oby wszystko sie dobrze skończyło dla mamy i maluchów
Danusia aby nie było...Danuta pisze: Kasiawro napisała:
„Bea teraz nie ma sie co martwić już, załatwicie papiery i musi być dobrze!!!"
Wiecie co - wcale mi się to nie podoba.Nie podoba mi się, że można wszystko łatwo załatwić.
![]()
Darianna jakby suka była starsza to byłaby podobno afera jak dla mnie bo to świadczy o braku odpowiedzialności właściciela. Pewnie łatwiej i zdrowiej dla suki byłoby i w tym byłby tylko plus.Darianna pisze: I warto nadmienić, że jakby suka była starsza to by nie było afery,
bea100 pisze:Miło mi poinformować, że przed 10 października 2010 spodziewam się w Warszawie miotu po:
ChPl Duni Grające Trawy oraz MłCh, ChPl Amonie Olfactus.
miszakai pisze:Ho ho, myślałam, że Dunia miała już ostatni miot...A jak to jest? Regulaminowo do 31.12. roku, w którym suka kończy 8 lat a za zgodą Oddziałowej Komisji Hodowlanej może być dłużej używana do hodowli ale jak długo?
bea100 pisze:Zgoda Komisji Hodowlanej jest jednorazowa na konkretny miot- wszystko jest uważnie rozważane- dostaje się zgodę lub nie dostaje (to- najczęściej).
Dunia i Amon zgodę takową otrzymały.
Minęło kilka miesięcy, napisano w tym czasie na ogarkowie tysiące postów...bea100 pisze:Nagle. Wesoła na ogrodzie. Nagle padła. Koniec. To ułamek sekundy. Nic się mogłam zrobić. Chyba serce.
bea100 pisze:Informujemy, że ok 22 października 2011 w hodowli Poszły w Las, spodziewamy się miotu po MŁCH PL Innej Ostoi Poszły w Las (Młodzieżowy Zwycięzca Klubu 2011) oraz utytułowanym reproduktorze CHPL (pies sprawdzony użytkowo, dyplom KT-1) Cyranie Z Beskidzkich Wysp FCI.
Darianna pisze:Zwalanie odpowiedzialności na właściciela repa jest niesmaczne. I warto nadmienić, że jakby suka była starsza to by nie było afery, ale to ledwo ze szczenięcego wieku wyszło...
Czy tylko ja tutaj jakąś analogię w tych dwóch historiach dostrzegam ?bea100 pisze:Dostałyśmy zgodę na ten miot i nie wydaje mi się, że to "jakiś skandal " komisji ZKwP