Pozdrawiam Kasia
miszakai pisze:EiMI pisze:Skąd bierze psy do testów? Kto przy zdrowych zmysłach hobbystycznie urządza sobie eksperymenty na żywych istotach??? Ktoś powinien się tym zainteresować.![]()
Autor ma hodowlę jamnikow. Siłą rzeczy "testuje" różne karmy. Dla mnie artykuł jak rzadko wiarygodny, już nawet nie chodzi o konkretne marki, choć skład i zawartość mięsa się zgadza ale fajnie opisuje te segmenty i przedziały cenowe karm. Ja jakoś jak przeczytałam to doszłam do wniosku, że bardzo podobnie myślę. Autor pisze też na co zwracać uwagę jak się bada skład, więc wieksza część artykułu to po prostu wiedza jak się na rynku odnaleźć, nie bazując jedynie na reklamie i wyrobionej nazwie karmy.
Generalnie zgadzam się z hanią, że jak jest ok - kupy, sierść i pies chętnie je to nie zmieniać. Sama kiedyś koniecznie chciałam potestować, czegoś innego spróbować po Boschu ale mnie forumowiecze uświadomili, żebym nie kombinowała jak jest dobrze. Myśłałam, że może monotonnie, że może są lepsze...Cydze zmieniam co jakiś czas, np. jak widzę, że jej się nudzi. Dla wybrednych psów polecam Josera Festival - smaczna karma. Teraz mi właśnie po kilku workach strajkuje przy Brit, kupię jej Joserę następną...
Mieliśmy raz taki przypadek .... złożyłam reklamację w Royalu.dumka pisze:Niestety Plotka po niej miała sensacje żołądkowe. Zapach karmy różnil się znacznie, a także widziałam różnicę w kolorze i wielkości.
A może pomyśl o karmie opartej na baraninie i ryżu, były tu wymieniane.martaimicho pisze:..... i teraz przestawiamy się na karmę dla alergików właśnie.Prawdopodobnie zboża są przyczyną problemów i tu moje pytanie,czy ktoś z Was ma takiego gagatka alergika:)w domu?i jaką karmę możecie mi polecić-.....