Ogary na Jary

Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Re: Ogary na Jary

Post autor: hania »

Nie wiem czy rozumiem to co ty rozumiesz :D .
Na konkursach jest tak, że żeby dostać dyplom danego stopnia trzeba poza odpowiednią ilością punktów dostać odpowiednią ilosc punktów z danej konkurencji.
Np w konkursie pracy dzikarzy żeby dostać dyplom I stopnia z każdej konkurencji trzeba dostać co najmniej 3 punkty - tak jest ustawiony limit. W zwiazku z tym pies mający ze wszystkiego 4, ale np za sposób szukania 2 - będzie miał duzo punktów, ale nie spełni warunku limitu do dyplomu I stopnia.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Z Łowieckiego cytuję:
"w zestawieniu wyników zakradł sie błąd, lokaty 14 i 15 zdobyły dyplomy I stopnia, co wynika choćby z uzyskanych przez psy punktów"
Reasumując i Gryf i Ł-Bohun ma dyplom I stopnia :silacz:
Asia_i_Bora

Post autor: Asia_i_Bora »

Tak gwoli ścisłości, to w regulaminie stoi (streszczę), że psy z tym samym stopniem dyplomu, tą samą ilością punktów, urodzone tego samego dnia, tej samej płci, otrzymują tę samą lokatę, a pies po nich następny lokatę obniżoną o dwa miejsca.

Żeby nie było, że sobie to z palca wyssałam to cytat z regulaminu prób i konkursów ( http://ogaryigoncze.pl/media/regulaminy ... ikarze.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; ) :
'§ 31
Kolejność lokat ustala się biorąc pod uwagę:
1. Stopień uzyskanego dyplomu.
2. Liczbę uzyskanych punktów.
3. Jeżeli szczegółowe regulaminy nie przewidują inaczej, wiek psa (młodszy przed starszym),
i ostatecznie płeć (suka przed psem).
4. W przypadku gdyby ten sam stopień dyplomu z taką samą liczbą punktów uzyskały dwa psy lub
dwie suki urodzone tego samego dnia, należy im przyznać dwie równorzędne, przysługujące im
lokaty, a kolejny pies zajmuje lokatę obniżoną nie o jedno, ale o dwa miejsca. Jeżeli np. dwie suki
zajęły lokatę trzecią, to kolejny pies zajmuje nie czwartą, lecz piątą lokatę.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Asia czyli w przypadku Rebusa i Rezona (tak z czystej ciekawości pytam) powinni być na tej samej lokacie?
W tym tutaj co przytoczyłaś nic nie ma z czasem odnalezienie dzika w zagrodzie :mysl_1:
Asia_i_Bora

No właśnie powinni być na tej samej lokacie, przeryłam cały regulamin i nic takiego o czasie tam nie ma...
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

kasiawro pisze:Z Łowieckiego cytuję:
"w zestawieniu wyników zakradł sie błąd, lokaty 14 i 15 zdobyły dyplomy I stopnia, co wynika choćby z uzyskanych przez psy punktów"
Reasumując i Gryf i Ł-Bohun ma dyplom I stopnia :silacz:
A limity są ok?
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Ponieważ jeszcze tego nie uczyniłam...
BARDZO, BARDZO wszystkim gratuluję !
Mocno trzymałam kciuki i za starych wyjadaczy i za tych z umiarkowanym doświadczeniem i za nowicjuszy. Każdy sukces niezwykle mnie cieszy.
Genialnie reprezentowaliście rasę ! :brawo_1:
Awatar użytkownika
irie
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: irie »

Nam bylo bardzo milo reprezentowac rase - moze za rok tez sie uda, znow w wiekszym gronie ;)

dziekujemy wszystkim za gratulacje i za kciuki tez, bardzo sie przydaly :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Możecie mi przypomnieć jak to jest z tym CACIT-em. Kto go dostaje na takiej imprezie?
Ja wiem Kasia powie, że to gdzieś było ale ja jestem już półwiekowy i nie chce mi się szukać(nie umiem :wstydek: )
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Asia_i_Bora

Generalnie pies z pierwszą lokatą z dyplomem I stopnia, ale tutaj jako, że gończym nie przysługuje podobnie jak CACIB to pierwszy następny ogar z dyplomem I stopnia.
ODPOWIEDZ