Poród i wszytsko co go dotyczy
Re: Poród i wszytsko co go dotyczy
Ja krowie mleko /od prawdziwej krowy/ podaję karmiącej suce i szczeniorom, odkąd zaczynają jeść. Żadnych problemów z trawieniem. Nosami wciągają. Tran za każdym razem każdemu psu razem z żarciem gotowanym.Do suchego nic prócz wody. O miodzie i jego dobroczynnym wpływie opowiadała mi Bea 100 z rok temu, ale zapomniałem. Może w tym roku.
Mnie ciekawi to mleko. Rozumię, że surowe tzw. prosto od krowy, lub schłodzone i podgrzane przed podaniem.
Ale podejrzewam, ze suka tak normalnie i w ciąży też systematycznie mleko dostaje? Bo inaczej to chyba by były problemy.
Ja kiedyś, dawniej to raczej zawsze podawałem mleko zsiadłe.. w czasach gdy nie było mleka w puszkach i suchej karmy.
Ale podejrzewam, ze suka tak normalnie i w ciąży też systematycznie mleko dostaje? Bo inaczej to chyba by były problemy.

Ja kiedyś, dawniej to raczej zawsze podawałem mleko zsiadłe.. w czasach gdy nie było mleka w puszkach i suchej karmy.
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
U mnie suka ani "normalnie", ani w ciąży mleka nie dostaje. Dopiero suka karmiąca, a potem szczeniaki. Mleko jest surowe, prosto od krowy z piwnicy - t.j. schłodzone, niepodgrzane i wstrząśnięte zmieszane/ żeby ze śmietanką/.Mnie ciekawi to mleko. Rozumię, że surowe tzw. prosto od krowy, lub schłodzone i podgrzane przed podaniem.
Ja kiedyś, dawniej to raczej zawsze podawałem mleko zsiadłe.. w czasach gdy nie było mleka w puszkach
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
hucule.....trzymasz krowe w piwnicy????????????

Dzisiaj trochę krwi jej poleciało z sutka, chyba sobie trochę obtarła. I z oporami przyzwyczaja się do swego nowego miejsca.
Chyba krowę!weszynoska pisze:hucule.....trzymasz krowe w piwnicy????????????![]()
![]()

REDAIK - ale widać jakie otarcia?
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
krowę....Ania W pisze:Chyba krowę!weszynoska pisze:hucule.....trzymasz krowe w piwnicy????????????![]()
![]()
![]()

Ale może on ze względów humanitarnych trzyma w piwnicy krowe a nie krowę????
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
A właśnie, że widać, choć na początku się przestraszyłam, ze jest coś nie tak. Wiszą jej, a będą coraz bardziej i są coraz większe i wrażliwsze. czasami wywali się i leży do góry brzuchem jak taki antałek.
Tymczsem tylko krowie mleczko, ale poważnie myślę o zamykaniu tam pewnej ogarki, żeby ją trochę schłodzić i śmietankę zebrać.hucule.....trzymasz krowe w piwnicy????????????