Yerba i jej kariera sportowa u boku nowej rodziny :)

Awatar użytkownika
Rudolf
Gadu-Gadu: 2095935
Kontakt:

Re: Młodziutka suka - mix ogara z Celestynowa pilnie szuka domu

Post autor: Rudolf »

śliczna sunia...
Gdyby była organizowana jakaś pomoc finansowa albo i nawet bez szczególnego organizowania, chętnie pomogę.
Marta & Rudolf

Obrazek
bea100

Post autor: bea100 »

Tanitko- TO MY DZIĘKUJEMY !!!! :)

Rudolf: jest organizowana pomoc ogarowych serc (Hania i AniaRe zgodziły się na pomoc rzeczową)- wszystko pójdzie kiedyś z sunią do jej nowego domu :P
Sunia dostaje wysyłką karmę, posłanie, smycz i obrożę , załatwione są szczepionki (będą taniej-z wet hurtowni). Kate pomoże przy szkoleniu małej i socjalizacji. To tyle co ja wiem.
Rudolf: SUPER! zapraszamy...może jakiś kocyk? fajne miski? może Frontline? Napisz do Hani co potrzebne...
Awatar użytkownika
AniaRe
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: AniaRe »

Dopiero dziś relacja, bo padł nam z Hania net, wiec na szybciutko z pracy 2 słowa o małej Malwie (tak nam się jakos ja nazwało ;))

Hania wyjechała na seminarium z Turid Rugaas, a na mnie padło pilnowanie inwentarza, wiec miałam 2 dni zeby jej sie poprzyglądac
Jest naprawdę sliczna, choć niewielka. Ma niezwykle wdzięczną mordke. Brak ogonka, ale jako pies jest naprawdę ładna, ładnie się rusza, jest żywa i energiczna.
To nie jest pies z odłowu, zdecydowanie domowa. Wie, do czego służy łózko ;) , ale robi to wdzięcznie, wchodzi delikatnie, zwija się i idzie spać. Nie brudzi w domu, wychodzi na spacery, sygnalizuje potrzebe.
Bardzo ładnie bawi sie z Szyszką, dobrze dogaduje sie z psami.
Spragniona kontaktu z ludzmi, szuka "swojego człowieka". Widac, ze chce mieć punkt zaczepienia, jakąś stabilizacje. Do ludzi odnosi się bardzo życzliwie, daje sobie zrobić nawet niespecjalnie przyjemne rzeczy w rodzaju założenia fartuszka, nieustannie merdając tym obciętym ogonkiem. Dobrze znosi kontakt fizyczny. Dzieci nie robia na niej żadnego wrażenia, a było ich u nas w weekend 3 i to naprawdę bardzo, bardzo żywe dzieci.
Nie jest obeznana z kotami, świnkami morskimi ani papugami. Jesli miałaby mieszkać z kotem czy świnką, trzebaby nad tym popracować. Papugi już ignoruje.
Je sucha karme chetnie, ale dawała sie rozpieszczac kiełbaską i chlebkiem. Nie broni jedzenia, ani przed ludźmi, ani przed psami. Słowem: na razie jest bezproblemowa.

Naprawdę bardzo fajny pies, moim zdaniem, jak znajdzie swojego człowieka, swój dom, bedzie dawała duzo radości.
Zasługuje na dobrego Pana/Pania.
Poszukajmy jej dobrego domu.

P.S. Kontakt z nami jest teraz tylko telefoniczny, bo net może ruszy jutro. na wszelki wypadek podam mój numer 604 14 90 21
bea100

Dziękujemy AniuRe za obszerną relację.
Wszystko co napisałaś o Malwie ( śliczne imię!)- wyjątkowo mnie ucieszyło :!:
To niezwyle pokrzepiające wieści. Wiemy jaki psy odbiera się ze schronów.

Skoro jest gotowa- zacznę Malwę ogłaszać w necie do adopcji- tylko co napisać w jakim ona jest wieku? No i potrzebuję parę ładnych portretowych zdjęć (czekam na bea100@utograf.pl)

Miałam mieć w niedzielę pewne spotkanie ( snułam plany odnośnie Malwy)- ale nic a tego nie wyszło. Ale spokojnie- na spokojnie poszukamy najlepszego domu- ona na taki zasługuje!

Prośba do ogaromaników- rozejrzyjcie się za dobrym domkiem dla naszej Malwy! Czasem się szuka daleko tego co jest bardzo blisko.
bea100

Napisałam ogłoszenie- może być? Czy coś należy poprawić?

MALWA-ogar polski (mix)- młodziutka i wyjątkowa suczka szuka Wyjątkowego Człowieka!. Przebywa obecnie w hodowli ogarów polskich Olfactus koło Żyrardowa pod Warszawą. Malwa jest drobnej jak na ogareczkę budowy, ale jest pięknie umaszczona i wspaniale, ogarzo się porusza. Ma krótko ucięty ogon. Suczka została wydobyta przez ogaromaniaków ze schroniska w Celestynowie, gdzie była króciutko a teraz przebywa w domu tymczasowym ( gdzie jest socjalizowana pod okiem trenerów z Alteri). Suczka jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana- jest w pełni gotowa by zamieszkać ze swoimi opiekunami w docelowym domu. Bardzo potrzebuje serca i swojego kochanego Pana. Doskonale zgadza się z innymi psami. Może trafić do dużej rodziny, do domu gdzie są dzieci. Jest wesoła, pełna życia, bezproblemowa, posłuszna. Jest nauczona czystości. Może być z powodzeniem miejskim psem a dom z ogrodem nie jest żadnym wymogiem. To nie jest pies do kojca lub budy- to pies domowy. Powinna trafić do rodziny, gdzie znajdzie wrażliwość i serce. Ogary są nienalachalnymi, spokojnymi, delikatnymi i cudownymi przyjacielami swoich opiekunów i ich rodzin. Suczka otrzyma do nowego domu aktualną książeczkę zdrowia oraz pełną wyprawkę. Umowa adopcyjna do podpisania- bezwzględnie wymagana, również wizyty podopcyjne (Malwa została otoczona troską i opieką ogaromaniaków z całej Polski).
Kontakt w sprawie suczki: Anna tel. 603 972 133 (wieczorem po 21- w dzień kontakt smsem) Adres e-mailowy: olfactus1@poczta.onet.pl lub bea100@autograf.pl
tanitka

Post autor: tanitka »

MALWA- bardzo mi się podoba to imię! :marzyc_2: , a sunia w schronisku była tylko 2 tygodnie.
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Malwa już w nowym domu. Ma opiekunów, kumpla - psa, ogrodzony teren do biegania, łóżko do spania i spacery. Nowi właściciele zakochali się w niej od razu :happy3:
Awatar użytkownika
nika
Gadu-Gadu: 0

Post autor: nika »

super !!! :happy3:
brawo dla wszystkich którzy sie zaangażowali :piwko:
Ogar - pies z duszą ... http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

A jak się w niej nie zakochać... w tych pięknych oczkach :marzyc_2:
Mam nadzieję że co jakiś czas pojawi się jakaś fotka Malwy :prosze_1:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

Wspaniale., Świetna wiadomość:).... to tylko Haniu mi powiedz co mam zrobić z workiem? Może macie jakąś inna bidę?
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
ODPOWIEDZ