Pasja/Rewia Nadbużańskie Granie i Tomkowy Zagaj oraz nasza Fatra Sfora Nemroda i ich wspólna Jagna.
Re: Pasja/Rewia Nadbużańskie Granie i Tomkowy Zagaj
o jeny ale Wam dobrze było i nic sie nie chwalicie
te poranki w Lesniówce kusza, kusza niech no jeszcze Węszynoska pole słoneczników za płotem posadzi i juz sie mnie nie pozbędzie
drewniany 173 najpiękniejniejszy
fota na bujawce bomba
a ta dynia z kotem na ławeczce...normalnie jak w magocie
wklej coś jeszcze

te poranki w Lesniówce kusza, kusza niech no jeszcze Węszynoska pole słoneczników za płotem posadzi i juz sie mnie nie pozbędzie

drewniany 173 najpiękniejniejszy

fota na bujawce bomba
a ta dynia z kotem na ławeczce...normalnie jak w magocie

wklej coś jeszcze
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Dynia z kotem, a Ty Zagajka nie widziałaś na tej focie???
oj widziałam widziałam Zagajowy nos 

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Dziś rano Tomek na spacerku z Zagajem widział 3 byki, zdrościłyśmy im tej przyjemności.
Ok. godziny 18 wyruszyła pańcia z Zagajem ponownie na łowy (bez aparatu). Obeszła miejsca gdzie ślady dzisiejsze jeleni były. Zagaj wiedział co ma szukać
I po godzinnym podchodzie udało nam się obserwować na ściernisku wypłoszonego przez nas pięknego byczka
Piękne są jelenie, te ruchy mają takie majestatyczne ...
A tutaj wklejam linka na stronkę, którą nam polecono do przeglądnięcia:
http://vivaldiego.wroclaw.pl/~idalia/Sa ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sesja robiona na stawach milickich - bajka co?
Ok. godziny 18 wyruszyła pańcia z Zagajem ponownie na łowy (bez aparatu). Obeszła miejsca gdzie ślady dzisiejsze jeleni były. Zagaj wiedział co ma szukać

I po godzinnym podchodzie udało nam się obserwować na ściernisku wypłoszonego przez nas pięknego byczka

Piękne są jelenie, te ruchy mają takie majestatyczne ...
A tutaj wklejam linka na stronkę, którą nam polecono do przeglądnięcia:
http://vivaldiego.wroclaw.pl/~idalia/Sa ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sesja robiona na stawach milickich - bajka co?
[/quote]
Wilga szliśmy górami, aż do końca( w tym wielka frajda), potem zeszliśmy do wsi i drogą asfaltową wzdłuż wsi i mijaliśmy ok 5-6 cerkwi tylko na wszystkie nie było czasu schodzić i focić ;(
Gorąco dość było a wiesz ja już młoda nie jestem, a Zagaj to musiał z każdym burkiem się przywitać.
Wszyscy w oknach co to za ludki z potworami takimi idą.
Na drodze asfaltowej mijaliśmy samochody i zakazu nie widziałam.
Jak tam bywałam xxxx lat temu, to szosa, a raczej wąziutka "szoska" była tylko do Bielanki Leśniczówki, a do wsi to już tylko droga gruntowa, dalej tylko ścieżka w lesie - "po wododziale". Nowica, Kunkowa czy Leszczyny były niedostępne dla samochodów. We wsi tylko batiuszka miał motor, chyba marki wfm, którym jeździł potokiem do świata. Od strony Uścia Gorlickiego była bita droga tylko do Hańczowej.
Ale ludzie tak samo patrzyli na obcych - co to za cudaki, jeździli wozami zaprzężonymi w woły. I nie było jeszcze Zalewu, tylko wieś Klimkówka w innym miejscu, na dnie jeziora.
Ale nie było to 100 lat temu
A ja nie wiedziałam, że będę lubić ogary, pewnie było ich po wsiach wtedy dużo....
pozdrawiam nostalgicznie nastrojona
Bogna i Wilga
Wilga szliśmy górami, aż do końca( w tym wielka frajda), potem zeszliśmy do wsi i drogą asfaltową wzdłuż wsi i mijaliśmy ok 5-6 cerkwi tylko na wszystkie nie było czasu schodzić i focić ;(
Gorąco dość było a wiesz ja już młoda nie jestem, a Zagaj to musiał z każdym burkiem się przywitać.
Wszyscy w oknach co to za ludki z potworami takimi idą.
Na drodze asfaltowej mijaliśmy samochody i zakazu nie widziałam.
Jak tam bywałam xxxx lat temu, to szosa, a raczej wąziutka "szoska" była tylko do Bielanki Leśniczówki, a do wsi to już tylko droga gruntowa, dalej tylko ścieżka w lesie - "po wododziale". Nowica, Kunkowa czy Leszczyny były niedostępne dla samochodów. We wsi tylko batiuszka miał motor, chyba marki wfm, którym jeździł potokiem do świata. Od strony Uścia Gorlickiego była bita droga tylko do Hańczowej.
Ale ludzie tak samo patrzyli na obcych - co to za cudaki, jeździli wozami zaprzężonymi w woły. I nie było jeszcze Zalewu, tylko wieś Klimkówka w innym miejscu, na dnie jeziora.
Ale nie było to 100 lat temu

Bogna i Wilga
To mnie coś ominęło
chociażby pomidorki pod pierzynką
Za to pocieszyłam jak zwykle u Was oko
A zdjęcie wyższych sfer przy studni to jak reklama ,bardzo mi się podoba
Swojsko- dworskie klimaty oczywiście jak najbardziej

Za to pocieszyłam jak zwykle u Was oko

Zagaj do franciszków trafiłZagaj w swym rodzinnym mieście.

Swojsko- dworskie klimaty oczywiście jak najbardziej

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Ja bardzo przepraszam ale to forum czytają też czasami dzieci.
Pozdrawiam Kasia

Pozdrawiam Kasia
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Wilga przy zalewie wyskoczyła nam piękna dostojna łania, przeskoczyła barierki na drodze i poszła w kierunku zalewu.Wilga pisze: I nie było jeszcze Zalewu, tylko wieś Klimkówka w innym miejscu, na dnie jeziora.
Ale nie było to 100 lat temuA ja nie wiedziałam, że będę lubić ogary, pewnie było ich po wsiach wtedy dużo....
Bogna i Wilga
Cieszę się, że mogłam pomóc we wspomnieniach.
Pozdrawiamy również
A dlaczego wyższych sfer???nulka pisze: A zdjęcie wyższych sfer przy studni to jak reklama ,bardzo mi się podoba![]()
A ja coś napisałam nie takqzia pisze:Ja bardzo przepraszam ale to forum czytają też czasami dzieci.![]()
Pozdrawiam Kasia

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Nadrabiany kolejne zaległości.
Spacer wrześniowy:
Spacer wrześniowy: