Kalendarz - cegiełka. Edycja 2011
Re: Kalendarz - cegiełka. Edycja 2011
I jeszcze jedno bardzo ważne pytanie: czy zdjęcia mają być surowe i grafik drukarni sam obrobi pod druk, czy już obrobione (choć wtedy, w zależności od "maszyny", mogą wyjść cuda...)

Nie wiem co to znaczy obrobione pod druk i surowe 
Jeżeli ktoś sobie pomajstruje przy kontraście, ostrości, kadrowaniu na swoim zdjęciu to nie ma sprawy.
Zdjęcia mają spełniać wymogi wielkościowe przede wszystkim i im lepsza jakość tym lepszy produkt finalny.
Koleżanka w jakimś tam zakresie pracuje nad zdjęciem ale np. niechętnie kadrujemy bo potem się nie spodoba albo co ....

Jeżeli ktoś sobie pomajstruje przy kontraście, ostrości, kadrowaniu na swoim zdjęciu to nie ma sprawy.
Zdjęcia mają spełniać wymogi wielkościowe przede wszystkim i im lepsza jakość tym lepszy produkt finalny.
Koleżanka w jakimś tam zakresie pracuje nad zdjęciem ale np. niechętnie kadrujemy bo potem się nie spodoba albo co ....

Ponieważ trochę osób mnie zagaduje w związku ze spodziewanym poślizgiem to zadecydowałam o wydłużeniu terminu nadsyłania zdjęć do niedzieli - do 14 listopada.
Mam nadzieję że to już wystarczy
Mam nadzieję że to już wystarczy

Generalnie do druku lepiej zdjęć nie obrabiać, czyli przesyłać do osoby która robi ostateczną wersję jako surowe z aparatu.EiMI pisze:I jeszcze jedno bardzo ważne pytanie: czy zdjęcia mają być surowe i grafik drukarni sam obrobi pod druk, czy już obrobione (choć wtedy, w zależności od "maszyny", mogą wyjść cuda...)
Bywa, że są różne programy do obrabiania zdjęć i potem w trakcie separacji kolorów (są różne metody typowo poligraficzne) też mogą wyjść jakieś niespodzianki.
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Mam ładne zdjęcie Salwy i Szajki ale nie mam wspólnego
ide zaraz coś pstryknąć może się uda 

Podłączam się do wcześniejszego pytania:
Czy mozna przysłać 20 różnych zdjęć na 20 egzemplarzy, czy: 1 zdjęcie= jeden zestaw (20 sztuk)?
Czy mozna przysłać 20 różnych zdjęć na 20 egzemplarzy, czy: 1 zdjęcie= jeden zestaw (20 sztuk)?
zybalowie - przepraszam umknęło mi twoje pytanie...Szkoda że na pw się nie dobiłaś 
Zasada jest taka (na przyszłość)
1 zdjęcie = 20 małych albo 1 duży.
Kalendarze są w druku - jutro albo pojutrze odbieram i zaczynam wysyłanie.
Wszystkim zainteresowanym napisze jeszcze dokładnie na maila jak to będzie w wyglądało

Zasada jest taka (na przyszłość)
1 zdjęcie = 20 małych albo 1 duży.
Kalendarze są w druku - jutro albo pojutrze odbieram i zaczynam wysyłanie.
Wszystkim zainteresowanym napisze jeszcze dokładnie na maila jak to będzie w wyglądało

Dzisiaj doszły
, ładne
, dzięki
, teraz info ile zapłacić poproszę
.

Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
do nas tez doszly
suuuper sa, ile pieniazkow trzeba przelac??

suuuper sa, ile pieniazkow trzeba przelac??
be the person your dog thinks you are
Ufff!
Bo jak się zmagałam z drukarnią to w pewnym momencie zastanawiałam się jak się wytłumaczę jak po raz pierwszy nie dojdą na czas
No i poczta polska się spisałam - pierwszą partię wysyłałam w środę
Dzisiaj jak już wysłałam wszystko co miałam wysłać i została mi tylko dystrybucja lokalna to podam co, gdzie i ile
Kwadra - b. podobały mi się wasze czarno-białe

Bo jak się zmagałam z drukarnią to w pewnym momencie zastanawiałam się jak się wytłumaczę jak po raz pierwszy nie dojdą na czas

No i poczta polska się spisałam - pierwszą partię wysyłałam w środę

Dzisiaj jak już wysłałam wszystko co miałam wysłać i została mi tylko dystrybucja lokalna to podam co, gdzie i ile

Kwadra - b. podobały mi się wasze czarno-białe