Czarta Tropinos zwana Szelmą
Re: Czarta Tropinos zwana Szelmą
Z tej okazji pooglądałam sobie wyżły weimarskie . Na zdjęciach szczeniaczki mają błękit oczu taki, że letnie niebo może się przy nich schowaćmiszakai pisze:Oczy ma jak wyżeł weimarski

Potem pomyślałam, że przecież Szelma też miała błękitne jak była malutka i postanowiłam zajrzeć do najstarszych zdjęć.
O to co wyszło z tego porównania:

Obie dziękujemy bardzo za komplementy, staramy się, Szelma - wyglądać ładnie a ja robić zdjęcia. Sunia ma łatwiejsze zadanieendo pisze:Piękna sunia i wspaniałe zdjęcia

Mimo problemów z autofokusem udało się zarejestrować kilka zimowych bryknięć psa:

Na ostatnim wygląda trochę jak superman przy starcie tylko zamiast pelerynki korzysta z uszu.
Na ostatnim sunia szczęśliwa !
Super zdjęcia ,piękne te wcześniejsze na białym tle
,ale ja już tęsknię do tych traw zielonych z pierwszych fotek ,do tych wrzosów ,jaki piękny las z suńką ! 
Super zdjęcia ,piękne te wcześniejsze na białym tle

Z jednej strony tęskno już trochę za wiosną ale z drugiej strony nie nacieszyliśmy się śniegiem tej zimy. U nas dopiero od tygodnia leży a wcześniej to ze dwa razy spadło takie byle co z nieba i szybko stopniało.
Szelma odkąd jest śnieg intensywniej spędza spacery. Dużo radości sprawia jej: bieganie po ośnieżonych wrzosach i łachach piasku, zrzucanie w biegu śniegu z niskich gałęzi, bycie obrzucaną śniegiem, szukanie śnieżek rzucanych przez nas, przegrzebywanie nochalem i łapkami śniegu. Orbituje wokół nas prawie non stop zwalniając tylko żeby wyrobić się na zakręcie (albo i nie...
).
Za to w domu gdyby nie to, że rozpycha się na kanapie to można by nie zauważyć, że jest pies. Śpi prawie cały czas. Wstaje na jedzenie i siusiu a tak to bierze jakąś maskotkę w pysk i idą razem spać.
Krótki rekonesans (trzeba sprawdzić czy Państwo dobrze zamknęli furtkę)

Robi się śpiąco

ale może jeszcze skocze po zabawkę

Teraz już lepiej

Hrrr

O na gnata! Beagle spadł. Czy ktoś mógłby mi go podać?

Szelma odkąd jest śnieg intensywniej spędza spacery. Dużo radości sprawia jej: bieganie po ośnieżonych wrzosach i łachach piasku, zrzucanie w biegu śniegu z niskich gałęzi, bycie obrzucaną śniegiem, szukanie śnieżek rzucanych przez nas, przegrzebywanie nochalem i łapkami śniegu. Orbituje wokół nas prawie non stop zwalniając tylko żeby wyrobić się na zakręcie (albo i nie...

Za to w domu gdyby nie to, że rozpycha się na kanapie to można by nie zauważyć, że jest pies. Śpi prawie cały czas. Wstaje na jedzenie i siusiu a tak to bierze jakąś maskotkę w pysk i idą razem spać.
Krótki rekonesans (trzeba sprawdzić czy Państwo dobrze zamknęli furtkę)

Robi się śpiąco

ale może jeszcze skocze po zabawkę

Teraz już lepiej

Hrrr

O na gnata! Beagle spadł. Czy ktoś mógłby mi go podać?

- Ola i Dunaj
- Gadu-Gadu: 9495783
Przedostatnie zdjęcie rewelacyjne !!! 

Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
- Chaszczy
- Gadu-Gadu: 0