W Radomiu,gończy włoski teraz u AniN MA DOM:)
Re: W Radomiu, pies w typie ogara, teraz u AniN :)
Siad nie wiem. Siadać - sedersi.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Chciałam jeszcze napisać, że jak na psa gończego wcale nie jest taki chudy. Tak jak hucuł napisał 5-7 dni normalnego karmienia i wszystko wraca do normy.
On też musi być smukły jak na gończego włoskiego przystało
bo one w pochodzeniu swoim charty mają
.
On też musi być smukły jak na gończego włoskiego przystało

Ostatnio zmieniony środa 23 lis 2011, 20:54 przez kasiawro, łącznie zmieniany 1 raz.
wyguglałam: seduto
Na razie dobrnęłam dotąd, ale pięć razy oglądałam każde zdjęcieania N pisze:Wy tu się coś za bardzo wczuwajcie.adamanna pisze:A ja coś czuje że Ania z Jackiem właśnie dorobili się kolejnego psa![]()
![]()
[...]
To bardzo miły pies ale będzie wymagał trochę pracy od przyszłego właściciela.
ps. Jutro czeka nas kąpiel - dłużej tych zapachów nie zniosę.

Mamy gdzieś (!) książkę, w której jest zdjęcie całej masy gończych włoskich... Wgapialiśmy się kiedyś w nie zastanawiając się jak niewiele niby się różni (na pierwszy rzut oka na małym obrazku), a jednak.... ogar ładniejszy

I nasz Jura na zdjęciach Ani ma faktycznie bardziej z włoska się prezentuje

W kwestii wyczuwania, jak tak czytam, jak Ania ładnie i ciepło o nim pisze... to też czuję takie lekkie mrowienie... i jak nic coś kwitnie

Kąpiel... magiczne słowo

PS. Co do komend po włosku, mogę napisać do koleżanki, która ma męża rodowitego Włocha

edit Dwóch postów nie doczytałam

Myślę, że pierwsze zdjęcie zostało zrobione szerokokątnym "głupim jasiem" albo normalnym aparatem (żeby nikogo nie urazić) z krótkim (szerokokątnym) obiektywem. I stąd te przekłamanie.
Mądry Polak po fakcie

Ostatnio zmieniony środa 23 lis 2011, 21:43 przez EiMI, łącznie zmieniany 1 raz.

Ciekawe czy nie chcą do tego wykorzystać ogara. Chyba jeden w tym roku tam powędrowałkasiawro pisze:Tyle dobrze, że włosi w ostatnich latach mocno pracują nad odtworzeniem rasy.

"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
A wyobraź sobie, do mnie też się Włosi swego czasu dobijali, chciali wykupić cały miot, wydaje się na handel, świetnie płacili ale rzecz jasna nie puściłam tam szczeniaków i jeszcze rozesłałam dane po znajomych hodowcach, co mieli lub się spodziewali, z ostrzeżeniem .
Fiordzik się spisałeś, i nie zeżarłeś burka, dzieki.
Poszukajcie tych chipów, pomalutku, myślę że nie będzie, szkoda że KW mu będzie ciężko zrobić.
A jak ktoś siedzi w kącie i z nas ryje, kij mu w oko, fajnie być z ogarkowa!
Liczą się sprawy szybko załatwione.
Pozdrawiam bardzo sedecznie
Poszukajcie tych chipów, pomalutku, myślę że nie będzie, szkoda że KW mu będzie ciężko zrobić.
A jak ktoś siedzi w kącie i z nas ryje, kij mu w oko, fajnie być z ogarkowa!
Liczą się sprawy szybko załatwione.
Pozdrawiam bardzo sedecznie
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
http://www.szarik.pl/rasa-264-gonczy-wloski.html
Napisali tam, że gończe włoskie bardzo źle tolerują koty
Ania, uważaj, bo najlepszą obroną jest podobno ataki i jak się Fiona dowie, może być kłopot... 
Napisali tam, że gończe włoskie bardzo źle tolerują koty

- kasianiolek
AniuN, gratulacje za udaną akcję 

Czy szwajcarski czy włoski- dla mnie to piękny gończy- tak czy siak
No i jeszcze czytam, że taki fajny...
Ale i tak najważniejsze, że Jurij poza schronem i wielki mój szacunek w tym miejscu dla AniN
AniuN, czy on reaguje na imię Jurij wogóle?

No i jeszcze czytam, że taki fajny...

Ale i tak najważniejsze, że Jurij poza schronem i wielki mój szacunek w tym miejscu dla AniN

AniuN, czy on reaguje na imię Jurij wogóle?