Żyjemy

Awatar użytkownika
EiMI
Gadu-Gadu: 0

Re: Żyjemy

Post autor: EiMI »

Darianna pisze:Data na gazecie jakaś niewyraźna.... :gleba:
Z klawiatury mi to wyjęłaś, ale już nie chciałam się czepiać :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

Post autor: zybalowie »

Jakbyście musiały robić zdjęcia tosterem, to byście wiedziały, jakie to ambitne przedsięwzięcie...
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
EiMI

A co to jest... że tak głupio zapytam... ten toster, co to zdjęcia robi :zdziw_4: :mysl_1:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

Taki internetowy trynd, żeby zdjęcia robione sprzętem niefotograficznym, bardzo słabej jakości, nazywać "zdjęciami robionymi tosterem" :-)

Ja od kilku miesięcy robię foty komórką z fatalnym aparatem, bo chociaż mam trzy kompakty to:
pierwszy starutki już chyba zbzikował, bo nie widzi karty pamięci; średniego stażu włącza się co drugi raz, jak szczęście dopisze. Najnowszy by działał pewnie dobrze, ale w mojej kolekcji kilkudziesięciu akumulatorków kilka zbzikowało, bo zepsuła się ładowarka, i teraz tych kilka sztuk przemieszanych z działającymi sprawia, że aparat rozładowuje się błyskawicznie. Aha - ładowarki też mam trzy, ale nie wiem, ktora mi niszczy akumulatorki i nie wiem, jak to sprawdzić ;-)

A mój ukochany lustrzak zepsuł się się kilka miesięcy temu i w serwisie zaśpiewali mi taką kwotę, że podziękowałam, taniej wyjdzie kupić używane body.

Tak, uprzedzając pytania- jestem chodzącym wcieleniem pojęcia technologicznej katastrofy :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
martaimicho

Post autor: martaimicho »

zybalowie pisze:
Tak, uprzedzając pytania- jestem chodzącym wcieleniem pojęcia technologicznej katastrofy :D
:fiufiu:
Awatar użytkownika
EiMI

zybalowie pisze:Taki internetowy trynd, żeby zdjęcia robione sprzętem niefotograficznym, bardzo słabej jakości, nazywać "zdjęciami robionymi tosterem" :-)

Ja od kilku miesięcy robię foty komórką z fatalnym aparatem, bo chociaż mam trzy kompakty to:
pierwszy starutki już chyba zbzikował, bo nie widzi karty pamięci; średniego stażu włącza się co drugi raz, jak szczęście dopisze. Najnowszy by działał pewnie dobrze, ale w mojej kolekcji kilkudziesięciu akumulatorków kilka zbzikowało, bo zepsuła się ładowarka, i teraz tych kilka sztuk przemieszanych z działającymi sprawia, że aparat rozładowuje się błyskawicznie. Aha - ładowarki też mam trzy, ale nie wiem, ktora mi niszczy akumulatorki i nie wiem, jak to sprawdzić ;-)

A mój ukochany lustrzak zepsuł się się kilka miesięcy temu i w serwisie zaśpiewali mi taką kwotę, że podziękowałam, taniej wyjdzie kupić używane body.

NOOOO... Tak to już jest ze sprzętem. Najtaniej natenczas będzie kupić nową ładowarkę, a te trzy zutylizować. Mój kompakt jest taki stary, że w komórkach są lepsze aparaty :D W Maćkowym canonie lustro się urwało, a w moim nikonie zaczęło opadać. EPIDEMIA :strach_2: Wiem juz ile kosztuje taka naprawa i też leżą póki co. Maciek do pracy zakupił jakieś coś... i jest zadowolony, ale ja nie umiem tym robić zdjęć.... bo to jakieś dziwne urządzenie jest... choć niby aparat.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

EiMI pisze:w moim nikonie zaczęło opadać.
O to-to. Plus matryca nie czyszczona od nowości i dziękujemy.

Ale ty kiedyś zrobiłaś taką wypaśną fotę kompaktem, ze mi szczena opadła - taką na polu, co prosiłam o kopię mailem.

btw. poskarżę się - zawsze kupowałam lux markowe ładowarki z chłodzeniem ęą, coby akumulatorki długo żyły. Istnieje cień szansy, ze to krystianowe byle-co-byle-ładowało mi skaszaniło akumulatorki.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
EiMI

NOOO, na pewno.... jak nasz syn broi, to ja też zawsze mówię mężowi, że porozmawiał ze "swoim" synem... Myślę, że mechanizm myślenia ten sam, co w przypadku Twoich ładowarek :D
Od takich ryzykownych działań jak czyszczenie matryc, to ja mam męża, bo on się na tym zna... i jakby co, to będzie na niego ;) Ja biorę i ma działać. Jak nie działa to tragedia! Ale nie moja wina!!!! :nunu:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

EiMI pisze:NOOO, na pewno.... jak nasz syn broi, to ja też zawsze mówię mężowi, że porozmawiał ze "swoim" synem... Myślę, że mechanizm myślenia ten sam, co w przypadku Twoich ładowarek :D :nunu:
:gleba:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

zybalowie pisze:
EiMI pisze:NOOO, na pewno.... jak nasz syn broi, to ja też zawsze mówię mężowi, że porozmawiał ze "swoim" synem... Myślę, że mechanizm myślenia ten sam, co w przypadku Twoich ładowarek :D :nunu:
:gleba:
U nas też tak działa :gleba: Jak psy coś zbroją to mówię "Kochanie TWÓJ pies zniszczył to i tamto" ... potem słyszę "tiaaa, mój ... a Twój to co ? na pscerek tylko i do głaskania ?" :gleba:
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ