Korcia wita wszystkie Ogóreczki ;-)

Awatar użytkownika
kasianiolek

Re: Korcia wita wszystkie Ogóreczki ;-)

Post autor: kasianiolek »

Agata08 pisze:Może i żałuję ,że nie napisałam wcześniej do hodowców,że nie zapytałam o inny sposób płatności itp , ale Korcia jest z nami ponad miesiąc, stało się i teraz już nie zamieniłabym jej za innego pieska.
Agato08, myślę, że nikt z nas nie oczekuje od Ciebie oddania Kory i zamienienia jej na ogara z rodowodem. Kora jest już u Ciebie i niech tam do końca swoich dni pozostanie w zdrowiu i miłości:)

Ta nagonka spowodowana jest złością i niemocą związaną z istniejącymi już pseudohodowlami, gdzie człowiek bezmyślnie rozmnaża sukę, cieczka po cieczce, nie dbając często ani o swojego psa, ani o powołane do życia pieski. Liczy się tylko kasa.
Tu na forum znajdziesz wielu hodowców, dla których pies i jego dobro są najważniejsze. Suki są rozmnażane z namysłem, z doborem odpowiedniego reproduktora pod kontem puli genetycznej, charakteru i wyglądu, suki i ich szczenięta są zadbane i kochane przez swoich właścicieli, a przede wszystkim niesprzedanym szczeniętom nie grozi tułaczka po schroniskach bądź okrutna śmierć, często pozostają w rękach hodowcy przez wiele miesięcy do póki nie pojawi się odpowiedni nabywca. A niestety każdy kto kupuje od pseudohodowcy psa, nkręca spiralę...
Podsumowując cieszę się, że Kora jest z Tobą, martwi mnie to, że pseudohodowca potwierdził sens swoich działań.
Rozpisałam się. Przepraszam za offa.
Kasia, Huba i Huzar
Hodowla Ogarów Polskich z Zatrzebia
http://www.hodowlaogara.pl/
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Zobaczcie na drugiej fotce na tej stronie trzyma łapki jak prawdziwa ogarza dama ;)
Swoją drogą ciekawe która linia w którymś jej pokoleniu by się znalazła ;)

Nie ma co juz płakać nad rozlanym mlekiem. Zwykle to bywa tak że jak już masz jednego to przyjdzie czas na drugiego- masa z nas ma przynajmniej dwa ogary :mrgreen: więc wtedy daj znać :fiufiu:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

kasianiolek pisze: Ta nagonka spowodowana jest złością i niemocą związaną z istniejącymi już pseudohodowlami, gdzie człowiek bezmyślnie rozmnaża sukę, cieczka po cieczce, nie dbając często ani o swojego psa, ani o powołane do życia pieski. Liczy się tylko kasa.
Ja bym tego nie nazwała nagonką... W końcu nikt Agaty nie obrażał ani nie dyskredytował jej psa.
Mnie byłoby miło gdyby na forum zawitał także najzwyklejszy w świecie kundelek np. nie mający z rasy nic ...oprócz długiego ogona ;) A jeszcze najmilej by mi było gdyby był to kundelek przygarnięty ze schroniska.
Raczej jest to wyjaśnienie pewnej kwestii. I mam nadzieję, że inne osoby podczytujące forum i przymierzające się do ogara po przeczytaniu tej historii zdecydują się na wcześniejsze wyjaśnienie swojej sytuacji i razem da się coś wykombinować.
szlachcianka

Post autor: szlachcianka »

I my witamy!
Niestety najprzyjemniejsze rzeczy jak wystawy psie(dla polskich ras darmowe!), klubowka oraz konkursy mysliwskie beda wam rzecza nieznana. Chyba ze na drugiego zdecydujecie sie z rodowodem.

Sami wiemy ze do decyzji kupna psa z rodowodem trzeba dorosnac.

Pozdrawiamy

PUSZKAR
STRUGA
SZLACHCIANKA
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Ja mam kundelka. Nie ze schroniska ale znalazłam go w lesie, na działkach. Możesz Aniu się cieszyć bo jestem na forum :jezyk: ;)
Pozdrawiam Kasia
bea100

Post autor: bea100 »

Ja cały czas myślę co z tą "chudą" dziewiątką pozostałych?
Patrzę na uśmiechy ślicznej Korusi na zdjęciach...
Ciekawe ile nich dotąd jeszcze żyje.
Gdy się nie sprzedadzą to ...wiadomo.
Patrzę na zdjęcia Kory, tam jeszcze z dziewięć takich Korusi :placzek: . Powinnam życzyć im, by znalazły takie domy jak u Agaty08...tylko...no właśnie...suka matka na łańcuchu (przy szczeniakach, gdzie ma jak uciec od nich by ją nie zamęczyły jak starsze) i coraz bardziej wyeksploatowana...widziałam takie suki z rozmnażalni, przezroczyste i ledwo żywe, młode i już stare, mleko lejące się non stop, wypadająca macica itd...z drugiej strony, jak nie będzie dochodu bo szczeniaki pójdą w worze do rzeki to i tak ta suka-matka będzie kolejny raz mnożona (bo im mniejsze tym piękniejsze i bardziej chodliwe) albo w końcu dostanie w łeb łopatą i po sprawie...

Wybacz Agata08, nie bierz nic tu do siebie i nie gniewaj się, patrzę na szczęśliwą Korę ale równocześnie widzę jej rodzeństwo i (przede wszystkim jako hodowca) jej matkę (oczami wyobraźni), bezradność mnie gniecie, po prostu mi się ulewa i serce mi się kraje :placzek:
Ostatnio zmieniony piątek 16 wrz 2011, 13:56 przez bea100, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
EiMI

Post autor: EiMI »

Calvados i Etna również witają. Wiemy co znaczy stracić psa, który przez wiele lat był członkiem rodziny. Kora jest śliczna. Niech się zdrowo chowa. Pozdrawiamy
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
1e2w3a
Kontakt:

Post autor: 1e2w3a »

Ares pozdrawia ślicznooką Korcię. :hi_1:
Bez rodowodu, ale i tak mi się podobasz. :fiufiu:
SOKOŁÓWKA

Zapraszam na stronę o moich ogarach : http://www.mojeogary.ga
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

1e2w3a pisze:Ares pozdrawia ślicznooką Korcię. :hi_1:
Bez rodowodu, ale i tak mi się podobasz. :fiufiu:
Uchaty też się wdzięczy do ekranu na widok Korci :fiufiu: Jeszcze trochę i z Aresem stanie w szranki :lol:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ketrin

Post autor: ketrin »

Witajcie serdecznie :piwko: Kora jest śliczna :marzyc_2:
qzia pisze:Ja mam kundelka. Nie ze schroniska ale znalazłam go w lesie, na działkach. Możesz Aniu się cieszyć bo jestem na forum :jezyk: ;)
Pozdrawiam Kasia
brawa dla Kasi :D
bea100 pisze:Ja cały czas myślę co z tą "chudą" dziewiątką pozostałych?
i ja mam to samo :cry:
ODPOWIEDZ