Nużyca
- Ola i Dunaj
- Gadu-Gadu: 9495783
Re: Nużyca
Co by to nie było, Uplotka powinna trafić jak najszybciej do lek. wet. żeby pobrał zeskrobiny 

Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Helmut Walters
Nie wiem jak to jest u suk, ale z tego co wiem to np. w przypadku psów na tle hormonalnym niekiedy łysieje nasada ogona ( często widać to u starszych psów) i "robi" to miejscowo.hania pisze:Łysienie związane z hormonami jest bardziej ogólne. Z nużycą - miejscowe.
Dokładnie uważam tak samo, bo chociażby w przypadku nużycy problemu można pozbyć się dość szybko, a z leczeniem innych zmian, które może być bardzo czasochłonne nie ma też co zwlekać.Ola i Dunaj pisze:Co by to nie było, Uplotka powinna trafić jak najszybciej do lek. wet. żeby pobrał zeskrobiny
Z tego co wiem u suk nie ma takich małych łysych plamek, jak występują przy nużycy, na tle hormonalnym.Ania W pisze:Nie wiem jak to jest u suk, ale z tego co wiem to np. w przypadku psów na tle hormonalnym niekiedy łysieje nasada ogona ( często widać to u starszych psów) i "robi" to miejscowo.hania pisze:Łysienie związane z hormonami jest bardziej ogólne. Z nużycą - miejscowe.
- romanczerwinski
w tamtym roku po cieczce Uplotka miała brane zeskrobiny i nic nie wykazało.myślałem,że po problemie.wtedy wet popsikał jej ucho jakimś świństwem(myślałem,że to płyn do mycia szyb)i było ok.Jutro idę ,niech zobaczy ,a może znowu przejdzie samoistnie.Żona mówi,że jestem przeczulony ale ja na zimne dmucham.Zresztą na sugestię Aszemi kupie obrożę na to paskudztwo.A czy może pies podłapać nużycę od innego psa,jak np.pchły?
- Ola i Dunaj
Tu http://www.molosy.pl/strona_glowna/wet/ ... es_Vet.htm" onclick="window.open(this.href);return false; jest problem opisanyromanczerwinski pisze:A czy może pies podłapać nużycę od innego psa,jak np.pchły?

Utopista widzi raj,
Helmut Walters
Helmut Walters
- romanczerwinski
Przeczytałem.Takie to wszystko mądre,ze aż się qurde załamałem.Wet biorąc zeskrobiny powiedział,ze to psa nie swędzi.żobaczymy co wyjdzie.
- romanczerwinski
no,w zeskrobinach nic nie wykazało!Nawet grzybów.Wet powiedział,że może nie wykazać,ale raczej to jest hormonalne,jakieś osłabienie organizmu (no bo przyplątała się w tym czasie żeby było jeszcze lepiej urojona ciąża). Coś jej dał,żeby przez pięć dni wpsikiwać do pyska ze strzykawki.Tak jakby ucho zarastało włosami,tak mi się wydaje.Obroży z amitrazą nie ma w sklepach,nie ma też w sprzedaży internetowej.Podobno jakiś składnik był zabroniony i wycfali.No,to mam z głowy.Teraz tylko czekać
.
R i U

R i U
- Ola i Dunaj
Będzie ok
Najważniejsze, że szybko zareagowałeś 

Utopista widzi raj,
Helmut Walters
Helmut Walters
A gdzieżesz tam, mój stały sprzedawca trucizny ma ją w swoich aukcjachromanczerwinski pisze:Obroży z amitrazą nie ma w sklepach,nie ma też w sprzedaży internetowej.Podobno jakiś składnik był zabroniony i wycfali.No,to mam z głowy.

http://allegro.pl/preventic-obroza-prze ... 21236.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A nawet nie tylko on
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... =preventic
Te klopoty z dostepnoscia byly jakis rok - dwa temu.
Zdrowka dla suni.

Te klopoty z dostepnoscia byly jakis rok - dwa temu.
Zdrowka dla suni.