hucuł pisze:Chodzi mi o to, że jeśli ktoś powie, lub napisze, że mam krzywy nos, to odpowiem : tak, mam krzywy nos, co widać zresztą i tak. Argumenty w stylu, że znam jeszcze wielu z krzywym nosem, a nawet znacznie poważniejszymi wadami są niedorzeczne, choć prawdziwe. Ja mam krzywy. Oczywiście mimo to bardzo go lubię, ba... przywiązałem się do niego i chyba bym się nie zamienił.
Dobra, przechodzac na jezyk porownan - co bys jednak powiedzial, gdyby ktos napisal o Tobie w gazecie, ogolnodostepnej i troche jednak poczytnej, ze masz krzywy nos, a do tego szereg innych strasznych przypadlosci. Nawet bez wymieniania. Albo z: zeza, padaczke, niezbornosc ruchowa, seplenisz, jestes agresywny...
(nie chce mi sie wymyslac dalej) Do tego przeczytalbys o sobie, ze ukrywasz to skrzetnie i nawet do tego krzywego nosa sie nie przyznajesz, choc i tak widac. Do tego obok przeczytasz, ze absolutnie nikt wiecej, poza Toba, nie ma zadnych wad. Czy nadal stwierdzisz, ze takie postepowanie jest ok, bo przeciez masz krzywy nos? Smiem powatpiewac.
I o to nam chodzi, by nie szerzono publicznie oszczerstw, nawet w durnych notkach do galeryjek na WP, bo jednak ludzie to czytaja. Bynajmniej nie o zaklinanie rzeczywistosci.
hucuł pisze:Zauważam też z satysfakcją, że niektóre głośne gwizdki zamilkły. Może myślą

Lepiej pozbadz sie zludzen. Nie kazdy ma czas roztrzasac sto razy to samo, bo zycie toczy sie dalej. Stawiam, ze glosne gwizdki juz sie znuzyly, podobnie jak Ty. Kazdy wie swoje i niech tak zostanie, skoro musi. Z mojej strony eot.