Kupiłam właśnie karmę dla Makarego. Zapłaciłam 168zł z funduszu ogarkowego.
Uzgodniłam z Hanią wszystko. Karma już zapłacona i pojedzie od razu kurierem do Hani.
Młody dostanie 20kg karmy Josera Emotion Festival plus jakieś gratisy

Powinny...ale czy muszą.weszynoska pisze:Czy psy włoskich myśliwych nie powinny mieć czipów?? W końcu wyjeżdżają poza granice swoich krajów na te dewizowe polowania
Gorzej jak będą się wyrażały z niewłaściwym akcentem i nici z tegohucuł pisze:Widzę, że będę musiał pogadać z myśliwymi z radomskiego ZKwP i zrobić małe rozeznanie. Może ktoś coś wie. Na początek Ania z Jackiem i Anie z Łubna mogą sprawdzić, czy gagatki kumają po włosku.
Sposób podrzucenia drugiego do schroniska trochę sugeruje taką opcję.Wilga pisze:Tutaj tez tak mogło być, znaleźli się amatorzy samochodów, a psy były dodatkiem, może niespodziewanym. Chyba warto zgłosić to na policję w Radomiu, może jest jakieś zgłoszenie kradzieży?
No tylko tak naprawdę jak chłop może pomóc?bea100 pisze:Hmmmm, a ja się odniosę do tego, co napisała AniaW: jakoś nie wyczytałam z tego co napisałaś AniuW chęci pomocy swoim ze strony tego pana...![]()
Dwa "ich" psiaki znalazły się po schroniskach w Polsce a ten pan przesyłą im uściski?i zaleca wyższą temperaturę?
![]()
Nie wiem, tak zrozumiałam, ale może się czepiam...
Ciekawa jestem, czy gończe włoskie mają otwartą KW? Ktoś wie?
A może napiszesz do tego pana AniuW- czy ktoś nie byłby nimi zainteresowany? Może wśród hodowców?
Może też komuś zginęły z jego rodaków i może by sprawę nagłośnił w środowisku i pomógł?
Bo może ten pan nie pojął sytuacji...
Jak czipowałam na wyjazd do USA to był to specjalny typ czipa, był droższy i właśnie "międzynarodowy" ( a nie taki, jakimi się czipuje nasze psy np. w akcjach czipowania za darmo)- aby nie było problemu przy wjeżdzie psa do Stanów- wtedy wet mi tłumaczył, że podobno to jest różnica.Danuta pisze:...A generalnie: czy chipy są uniwersalne? "międzynarodowe"? Czy czytniki dostępne u naszych wetów "czytają" wszystkie chipy?
...