Pies do domu z dzieckiem?
- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
Re: Pies do domu z dzieckiem?
Jeśli są dobrzy z angielskiego, to niech sobie oglądną serię 101 ras psów z animal planet na youtubie, od razu będą wiedzieć jakie choroby mogą występować u danej rasy.
Natalia i Nero
Moje zdanie jest takie, że cavisie są świetne jako rodzinne psy do kochania i rewelacyjne dla dzieci. Ale nie jestem obiektywna
Tylko jak kupować cavalierka to tylko z rodowodem i tylko po rodzicach z przebadanym sercem. Idealnie - też z przebadanymi oczkami i rzepką.

Tylko jak kupować cavalierka to tylko z rodowodem i tylko po rodzicach z przebadanym sercem. Idealnie - też z przebadanymi oczkami i rzepką.
To trzeba zrobić tak, żeby pies mógł mieć spokój jak chce. Ja zawsze w sytuacji psa i małego dziecka doradzam dobrze zrobioną klatke. Rodzice mogą tam psa zamykać i uczyć dziecko, że pies w klatce musi miec bezwzględny spokój. Bez problemu uczy sie tego nawet malutkie dziecko. Pies też bardzo szybko się uczy, że jak chce mieć spokój to wystarczy iśc do transporterka.zybalowie pisze:To jest IMO b. ważna kwestia... uparli się na małego, ale ja wcale nie jestem przekonana, czy to najlepsze rozwiązanie...wszoleczek pisze:Często przy małych psach słyszałam, że nie nadają się dla dzieci, bo mogą im zrobić niechcący krzywdę.
Moje doświadczenie z siostrzenicą jest takie, że z psem obchodzi się delikatnie - fizycznie. Ale potrafi mu b. długo zawracać gitarę np. ciągłym wydawaniem komendAlbo drzeć się lub śpiewać głośno piosenki, żeby pies zwrócił na nią uwagę.
- wszoleczek
- Kontakt:
Ja uczę moich rodziców i babcię, że jak pies śpi w legowisku, to nie należy podchodzić i smyrać psa, że tj jego taki azyl, a jak pies chce się poprzytulać, to sam przyjdzie.hania pisze: To trzeba zrobić tak, żeby pies mógł mieć spokój jak chce. Ja zawsze w sytuacji psa i małego dziecka doradzam dobrze zrobioną klatke. Rodzice mogą tam psa zamykać i uczyć dziecko, że pies w klatce musi miec bezwzględny spokój. Bez problemu uczy sie tego nawet malutkie dziecko. Pies też bardzo szybko się uczy, że jak chce mieć spokój to wystarczy iśc do transporterka.

Natalia i Nero
Mnie tego nauczwszoleczek pisze: Ja uczę moich rodziców i babcię, że jak pies śpi w legowisku, to nie należy podchodzić i smyrać psa, że tj jego taki azyl, a jak pies chce się poprzytulać, to sam przyjdzie.

p.s.
http://zwierzak-w-domu.info/index.php?o ... &Itemid=93" onclick="window.open(this.href);return false; -> niezły materiał dydaktyczny, IMO.
My stosujemy profesjonalną komendę "sio do klatki chłopie"ZbyszekC pisze:Przepraszam za mały off.
Kto nauczy ogara, że jak chce mieć spokój to idzie się spać...

- wszoleczek
- Kontakt:
zybalowie, nie byłabym dobrą nauczycielką, bo mnie nikt w domu nie słucha
u mnie jest komenda 'do siebie' - pies przez chwile jeszcze patrzy oczami psa ze schroniska, ale posłucha

u mnie jest komenda 'do siebie' - pies przez chwile jeszcze patrzy oczami psa ze schroniska, ale posłucha

Natalia i Nero
Przepraszam. Przy nieudolnej próbie edycji skasowałem post i off jest nie dla wszystkich czytelny.
Generalnie chodzi o to że, Balt jest zdania " móóój jest ten kawałek podłogi" na którym właśnie ległem.
I żadna komenda tego nie zmieni

Generalnie chodzi o to że, Balt jest zdania " móóój jest ten kawałek podłogi" na którym właśnie ległem.
I żadna komenda tego nie zmieni

- Załączniki
-
- posłanie Balta. Ma dwa lata, pies nie przespał nawet jednej nocy.
- Obraz 223.jpg (100.16 KiB) Przejrzano 735 razy
-
- Miejsca dziennego ukrycia się psa. Środek kuchni.
- Obraz 220.jpg (94.88 KiB) Przejrzano 735 razy
-
- lub w przejściu, w przedpokoju.
- Obraz 221.jpg (80.24 KiB) Przejrzano 734 razy
-
- Obraz 222.jpg (78.41 KiB) Przejrzano 733 razy
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
- wszoleczek
- Kontakt:
Może niewygodne dla niego
Ja kupiłam swojemu bardzo puchate legowisko, nawet go nie mości
.
Może mu być też gorąco, dlatego woli kafelki albo linoleum

Może mu być też gorąco, dlatego woli kafelki albo linoleum

Natalia i Nero
eee taaaaam od razu niewygodnewszoleczek pisze:Może niewygodne dla niego![]()

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
I za to lubię też Balta - ten jego gust muzyczny