Fundusz "ogarkom w potrzebie"

Awatar użytkownika
agata-budynek
Gadu-Gadu: 0

Re: Fundusz "ogarkom w potrzebie"

Post autor: agata-budynek »

Bardzo Was wszystkich przepraszam za długą nieobecność na forum.
Już się poprawiam i skrupulatnie rozliczam :

Stan konta w dniu 31.05.2011 - 1284 zł.
Kolejne wpłaty:

10.06.2001 - 50 zł. Właściciele Luby
21.06.2011 - 50 zł. Wiola Gwóźdź
11.07.2011 - 50 zł. Właściciele Luby
10.08.2011 - 50 zł. Właściciele Luby
12.09.2011 - 50 zł. Właściciele Luby
20.09.2011 - 100 zł. Kasia Sakławska-Badziukiewicz
22.09.2011 - 50 zł. Ania Szajewska

Stan konta w dniu 23.09.2011 - 1684 zł.

Serdecznie pozdrawiam :happy3:
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Aszemi pisze:
Leszek pisze:Osobiście nie mam zaufania do wszystkich promocji i okazji. :cwaniak:
Ja też mam dystans dlatego trzeba doczytać zasady zakładania konta i tej karty.
Z drugiej strony jak Alior wchodził na rynek to wszystkim po 50zł dawał więc jest to dla nich koszt pozyskania klienta- raz sie trafi lepszy raz gorszy.
A warunkiem jest wpłata 1000zł na raz i transakcja kartą więc z samych wpłat trochę grosza uzyskają;)
Prawda jest taka, że nikt ( a tym bardziej BANK ) nie daje nic za darmo :niewka:

Mamy w Aliorze kilka rachunków bankowych ( firmowe, rory i oszczędnościowe ) i troszkę znam ten bank ;)

Za samo wydanie karty płaci się 25zł.
Jeśli się z niej nie korzysta to też trzeba co miesiąc płacić.

Wydaje mi się, że do rachunku "funduszowego" nie powinno być karty.
Ani ja ani nikt inny nie będzie z niej korzystać bo nie będzie takiej potrzeby a tylko dodatkowe opłaty mogą z tego wyniknąć.

Poza tym aby wpłynęło te 100zł trzeba kilka razy tą kartę użyć plus wpłacić jendorazowo conajmniej 1000zł.

Moje zdanie jest takie, że najlepsze są najprostsze rozwiązania i dałabym sobie spokój z tą promocją i po prostu założyć konto bez karty.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

po prostu założyć konto bez karty.
Nie rozumiem ,to to konto co teraz jest ,nie może być?

Ponieważ jestem na wyjeździe ,wpłacę 100 pln po niedzieli na to konto
bea100

Post autor: bea100 »

Agata-budynek: dzięki za podanie stanu kota (to piękne, że opiekunowie Lubej co miesiąc tak pamiętają i zasilają fundusz ogarkowy :happy3: wielkie dzięki :szacun_1: ).
Było trochę wpłat- WSZYSTKIM dziękujemy :szacun_1:
Zapraszamy i prosimy o kolejne wpłaty- Huzar potrzebuje ogromnie wsparcia :prosze_1:

Co do rachunków- ja się nie wypowiadam, po prostu się nie znam :niewka: Ale wydaje mi się, że możemy ufać w tej mierze BasiM, ona ma doświadczenie z kontami w wielu bankach i na pewno wybierze najlepszą opcję :P

Nulka: na razie konto ogarze jest bez zmian. Dzięki za deklarację :szacun_1: Czekamy na wpłatę :happy3:

Co do zmiany- zaraz wszystkich tu zawiadomimy ...(do opiekunów Lubej mam kontakt telefoniczny)

Jest propozycja, za poparciem Agata-budynek (dla której wielkie podziękowania i szacunek :szacun_1: ), by BasiaM prowadziła nasz fundusz, Agata-budynek jest bardzo "zarobiona" i rzadko na forum, a nam potrzebna osoba, która tu jest z nami stale i bardzo na bieżąco to poprowadzi :P
Awatar użytkownika
BasiaM

Nic nowego w temacie więc nadal czekam.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

BasiaM pisze:Poza tym aby wpłynęło te 100zł trzeba kilka razy tą kartę użyć plus wpłacić jendorazowo conajmniej 1000zł.
Raz chyba tylko a wpłata 1000 to raczej nie problem skoro na koncie ogarkowym jest 1600 ale ja aliora nie znam więc też nie wiem czy jakieś kruczki sie nie znajdą ;)
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
BasiaM

Aszemi pisze:
BasiaM pisze:Poza tym aby wpłynęło te 100zł trzeba kilka razy tą kartę użyć plus wpłacić jendorazowo conajmniej 1000zł.
Raz chyba tylko a wpłata 1000 to raczej nie problem skoro na koncie ogarkowym jest 1600 ale ja aliora nie znam więc też nie wiem czy jakieś kruczki sie nie znajdą ;)
Niestety kruczki są. Te wszystkie promocje zawsze mają jakieś drugie dno.

Poza tym jak już pisałam w/g mnie karta niepotrzebna. Nikt z nas nie będzie jej używać a niekorzystanie z karty kosztuje. Wydanie karty też kosztuje.
Po chyba 4 miesiącach ta "darmowa stówa" pójdzie na opłaty za kartę. :niewka: a w kolejnych miesiącach będziemy do tego dopłacać.
Obrazek

Obrazek
bea100

BasiaM pisze:Nic nowego w temacie więc nadal czekam.
Czy po wpłacie Nulki, powstanie już nowe konto?

Ja się nie znam na kontach. Jednak wydaje mi się, że tu nie ma nic za darmo ;) i że te 100zł sobie odbiorą tak czy siak :niewka: . Tutaj chodzi o konto, które będzie jak najtańsze miesięcznie i bez karty (bo po co nam ona, a jeszcze jak trzeba za nią płacić to już wogóle nam po nic ;) ).
Wiem, że BasiaM ma doświadczenie z bankami itp, więc ja jej ufam w tym względzie.
Awatar użytkownika
BasiaM

W takim razie czekam na decyzję czy mam iść do banku czy nie.

Nawet jeśli ktoś wpłaci na stary numer konta ( a ono będzie już zlikwidowane ) to pieniążki wrócą do nadawcy. Tak więc nic nie zaginie po drodze.
Zresztą Agata zamknie ten rachunek za jakiś czas i jeśli coś tam wpłynie to prześle pieniążki na nowe konto.
Obrazek

Obrazek
bea100

Ja uważam, że nowe konto powinno powstać.
Tym bardziej, że mamy obecnie Huzarka w DT, gdzie wolałabym sytuację, gdy proszę o przelew i on jest niemal zaraz :zgoda:

BasiuM: ja proszę o dane/numer zaraz jak będziesz je znała, wyślę niezwłocznie smsa do opiekunów naszej Lubej.
I warto byłoby poprosić SZ Mod'a o poprawienie wpisu w tym wątku dotyczącym nr konta. A może wogóle poprosić o zamieszczenie info na 1 stronie tematu? Tak byłoby najbardziej przejrzyście.
ODPOWIEDZ