Agato08, myślę, że nikt z nas nie oczekuje od Ciebie oddania Kory i zamienienia jej na ogara z rodowodem. Kora jest już u Ciebie i niech tam do końca swoich dni pozostanie w zdrowiu i miłości:)Agata08 pisze:Może i żałuję ,że nie napisałam wcześniej do hodowców,że nie zapytałam o inny sposób płatności itp , ale Korcia jest z nami ponad miesiąc, stało się i teraz już nie zamieniłabym jej za innego pieska.
Ta nagonka spowodowana jest złością i niemocą związaną z istniejącymi już pseudohodowlami, gdzie człowiek bezmyślnie rozmnaża sukę, cieczka po cieczce, nie dbając często ani o swojego psa, ani o powołane do życia pieski. Liczy się tylko kasa.
Tu na forum znajdziesz wielu hodowców, dla których pies i jego dobro są najważniejsze. Suki są rozmnażane z namysłem, z doborem odpowiedniego reproduktora pod kontem puli genetycznej, charakteru i wyglądu, suki i ich szczenięta są zadbane i kochane przez swoich właścicieli, a przede wszystkim niesprzedanym szczeniętom nie grozi tułaczka po schroniskach bądź okrutna śmierć, często pozostają w rękach hodowcy przez wiele miesięcy do póki nie pojawi się odpowiedni nabywca. A niestety każdy kto kupuje od pseudohodowcy psa, nkręca spiralę...
Podsumowując cieszę się, że Kora jest z Tobą, martwi mnie to, że pseudohodowca potwierdził sens swoich działań.
Rozpisałam się. Przepraszam za offa.