Minuta z Kontrabasem

Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Re: Minuta z Kontrabasem

Post autor: hania »

Jak to kto - w przyszłym roku w Jarach jako para
Awatar użytkownika
irie
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: irie »

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
EiMI

Post autor: EiMI »

Ładne zdjęcie...
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

:marzyc_2: Pozdrawiamy cieplutko :hi_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
wszoleczek
Gadu-Gadu: 3431453
Kontakt:

Post autor: wszoleczek »

nice :)
Natalia i Nero
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Dzieki.

Minucisko nasze kochane znow wczoraj przecielo lape :zly1: Nawet dobrze nie zdazyla na spacer wyjsc, usiadla tylna lapa na wystajacym z ziemi kawalku szkla. Dosc mocno krwawila, ale udalo mi sie to zacisnac i zatamowac. Wczoraj nie stawala na te lape. Mialam pietra, ale w sobote po poludniu nielatwo do weta sie dostac, wiec uznalam ze zobaczymy jutro.
Dzis rano zaczela juz normalnie chodzic, uff. Ale zauwazylam, ze gdy stoi, jeden palec ma dziwnie dluzszy, jakis taki wyprostowany, rozplaszczony. Podlubalam w necie i wychodzi na to, ze przeciela sobie sciegno palca i juz jej tak zostanie :( Nie wdajac sie w opisy - tu i tu mozna poczytac o takich przypadkach. Nie wiem, czy jest w ogole sens isc z tym jeszcze do weta. Rana nie jest duza (ok 1 cm), choc na pewno gleboka. Zaopatrzona, wyglada normalnie.
Ech, ten nasz pechowiec bidny.. :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Ja bym pewnie poszła do weta, ale mam skłonności do przesady.
Pechowa Minuta.

Gosia&Sarabanda&Czuprynka
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

irie zawsze chyba warto sprawdzić u weta (zwłaszcza jak zaufany ) ,nie wiem jak głęboko jest ścięgno ,skoro piszesz ,że głęboko może ranę trzeba oczyścić ? Na pewno jej zachowanie jest wskazówką ,że ok. ,ale sprawdzić dla swojego spokoju z wetem :mysl_1: warto

Eeetam ,wcale nie pechowiec ! :) :silacz:

Pozdrawiamy :)
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

Minutka,co ci się przytrafiło? Zdrowka życzymy :silacz:
Obrazek
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Pechowiec jak pechowiec, w naszych okolicach jest tyle potluczonego szkla, ze szczesciem jest, ze dopiero kilka razy psy mialy ciete lapy. Minuta jakos czesciej niz Bas :roll: Moze przez to, ze ona biegnac naskakuje z gory, Bas bardziej 'plynie', sunie do przodu. Albo on ma wiecej szczescia ;) W kazdym razie wet nas kiedys przy szyciu Minutowej lapy uczulal, ze pies moze sobie kiedys tetnice i sciegna przeciac i w razie duzego krwawienia trzeba zacisnac powyzej rany i szybko do szycia jechac (z przecieta tetnica moze sie wykrwawic), a jesli malo krwawi to mozna samemu opatrzyc. Ale z uszkodzonymi sciegnami to moze byc ciezko z leczeniem.
Najgorsze, ze nie ma jak zapobiec takim urazom. Przeciez w butach nie beda biegac :niewka: Trudno tez zawsze gdzies dalej jezdzic, jak mamy las i laki za domem. Ech..
Najwazniejsze, ze Minuta biega juz normalnie, a sama rana poki co nie wyglada niepokojaco. Ale moze maz z nia podjedzie na kontrole (ja mam pn i wt cale zajete :zly1:)
Obrazek
ODPOWIEDZ