Jestem Nasa...
Re: Jestem Nasa...
super że jestesnie, sliczna ta wasza dziewczynka 

be the person your dog thinks you are

Nasa nie ma jeszcze metryki i rodowodu ponieważ czekamy na akceptację nazwy hodowli.
Imię "Nasa" zostało nadane mojej suni od razu po urodzeniu, mam więc pytanie: czy można zmienić jej to imię czy lepiej nie, bo będzie różnica w dokumentach? Jeśli ktoś z Was się orientuje jak to z tym jest, to bardzo proszę o informację

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
W dokumentach będzie zawsze istniało imię Nasa...tak trzeba ją zgłaszac na wystawy i oficjalnie przedstawiać. Po domowemu możecie mieć swoje imię...
Dziękuję za szybka odpowiedź, to chyba sobie darujemy i zostanie naszą Nasą; Naską; Nasunią
Mamą Naski jest Fuga Dobra Złaja więc na informację o przydomku czekamy od jej właścicieli i oczywiście jak go poznamy, to damy znać na Forum 

- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Nasa fajnie się woła więc ja też bym nie zmieniała 

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Można ewentualnie...poseplenić Nasza 

Nasa - z imionami to jest tak, że jeżeli są już w oficjalnych dokumentach ( w waszym przypadku zapewne zostały podane przy tatuowaniu szczeniąt) to oficjalnie dla wszystkich będzie ona Nasa (tak jak napisała węszynoska - zmienić na domowe możecie ale np. wystawowo czy w różnych zestawieniach ogarzych Nasa będzie Nasą). Zmianę moglibyście negocjować z hodowcą do momentu tatuowania i wypełniania dokumentacji z tym związanej 
Jeżeli o mnie chodzi to raczej mało ogarze imię ale faktycznie z wołaniem nie powinniście mieć problemu

Jeżeli o mnie chodzi to raczej mało ogarze imię ale faktycznie z wołaniem nie powinniście mieć problemu

Jeśli miejscowy (dla urodzenia miotu) związek wyrazi dobrą wolę, to da się zmienić imię w dokumentach... My zmienialiśmy, bo nasze imię dostał inny szczeniak z miotu (tak wyszło) Kwestia tego, że musi ono być zmienione w protokołach z przeglądu miotu i trzeba zdobyć podpisy osób, które ten przegląd robiły. U nas problemu nie było, ale to raczej od ludzi zależy, a nie o twardych przepisów.Nasa pisze:![]()
Nasa nie ma jeszcze metryki i rodowodu ponieważ czekamy na akceptację nazwy hodowli.
Imię "Nasa" zostało nadane mojej suni od razu po urodzeniu, mam więc pytanie: czy można zmienić jej to imię czy lepiej nie, bo będzie różnica w dokumentach? Jeśli ktoś z Was się orientuje jak to z tym jest, to bardzo proszę o informację
Osobiście uważam, że Nasa to bardzo fajne imię

Ale to oczywiście moje zdanie. Bardzo mi się też podobało imię dla jakiegoś malucha "Drink Denat"

NASA jest naprawdę OK!