Mamy już potwierdzone 4 psy, szukamy jeszcze 1 lub 2 zakapiorów

spokojnie - zlot to impreza plus polowaniemilysliwy pisze:kasiawro pisze:a to konkretnie wiemy już kiedy?ania N pisze: Do zobaczenia na przyszłorocznym Zlocie
Nie chcecie chyba powiedzieć, że będziecie czekać na okazję podłożenia psiaków do II zlotu??
bea100 pisze:Ja z informacją dzisiejszą; nasze ogary wystąpiły dzisiaj na polowaniu w Jeżewie k/Bydgoszczy.
Duże koło łowieckie i spora grupa polujących: ok 50 osób.
Ogary: oba Gryfnej, Anety z Poszły w Las (wszystkie trzy) oraz Ł-Bochun (więc wychodzi mi, że było ich 6 z małą Ikrą włącznie ?). Jeśli kogoś pominęłam- przepraszam i proszę o dopisanie.
Polowano wyłącznie z ogarami i bardzo sobie chwalono. Po raz pierwszy słyszano tam granie i zachwyt był wielkiPodobno ogarki sprawiły się doskonale
![]()
![]()
Strzelonych zostało: 8 danieli, 8 saren (?) oraz 2 dziki.
Tyle z info telefonicznego od Anety wiem na gorąco (może ktoś z uczestników wpadnie i dopisze lub sprostuje?), czekam na dokładniejsze info i może zdjęcia?
SARABANDA pisze:Tak się zastanawiam umierając z zazdrości , czy są polowania które powtarzają się co roku cyklicznie w tych samych czy zbliżonych terminach żeby można było wcześniej zaplanować urlop?
Czy możliwe jest stworzenie wcześniej takiego chociaż orientacyjnego harmonogramu polowań na których chętnie widzieli by ogary?
Chętnych było by na pewno więcej. A na pewno było by mniej głęboko zawiedzionych.![]()