Pies Roku (?)

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Re: Pies Roku (?)

Post autor: hania »

W większości rankingów jest tak, ze osobno podlicza się punkty z "dorosłych" klas a osobno z młodzieży.
Jeżeli nie chcemy dzielic to ja bym młodzieży nie wyrzucała - może się zdarzyć młody pies, który będzie miał po pół roku więcej osiągnięć niż konkurujące z nim dorosłe.
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Jestem zwolennikiem ograniczenie liczby wystaw branych do punktacji. Z podziałem na rangi. Może zacząć się niepotrzebna gonitwa za ilością, nie jakością. :nunu:
Taki z nad Wigier w promieniu 3 godz. jazdy ma jedną, no jak jest ryzykant to dwie międzynarodówki. Krajówek też nie balszo.
Mieszkaniec Górnego Śląska w tej samej odległości czasowe obskoczy 8-9 międzynarodówek. Krajówek to nawet ja nie jestem w stanie policzyć :D
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

Haniu, masz rację
Przecież nie tworzymy Mł.P.O tylko P.O ;)
a młodzież, tak jak i weteran, może wygrać rasę
S.
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Proszę skupcie się na ustalaniu kto się tym zajmie.
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Sławek, przy twojej propozycji konieczności zgłoszeń i nadsyłania wyników byłby to ranking tylko ogarkowa. Są osoby które nie chcą lub nie mogą spełnić takiego wymogu a mają psy z osiągnięciami.
Kasia, jak to kto? Pytek :jezyk_3:
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Jeżeli będzie to zespół (np. trzy osoby, na wszelki wypadek) to mogę być w jego składzie. Mam nienormowany tryb pracy, więc sam się trochę... :strach_2:
I mam nadzieję że się zgodzicie, aby fakt zalogowania (lub nie) właściciela psa na Ogarkowie nie miał żadnego wpływu na uczestnictwo w Pucharze Ogarkowa
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Zbyszku, myślę ze kilka ulotek na wystawach i adres mailowy na potrzeby P.O załatwia problem
Ekskluzywny klub tylko dla wybranych mnie nie bawi :zly1:
(Dlatego nieśmiało proponowałem auspicje Klubu ;))
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Moim skromnym zdaniem skoro ma to obejmować osiągnięcia wystawowe to w tytule, który miałby przysługiwać takiemu ogarowi powinno być to podkreślone np. Wystawowy Pies Roku....czy jakoś tak ;)

Pozostaje tylko kwestia potwierdzenia zdobytych tytułów jeżeli będą one należały do właścicieli psów niezalogowanych (przy tych dostępnych na forum jest to łatwiejsze).
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Aniu,
Wystawowy Pies Roku - ale co z konkursami :mysl_1:
Skan karty ocen jako potwierdzenie (?) - zresztą nie przewiduję świadomych manipulacji. Przecież na wystawach czy konkursach często są forumowicze, zawsze można zweryfikować
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Pierwsza wersja, tzn żeby punktować też za konkursy , szkolenia bardziej mi się podoba.
Bo zmierzacie do tego żeby zrobić roczne podsumowanie wystaw i wybrać najładniejszego ogara roku, czyli jak AniaW napisała Wystawowy Pies Roku . Mało ambitne. Fajniej byłoby oceniać za całokształt. Może to niektórych właścicieli zmobilizuje żeby zacząć z psem coś więcej robić poza wystawami.

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
ODPOWIEDZ