Aszemi pisze:Kasiu mi też się tak wydaje że to nienormalne by było
ale tak sobie gdybając gdyby był miot coongarów po innym coonhoundzie i z jednej lini 2 pokolenie a z drugiej lini np 3pokolenie mogłyby to być psy kompletnie nie spokrewnione ze sobą to już by się w głowie mieściło??
Dla mnie nadal nie, bo czemu miałoby to służyć? Tworzeniu nowej rasy, zrobieniu bardziej faflastych "ogarów", przyciemnieniu czapraka, użytkowości.... nie widzę sensu tego kompletnie
Poza tym chciałam jeszcze dodać (gdzieś tutaj chyba to wyczytałam), że klub prosi, albo ukierunkowuje aby kryć KW PKR- ok. rozumiem to jak najbardziej.
Też jestem tego zdania, ale też podziwiam tych którzy ryzykowali więcej i takie mioty tworzyli.
Tylko, tak jak Hania napisała te informacje klubowe jakoś bezpośrednio nie docierają do wszystkich hodowców. Jeśli byłby przekaz jasny, klarowny i widoczny na stronie, informacja jak mantra powielana byłaby wszędzie (strona, biuletyn, wystawy, itp.) to chyba byłoby bardziej oczywiste dla wszystkich.
Być może ktoś przemyślałby sprawę (nie mówię, że wcześniej nie myślał i nie analizował

) więcej razy i może klub uzyskałby swój cel....
poza tym to jak już wspomniałyście tylko ich sugestia prośba, jedne może się dostosować, drugi nie i nikt nie działa wbrew przepisom.
A tak poza tematem ja też w sprawie coogarów prosiłam klub, pytałam i nikt mi nie odpisywał i nie liczył się z tym że ktoś czeka ....