja próbowałam TAM zgłosić się jako wolontariusz......Czekam na odzew. (Beckett też czekał)
Do każdej akcji też się przyłączę.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Józef
Gadu-Gadu: 3660621

Post autor: Józef »

Co do Klubu i tematyki promocji. Myślę że Klub robi co powinien i co może. Natomiast Ogarkowo jest dobrym przykładem. Polski i Gończy to dwa różne psy (i to jak różne! - kiesyś miałem "gończego" z mezaliansu "nieczystego lekko") i trzeba je różnie promować. Nie da się tego robić łącznie. Secesja Ogarkowa z zielonego forum np - przy całej sympatii dla "zielonego" ogarom wyjdzie na zdrowie za jakiś czas. I tak samo ogarom na zdrowie wyjdą oddzielne działania promocyjne. Od stoliczków na wystawach poczynając.
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
Awatar użytkownika
carmen
Gadu-Gadu: 0

Post autor: carmen »

pomysły na stowarzyszenie już były (chyba pogoń - taka była proponowana nazwa). A jak to wygląda z formalego punktu widzenia i ekonomicznego? nie lepiej działac bez struktur? stowarzyszenie pewnie musi się zarejestrowac w sądzie... sory nie wiem?? pytam ;) :niewka:
Musimy się zorientowac jak będzie najbliższa wystawa i zapytac w oddziale. Mikrostoisko to w moim mniemaniu to co pisała Węszynoska - dwa krzesełka, ulotki, parasol jak śnieg bedzie bardzo sypał :D Najlepiej spróbowac partyzantki - jeśli zahula... to można myślec dalej ;)
Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...
Awatar użytkownika
rafkow
Gadu-Gadu: 34201
Kontakt:

Post autor: rafkow »

Kontynuując myśl Carmen, spróbujmy sobie odpowiedzieć na pytanie, czego bez zawiązywania stowarzyszenia nie możemy na chwilę obecną osiągnąć a bardzo byśmy chcieli.
Myślę, że jeżeli pojawią się przed nami konkretne cele a na drodze do ich realizacji pojawią się problemy urzędniczo-formalne, będzie można myśleć i mieć większą motywację do podjęcia działań w celu zawiązania takiego stowarzyszenia.

Jest klub Ogara i Gończego. Czy wiemy jaki jest jego statut, jakie ma cele, czym się zajmuje i jakie ma osiągnięcia w dziedzinie promowania obu ras ? Czy powstał tylko dlatego, że wcześniej takiego klubu nie było a z czasem pomysłów na dalszy jego rozwój i działalność zabrakło ?

W obecnej chwili, na stronie klubowej, najświeższym newsem jest zaproszenie na wystawę klubową... tyle że w Białymstoku. Ile wystaw było od tego czasu, gdzie Ogary i Gończe zdobyły tytuły warte wspomnienia ? Chyba dosyć sporo :zly1:
Baza reproduktorów tam widniejąca, także jest daleka od stanu aktualnego.

Komuś się nie chce, czy po prostu nie ma takiej potrzeby ? Wszak wyniki wystaw można znaleźć na forach, aktualnych reproduktorów również, terminy i lokalizacje wystaw "klubowych" też wcześniej znamy niż podają oficjalne źródła... :niewka:

Tak więc, proponuje zastanowić się wspólnie, czy na chwilę obecną jest sens formalizować się w stowarzyszenie. Może po prostu spróbujmy "coś" zrobić mniej oficjalnie i zobaczmy jakie będziemy mieli przy tym rzucane kłody pod nogi.

Mimo wszystko, starałbym się ożywić działalność istniejącego już klubu i próbował choćby poznać tajemnice jego ospałości w dziedzinie aktualizacji strony klubowej (będącej jakby nie patrzeć jego wizytówką) :oops:
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Awatar użytkownika
carmen

z tego co wiem niestety stronka jest prowadzona społecznie i prowadzi ją SAMA Hania (bez niczyjej pomocy). A Klub który mamy to nie jest klub dla właścicieli psów -to klub w ramach struktur ZKwP jako organ doradczy w kwestii hodowli ogara... nie klub dla miłośników...
Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

carmen
Ja się zgłosiłam do Hani z propozycją pomocy. I tak ciągle siedzę przy kompie więc z jej błogosławieństwem mogłabym popracować nad aktualnościami na stronie....Przecież TEŻ społecznie. Skoro tu mogę to i tam bym mogła... ale jakoś chyba nie mogę bo ..... cisza!
A ja jestem chętna.. tylko powiedzieć mi co robić tam....
I oczywiście masz rację.... to inny rodzaj klubu.. ale jeden nie wyklucza drugiego....Tamta stronka nie yje.. jak ktoś szuka czegoś o ogarach to raczej wchodzi na fora a nie tam.. a powinno być odwrotnie i może zacznijmy od ego by to zmienić?????
może dopiąć linka do strony klubowej u nas?????
Ja nadal jestem chętna do pomocy... ale ktoś mi musi dać na to zgodę:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Awatar użytkownika
rafkow
Kontakt:

No to coś, tym naszym Ogarom się w sieci nie wiedzie :zly2: Dobrze, że miałem przyjemność poznać Hanię wraz z Makiem (pozdrowienia !) od najlepszej strony i pocieszające dla mnie jest to, że w tym klubie 'nie dla miłośników' jest przynajmniej jeden miłośnik Ogarów właśnie w Hani osobie. A czy nikomu w strukturach ZKwP nie zależy na wizerunku podległych mu klubów i nie mógłby wspomóc Hani ?
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Awatar użytkownika
rafkow
Kontakt:

dorob62 pisze:może dopiąć linka do strony klubowej u nas?????
Ja podejrzewam, że admin z chęcią podepnie linka, ale do aktualnejstrony klubowej, która będzie zawierała dodatkowe informacje jaką rolę pełni ten klub oraz wiele innych bieżących informacji.
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Awatar użytkownika
carmen

ja też chciałam pomóc i też wyszło jak wyszło.... proponowałam mapkę hodowli ogara żeby dopiac na stronkę ale nie wklejono... próbowałam się udzielac przy biuletynie, albo by był w formie pdf...
może nie wracajmy do tego, bo to temat skomplikowany i dlaczego tak się dzieje ze stronu Klubu w publicznej dyskusji na forum nigdy się nie dowiemy. Jeśli Klub nie chce pomocy z naszej strony to nie ma co na siłę "pomagac" - stara zasada - nie chcesz miec źle to nie rób komuś dobrze...
Z tego co zauważyłam to o struktury ZKwP można sobie najwyżej guza nabic... nie będe się jakoś specjalnie rozwodzic na ten temat ;)

Może by tak zacząc od najprostszej ulotki... rozdawanej ciekawskim ogarów - przecież na wystawach TACY LUDZIE SIE ZDARZAJA I PYTAJA... czemu im czegoś nie dac ? ;) koszt mały!! pare zdań i linka na forum, jakieś stronki, filmiki... ja jestem dzieckiem komputera wiec uważam, że multimedia mogą zdziałac cuda ;)
ODPOWIEDZ