Szczeniaki! - pytania i wątpliwości

Awatar użytkownika
BasiaM
Posty: 8086
Rejestracja: czwartek 30 kwie 2009, 09:54

Re: Szczeniaki! - pytania i wątpliwości

Post autor: BasiaM »

Jotka pisze:Karmienie
...jakie wobec tego warzywa dodajecie do posiłku gotowanego? Mięso, wypełniacz i warzywa: marchewka jest w porządku, to wiem. A inne? Włoszczyzna, seler?
Ja daję to co mój psiak lubi czyli marchewkę, pietruszkę, buraczki, brokuły, kalafior, koperek, seler ...
Ryżu daję stosunkowo mało ... zawsze daję więcej mięsa i warzyw.
Podaję też surowe mięso, ryby wędzone i gotowane :)

Zobaczysz sama co Twojemu pupilkowi smakuje ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Danuta
Posty: 2304
Rejestracja: czwartek 23 paź 2008, 14:00
Gadu-Gadu: 0
Lokalizacja: Dębica

Re: Szczeniaki! - pytania i wątpliwości

Post autor: Danuta »

Dołożę jeszcze do listy Basi cukinię, paprykę, pomidor. Oczywiście w różnych konfiguracjach w zależności, co kupię. Bazą jest marchew, pietruszka i seler. Do gotowania warzyw dodaję na koniec trochę ziół, najczęściej prowansalskich. Jesienią, zimą, gdy pogoda podła, dodaję do gara warzyw nieco czosnku. Wiem... niektórzy nie zalecają... ale ja traktuję go jako lekarstwo na pluchy.
Lokis nigdy nie miał problemów z przeziębieniem, nie wie co to katar. :happy3:

Powiem jeszcze, że do sera białego i/lub jogurtu naturalnego przy podłej pogodzie dodaję łyżkę miodu.
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
BasiaM
Posty: 8086
Rejestracja: czwartek 30 kwie 2009, 09:54

Re: Szczeniaki! - pytania i wątpliwości

Post autor: BasiaM »

To ja jeszcze do listy Danuty dołożę :D
Szczeniakowi do 1-go roku życia dawałam dwa, trzy razy w tyg. tran w płynie. Jedną łyżeczkę.
Teraz w okresie jesienno - zimowym daję tran.Regularnie :silacz:
Miód oczywiście też. Jedną łyżeczkę raz na tydzień, dwa z serem białym.

:mrgreen:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie
Posty: 1668
Rejestracja: niedziela 15 sie 2010, 08:19
Gadu-Gadu: 0
Lokalizacja: Szczecin

Re: Szczeniaki! - pytania i wątpliwości

Post autor: zybalowie »

Jotka pisze: jak Mozart ma z sikaniem? Rozumiem, że na gazety? Widzę jednak, że przeprowadziliście akcję zwijania dywanów
Khem... chłopak się stara... ale stosunek sikania na gazety i poza nie jest jak 1:1 ;)

Od soboty psi dywanik prany był już 2x, a koc raz :fiufiu:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jotka
Posty: 290
Rejestracja: poniedziałek 23 sie 2010, 19:36

Re: Szczeniaki! - pytania i wątpliwości

Post autor: Jotka »

O, przyszło mi na myśl, że też tak mogę z tym balkonem - o ile się uda, oczywiście... Żeby była namiastka spaceru ;) .
Korek ;) viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Posty: 11868
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 22:03
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Szczeniaki! - pytania i wątpliwości

Post autor: Ania W »

Ja nie dają żadnych warzyw wzdymających.
Dałam też raz wątróbkę...i nigdy więcej! Rewolucja straszna.
Awatar użytkownika
BasiaM
Posty: 8086
Rejestracja: czwartek 30 kwie 2009, 09:54

Re: Szczeniaki! - pytania i wątpliwości

Post autor: BasiaM »

Ania W pisze:Dałam też raz wątróbkę...i nigdy więcej! Rewolucja straszna.
Zależy od organizmu psiaka co toleruje a czego nie ;)
Uchaty za wątróbką przepada. Jak podsmażam to czeka i piszczy :lol:
Nigdy rewolucji nie było :silacz:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Posty: 11868
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 22:03
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Szczeniaki! - pytania i wątpliwości

Post autor: Ania W »

Ja smażonych rzeczy w ogóle nie daję suce ale to i tak była taka trauma dla mnie że nie zaryzykuję.
Z resztą Bard też wątróbkę nie bardzo znosił ale u Łozy to tragedia.
Awatar użytkownika
nulka
Posty: 3438
Rejestracja: środa 29 kwie 2009, 22:10

Re: Szczeniaki! - pytania i wątpliwości

Post autor: nulka »

Nasze uwielbiają wątróbkę ,nie tyle smażymy co dusimy ,daje im indyczą i cielęcą ,gotuję serca indycze albo kurze z czosnkiem ,też uwielbiają
Awatar użytkownika
Danuta
Posty: 2304
Rejestracja: czwartek 23 paź 2008, 14:00
Gadu-Gadu: 0
Lokalizacja: Dębica

Re: Szczeniaki! - pytania i wątpliwości

Post autor: Danuta »

Świeża wątróbka cielęca.. - pycha!

A jako najprostsze nagródki - wątróbka pokrojona na cieniutkie paski i suszona w piekarniku - mniam! marzenie... :marzyc_2:

Ale Lokis jest z tych, co to nigdy nie mają problemów z żołądkiem...

Oczywiście z podrobami też trzeba mieć umiar...
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ