Szczenięta po Zadrze i Lokisie w hodowli Herbu Węszynos

Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Re: Szczenięta po Zadrze i Lokisie w hodowli Herbu Węszynos

Post autor: ania N »

weszynoska pisze:ania N
to jak...szykować paczuszkę ???
Żebym to Ja wiedziała. :mysl_1: :zly2:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

ania N pisze:
weszynoska pisze:ania N
to jak...szykować paczuszkę ???
Żebym to Ja wiedziała. :mysl_1: :zly2:
Szykować, szykować :mrgreen:
Fiord się ucieszy, dzieci się ucieszą, Fionka się ucieszy i Ania oczywiście też :mrgreen:
Jacek już nie będzie mieć wyjścia i też będzie zadowolony :gleba: I jaką będzie mieć frajdę jak z dwoma psiskami na jelenie pójdzie :fiufiu:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

Podejrzewam, że największym dylematem jest status tych szczeniąt. Nie ukrywam, że sama nie wiem jak to przejrzyście określić. Jednak to co najważniejsze...psy są dla nas a nie dla związku...to nie chodzi o ich przyszłe championaty tylko o wartość hodowlaną w przyszłości, choćby i tylko teoretyczną. Czas pokaże co z nich wyrośnie, gwarantuję, że start mają doskonały, a przynajmniej o taki się bardzo staramy. Maluchy są mocne, wszystkie! Żaden nie odstaje, nie jest słabszy, mniej żwawy itp. Jak na razie zgryzy są ok, oczy również. Zaczynają 6 tydzień. Myślę, że w następną sobotę...jak będą mieć prawie 7 tygodni ( żeby już były podrośnięte ) poproszę o związkowo-klubowy przegląd. Oczywiście termin do uzgodnienia, mnie pasuje każdy dzień. Za kilka dni..w sobotę lub w poniedziałek będą szczepione, wet już umówiony.

To są wartościowe szczenięta, jeśli nie zostaną wykorzystane to trudno, ja na pewno chciałabym pociągnąć tą linię dalej zostawiając sobie suczkę do dalszej hodowli, pomimo tego, że nazywać się będzie coogar..i że nie będzie mieć mojego przydomku...widać takie są przepisy :niewka:

Bardzo chciałabym aby na świadome posiadanie suczek zdecydowali się miłośnicy rasy a nie przypadkowi oglądacze ogłoszeń. To, że one będą rejestrowane i będą mieć przegląd w przyszłości to tylko na dobre rasie wyjdzie. Że nie będą wystawiane...ale przecież można z nimi jeździć na zloty, konkursy, nawet na wystawy jako widz..to już nie chodzi o puchary na półce, ale o jakąś myśl...i kontynuowanie zaczętego procesu. I jaka fajna satysfakcja...ten miot jest jedyny w tym skojarzeniu. Innych szczeniąt po tej parze już nie będzie. Na pewno będą to szczeniaki znane i pokazywane. Uczestnictwo w tworzeniu historii ogara to też powód do dumy..nie tylko medal z wystawy.
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

No u nas akurat największym dylematem są przyziemne sprawy materialne. :mysl_1: Bo to co chcę a to na co mogę sobie pozwolić to jest sprawa do bardzo głębokiego przemyślenia. ;)

ps. A Jacek jest jak najbardziej za :D :jezyk:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

Chciałam tylko jeszcze dorzucić zdjęcie 5 tygodniowej Zadry.....

Obrazek

Widac postęp hodowlany prawda??
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

weszynoska pisze:Podejrzewam, że największym dylematem jest status tych szczeniąt
Myślę, że tak, ale że nie o championaty i uczestnictwo w wystawach tu chodzi. Raczej o to, że mało kto ma warunki na kolejne kilka - bo przeciez jeżeli wziąć takiego szczeniaka to po to, żeby ciagnąć to dalej - a to raczej będzie wiązało się z pozostawianiem kolejnych psów z kolejnych miotów. Do tego wiekszość hodowców ma już swoje pomysły i plany na hodowlę a w tych planach jakieś pozostawione szczeniaki po swoich sukach.
Do tego myślę, że nie każdy czuje potrzebę uczestnictwa w historii a z tych co czują nie każdy w ten sposób ;)
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Zuch trochę Nickolsonowaty jest ;)
A przypomnicie mi jak jest z tym miotem? Brak przydomka, brak wystaw, przegląd w ilości conajmniej 50% miotu w wieku 15 miesięcy a z ich rozrodem dalszym jak? Też 2 krycia i analogicznie jeszcze 2 pokolenia?
Plan kończy na pokoleniu Z odnosząc do Węszynosowa a dalej tylko, że trzecie pokolenie(dzieci miotu Z?) mogą zostać uznane za ogary...
Ostatnio zmieniony wtorek 18 paź 2011, 14:46 przez miszakai, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Danuta pisze:Aszemi specjalnie dla Ciebie :jezyk_3:
Takie ujęcia są najlepsze :twisted: a przed chwilka był przodem i się wlepiał w obiektyw :D

za to Zazulka podstołowa prześliczna ;) no nie wspominając o integracji z koteckiem :silacz:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
Danuta

Post autor: Danuta »

weszynoska pisze:Chciałam tylko jeszcze dorzucić zdjęcie 5 tygodniowej Zadry.....
Dorzucę jeszcze Lokisa - na tych fotkach ma dokładnie tyle co jego dzieciaki - 4 tygodnie i 6 dni :)
Załączniki
DSC02106.JPG
DSC02106.JPG (205.18 KiB) Przejrzano 280 razy
DSC02120.JPG
DSC02120.JPG (199.06 KiB) Przejrzano 280 razy
DSC02121.JPG
DSC02121.JPG (105.17 KiB) Przejrzano 280 razy
DSC02129.JPG
DSC02129.JPG (211.2 KiB) Przejrzano 280 razy
DSC02130.JPG
DSC02130.JPG (192.82 KiB) Przejrzano 280 razy
Ostatnio zmieniony piątek 30 mar 2012, 19:12 przez Danuta, łącznie zmieniany 1 raz.
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

miszakai pisze:Zuch trochę Nickolsonowaty jest ;)
Dokładnie o tym samym pomyślałam :D

Miszakai - plan hodowlany jest na stronie klubu.
ODPOWIEDZ