IGRA Poszły w las ma nowy, wspaniały Dom.
- alatija
- Gadu-Gadu: 0
Re: IGRA Poszły w las ma nowy, wspaniały Dom.
Jesteśmy po spacerku takim z polecenia od dziewczyn. Było ok, Igra raz tak troche za szybko chciała do Luny podejść, w sytuacji gdy ja ją głaskałam. Była szybka reakcja ze strony męża... Więcej nic. W domu mój mąż zabrał się za jej kulturę i pies się słucha!!!. Ja jestem w szoku... Widać facet to dla niej autorytet. Byle by się tylko dziewczyny dogadały 

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Facet nie facet autorytetem może być kobieta tylko kwestia wiary w to i mocnych nerwów, srogiego głosu i konsekwencji!!! Oczywiście z całym szacunkiem do facetów 

- ania N
Hej.
Nie dajcie się babie. Ja wszystkie ewentualne konflikty Fiorda z Jurkiem stłumiłam w zalążku spryskiwaczem do kwiatków. (nastawiony na duży strumień wody
)
Jak siła mojego głosu za mała wystarczy sięgnąć po ten pożyteczny przedmiot i żadnych psów w zasięgu wzroku nie ma.
Dotyczy to również brojenia w domu.
Poza tym zachowuje naturalną hierarchię w domu - najpierw zawsze dostaje michę Fiord a Jura dopiero po nim. Jeśli karmie ich z ręki najpierw komenda siad potem jednocześnie do pyska wsadzam. i niech tylko który piśnie, że coś się nie podoba to wylatuje.
Na waszym miejscu podniosłabym pozycję starszej suni - pokazując młodej kto jest tu ważniejszy. (np. kolejność karmienia, wychodzenia itp.) A poza tym to wy rządzicie i już, nie ma dyskusji.
Trzymam kciuki za Was i młodą.
Nie dajcie się babie. Ja wszystkie ewentualne konflikty Fiorda z Jurkiem stłumiłam w zalążku spryskiwaczem do kwiatków. (nastawiony na duży strumień wody

Jak siła mojego głosu za mała wystarczy sięgnąć po ten pożyteczny przedmiot i żadnych psów w zasięgu wzroku nie ma.

Poza tym zachowuje naturalną hierarchię w domu - najpierw zawsze dostaje michę Fiord a Jura dopiero po nim. Jeśli karmie ich z ręki najpierw komenda siad potem jednocześnie do pyska wsadzam. i niech tylko który piśnie, że coś się nie podoba to wylatuje.

Na waszym miejscu podniosłabym pozycję starszej suni - pokazując młodej kto jest tu ważniejszy. (np. kolejność karmienia, wychodzenia itp.) A poza tym to wy rządzicie i już, nie ma dyskusji.

Trzymam kciuki za Was i młodą.
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
- alatija
Dziś było by super, gdyby nie to że moje dziewczyny są osobno 

Bardzo często psy inaczej reagują na mężczyzn niż na kobiety. To jest inny tembr głosu, inna postawa, zazwyczaj też większa oszczędność słów (które często i tak nic psu nie mówią, jeżeli nie są komendami) a w zamian konkretna mowa ciała i ton głosu. A psy lubią konkret.alatija pisze:W domu mój mąż zabrał się za jej kulturę i pies się słucha!!!. Ja jestem w szoku... Widać facet to dla niej autorytet. Byle by się tylko dziewczyny dogadały
Moim zdaniem też zachowanie Igry nie wynika z jej pewności siebie a bardziej z braku takiej postawy.
Pies pewny siebie nie musi atakować, bo jest świadomy tego co sobą reprezentuje

Mam ogromną nadzieję, że jeszcze będzie super...tylko powoli, powoli ( domyślam się jakie to trudne). Trzymam kciuki.

- alatija
Nawet nie wiesz jak mi zależy ...
Starsza Mysz jest suuuper
powinna wziąć się w garść i pokazać młodej kto tu rządzi
Trzymamy kciuki, trzymamy

Trzymamy kciuki, trzymamy

I dlatego jestem jak najlepszej myślialatija pisze:Nawet nie wiesz jak mi zależy ...

Nie będzie łatwo ani chyba szybko.
Nie jesteś sama. Sama widzisz jakie masz wsparcie...

I my mocno wspieramy, trzymamając kciuki za dziewczyny 

- aganowaczek
O to to właśnie!hania pisze:I to nie chodzi o to, zeby byc brutalnym w stosunku do psa - ale trzeba mu pokazac jakie są konsekwencje jego zachowań.
Na jednego psa wystarczy zwinięta w rulon gazeta, na innego tupnięcie nogą. Ale zawsze musi być NATYCHMIASTOWA reakcja na każde niepożądane zachowanie psa! Pies musi skojarzyć jakie jego zachowanie wywołuje nagrodę a jakie karę.
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK 
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136