Tak że wy nie macie źle. U nas wcale nie można spuszczać psów, Radom cały ma być osmyczowany, a jak rasa groźna to i kaganiec ZAWSZE.
Ale my gmina Jedlińsk, u nas to tylko pola...
A ogary to wszystkie chyba takie, że czasem muszą i nie odpuszczą
Wiesz, ja w sumie uważam, że Szczecin jest miastem przyjaznym psom - szczególnie jak porównuję to z praktyką i przepisami w innych miastach. Mamy wybiegi, sensowne przepisy dotyczące smyczy i kagańca, kupy możemy wyrzucać do śmietników komunalnych itd. A ostatnio nawet znieśli opłaty za psa w autobusieeliza pisze: Tak że wy nie macie źle. U nas wcale nie można spuszczać psów, Radom cały ma być osmyczowany, a jak rasa groźna to i kaganiec ZAWSZE.
No to wypoczywaj - nie będę się rozczulać, bo zazdroszczęmartaimicho pisze: Ja się żegnam i wyjeżdżam za 2 godzinki do nienetowej krainy na 4 dni i odpoczywam,czego i Wam życzę
Ja bym tam bardzo chętnie zafundowała psu zagrodę z dzikiem w towarzystwie jakiegoś doświadczonego kolegi. A potem, zobaczymy, będziemy pracować - dostaliśmy już zaproszenie na zbiorowe w grudniu.ania N pisze: Skoro "pierwsza" zbiorówka to może jeszcze kiedyś... ?
Miałam szczęście uczestniczyć w polowaniu takim, jakie bym sobie wyobrażała jako etyczne i nie drastyczne - bardzo rozsądni i doświadczeni myśliwi. Od myśliwych po sposób pracy psów, wszystko "po Bożemu". Mogłabym się rozpisywać, ale porozmawiałam sobie trochę o tym, jak to może wyglądać w różnych przypadkach i jakie są konsekwencje - już nawet samego wyboru psa.ja bym tam nad tymi zwierzakami siedziała i płakała.
Prawdę mówiąc ja jako osoba niejedząca mięsa bardziej ubolewam nad tym jak zwierzęta są traktowane w masowych tuczarniach czy kurnikachzybalowie pisze:Sama idea zabijania zwierząt mnie nie wzruszała, bo jem kanapki z szynką i rosołek na kurce. Odstraszała mnie niepewność co do praktyki tego, jak to się może dziać.ja bym tam nad tymi zwierzakami siedziała i płakała.
Zgadza się - dla mnie istotna jest jeszcze jakość życia tych zwierząt.Ania W pisze: Prawdę mówiąc ja jako osoba niejedząca mięsa bardziej ubolewam nad tym jak zwierzęta są traktowane w masowych tuczarniach czy kurnikach
Polowanie przy tym wszystkim daje im jeszcze jakąś szansę...Rzeźnia nie
Myślę, że takBędzie kontynuacja?