Klubowa Wystawa Ogarów i Gończych Polskich 26.04.2009 r.
Moderator: BACHMATsforanemroda
Re: Klubowa Opole
Plakat to może nie, ale ulotka?? Taka do rozdawania????
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Na taki jubileusz ulotka to za mało. Zadziałać sztuką - to byłoby coś.... I tak coś zrobię, choćby dla siebie i kolekcjonerów 

Absolutnie jestem ZA.dorob62 pisze:bea100
A może sami tez coś wymyślimy???? Może właśnie te ulotki promocyjne, jakieś gadżety????Może ja powalczę o media?? w kontekście 50 lat??? Dajcie znać co wy na to????
Pół wieku...to absolutnie COŚ...a jest raz

Ulotki i plakat- bardzo mi się pomysł Gryfny podoba

A gdyby jeszcze jakieś pomysły...? Byłoby SUPER!!! Można by wciągnąć w pomysły i robotę Klub...a gdyby jeszcze i udało się zainteresować media...

No ja nie mówię że plakat nie.. ja też w ramki poprosze:) Ale chodzi mi tez o ulotki dla "potencjalnych" właścicieli i ciekawskich. Opodatkowanie myślę że pomysł niezly. Nad mediami jakimiś ja mogę popracowac.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Why not? Myślę że jest nas tu tylu, że jak będzie kosztorys to zbierzemy wspólnie rozsądny budżet. Pyatanie - plakat czy / i ulotka.gryfna pisze:Mogę zaprojektować plakat okolicznościowy, tylko potrzebuję sponsora na druk nakładu
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
-
ja się piszę. Jak będę mógł w czymś pomóc to z chęcią.
"Zastanawiałeś się kiedyś, co one o nas muszą myśleć? No popatrz tylko - wracamy ze spożywczego z niesamowitą zdobyczą: kurczakiem, wieprzowiną, połową cielaka. Muszą myśleć, że jesteśmy najlepszymi myśliwymi na świecie!"
Ja robiłem ale z pewnymi zmianami:dorob62 pisze:Już jest kącik kulinarny:) A mój (w zasadzie Robertka) przepis na pigwówkę(u nas to bardziej likier ale MOCNY)
1.Kilo pigwy pokroić w plastry.
2.Zasypać cukrem do kilograma ( w zależności czy lubimy słodkie czy nie)
3.Dobrze robi dodanie kilku gożdzików
4.To stoi pod gazą 2-3 tygodnie (aż rozpuści się cukier - można oczywiście ruszać czasem słojem by wspomóc rozpuszczanie się cukru)
5.Wszystko zalać pół litra spirytusu (NIE WÓDKI)
6.Zamknąć szczelnie na kolejny tydzień
7.Odfiltrować (lejek gaza) i przelać do butelek
8.Powinien wyjść litr
9.Zabrać na klubówkę
1. Bez grama cukru
2. Na pól litra spirytusu dolewałem szklankę wody
3. 3-4 tygodnie tak trzymałem do zlania.
Wychodziła wytrawna mocna nalewka.
Jak uda mi się przyjechać na klubówkę, co jest jednak mało prawdopodobne, to przygotuję mój specjał wytrawną nalewkę z suszonych śliwek.
Nie zmienia to faktu , że najzdrowsza biała.
A jutro zamieszczę - jak unikać..........kaca.
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
Jak unikać kaca???
Jest JEDEN sposób!!!
Nie pić dzień wcześniej
Jest JEDEN sposób!!!
Nie pić dzień wcześniej

Przepraszam za długi wywód ale miałem taki pomysł od dawna ale sam nie wiem czy dobry.bea100 pisze:Absolutnie jestem ZA.dorob62 pisze:bea100
A może sami tez coś wymyślimy???? Może właśnie te ulotki promocyjne, jakieś gadżety????Może ja powalczę o media?? w kontekście 50 lat??? Dajcie znać co wy na to????
Pół wieku...to absolutnie COŚ...a jest raz![]()
Ulotki i plakat- bardzo mi się pomysł Gryfny podobaJa bym sobie taki plakat chętnie oprawiła. Można by się wspólnie jakoś opodatkować na taki cel. Co sądzicie?
A gdyby jeszcze jakieś pomysły...? Byłoby SUPER!!! Można by wciągnąć w pomysły i robotę Klub...a gdyby jeszcze i udało się zainteresować media...
Myślałem o ulotce promującej rasę.
W zwiazku z tym , że tym zajmuję się zawodowo, po przemyśleniu doszedłem do wniosku, ze najlepsza by była ulotka formatu A4 , jest to wielkość 30x21 cm, druk na kredzie, pełen kolor.
Gdyby ja złamiemy na 3 podłużnie jak przedstawiają poniższe zdjęcia,to dało by 6 stron podłużnych na których by można spoko zamieścić dużo treści oraz do 10 zdjęć ogarów.Myślę , że powinno być coś o historii ogarów, charakterystyka rasy, wykorzystania myśliwskiego psów, ale moim zdaniem konieczne pokazanie innych możliwosci wykorzystania ogarów, namiary na strony o ogarach itd.
Bym mógł się wszystkim zająć, skład i druk, dystrybucja. Oczywiście jakiś zespól, 3-4 osoby do zredagowania tekstu (też bym mogł pomóc redagowałem wiele takich spraw)
Koszty. Myślałem tak, ulotka ma sens przy dużym nakładzie, minimum 5 000 egz.
Ale jeżeli 50 osób, kupiło by po 200 ulotek (do promocji psa na wystawach itd) to dało by juz 10 000 ulotek. Osoby które by zamieściły w ulotce psa swojego musiały by kupić minimum 400 ulotek ( ja już rezerwujem zdjęcie dla AMONA). W takiej sytuacji koszt 200 ulotek z wysłaniem zmieścił by się w kwocie 50 zł. Tak mi wyszło w gospodarskim druku.
Co o tym sądzicie.
Nie pisałem wcześniej o pomyśle, gdyz bałem się krzyku o pryncypia, czy trzeba ogara promować, może lepiej nie i jakiego pokazywać czy tylko myśliwskiego czy też innego również.
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl