Canis- już bezpieczny w DT w Koluszkach...
Re: Canis- wkrótce w DT w Koluszkach...
Super!
Myślę, że najbezpieczniej przewieźć go w dużym transporterze lub w klatce.
Myślę, że najbezpieczniej przewieźć go w dużym transporterze lub w klatce.
- kasianiolek
Jeżeli jest taka potrzeba, to mogę transporter pożyczyć.
Jsuchecka z mężem- niech sami zdecydują.
Ja uważam jak Wy, że faktycznie transporter byłby najlepszy na drogę (dzięki Kasiaaniołek za ofertę pomocy w tym względzie
), to już nie chodzi nawet o wymiotowanie ale >Canis może jechać grzecznie ale równie dobrze ze stresu może okazać się w podróży "dziki"
Mam super info od Ewka
: dzisiaj zamówiła i zasponosorowała karmę dla Canisa (30kg Ariona Junior) plus worek (250gr) naturalnych super gryzaków (wszystko to poleci na adres Ajlii do Koluszek). O rany, ale się cieszę
Baaardzo piękne dzięki Ewka
Wierzę, że wszystko się uda, uratujemy wspólnie tego ogareczka a dzięki Wszystkim ogaromaniakom, zanim znajdziemy mu DS, Canisowi niczego nie zabraknie
Ja uważam jak Wy, że faktycznie transporter byłby najlepszy na drogę (dzięki Kasiaaniołek za ofertę pomocy w tym względzie

Mam super info od Ewka

Wierzę, że wszystko się uda, uratujemy wspólnie tego ogareczka a dzięki Wszystkim ogaromaniakom, zanim znajdziemy mu DS, Canisowi niczego nie zabraknie

Wszystko wskazuje na to, że w sobotę odwieziemy Canisa do Koluszek.
Jeśli chodzi o transport to myślałam żeby ubrać Canisa w szelki i przypiąć pasem, ale nie wiem może transporter lepszy.
Nasze 3 burki znajdki też nigdy nie jeździły samochodem a dwa zachowują się jakby podróżowały całe życie a trzeci chce biegać po całym aucie(ale ona ma ADHD). Trochę też łatwiej je okiełznać bo są wielkości dorosłego kota.
Jeśli chodzi o transport to myślałam żeby ubrać Canisa w szelki i przypiąć pasem, ale nie wiem może transporter lepszy.
Nasze 3 burki znajdki też nigdy nie jeździły samochodem a dwa zachowują się jakby podróżowały całe życie a trzeci chce biegać po całym aucie(ale ona ma ADHD). Trochę też łatwiej je okiełznać bo są wielkości dorosłego kota.
Zastanówcie się w każdym razie nad transporterem
.
Cieszę się, że jest już termin
Jsuchecka- proszę o umówienie się (plus minus) u Ajlii
Rozumiem, że sobota ustalona z Beka?

Cieszę się, że jest już termin

Jsuchecka- proszę o umówienie się (plus minus) u Ajlii

Rozumiem, że sobota ustalona z Beka?
Nie wiem czy uda się go łatwo wrzucić w kontenerek ale na pewno nie będzie łatwo ubrać go w szelko i przypiąć ,bo on bardzo słabo toleruje smycz (odmawia współpracy, kładzie się).
Poza tym wzięłabym też pod uwagę że może źle znosić jazdę ( sensacje) więc w transporterze nie zabrudzi tak samochodu, a to też nie jest bez znaczenia jak się potem zostaje z tym do sprzątania...
Skontaktujcie się jeszcze z Beką.
Ewka
Bea - ja bym o nim nie pisała że ogarek bo tak naprawdę bliżej mu chyba do gończego na żywo i ludzie mogą poczuć się rozczarowani...
Poza tym wzięłabym też pod uwagę że może źle znosić jazdę ( sensacje) więc w transporterze nie zabrudzi tak samochodu, a to też nie jest bez znaczenia jak się potem zostaje z tym do sprzątania...
Skontaktujcie się jeszcze z Beką.
Ewka

Bea - ja bym o nim nie pisała że ogarek bo tak naprawdę bliżej mu chyba do gończego na żywo i ludzie mogą poczuć się rozczarowani...
Tak dziś dzwoniłam. Zadzwonię jeszcze do Ajlii.bea100 pisze:Rozumiem, że sobota ustalona z Beka?
Właśnie zastanawiałam się czy taki transporterek go bardziej nie zestresuje.Ania W pisze:Nie wiem czy uda się go łatwo wrzucić w kontenerek ale na pewno nie będzie łatwo ubrać go w szelko i przypiąć ,bo on bardzo słabo toleruje smycz (odmawia współpracy, kładzie się
Jest jeszcze trochę czasu to się zastanowimy jak to zrobić.
Myślę, że trudno powiedzieć co go bardziej zestresuje, bo tak naprawdę i tak będzie to dla niego wielki stres (na smyczy nie chodzi, nie zna ani szelek ani kontenera). Myślę, że w tym wszystkim najważniejsze jest jednak bezpieczeństwo i wygoda, w tym wasza wygoda ( nie chodzi o wygodnictwo ale o to, żeby sobie nie komplikować bardziej niż to potrzebne
)

Absolutnie popieram AnięW, napiszę raz jeszcze, pomyślcie kochani o pożyczeniu kontenerka od Kasiaaniołek 

Trzymam kciuki za powodzenie operacji Canis (dobrze brzmi, co?)

Byleby w sercu ciągle maj!