Entropia to nie wszystko.. jakie wady może miec Ogar????

Awatar użytkownika
rafkow
Gadu-Gadu: 34201
Kontakt:

Re: Entropia to nie wszystko.. jakie wady może miec Ogar????

Post autor: rafkow »

Józef pisze:Coś w tym jest.... Nabyć Ogara i się nim cieszyć.... Bo cała reszta jest niezrozumiała. :piwko: Taki wniosek po roku świadomego uczestnictwa
Niektórzy wgapiają się całe życie w telewizor, nie mają pojęcia jak to działa i nigdy nie zrozumieją... ale oglądają i się tym cieszą :niewka: ;)
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

dorob62 pisze:
podobno dobrego charakteru nie da się popsuć
Ja uwaźam że bardzo się da popsuć!!!!!!
No właśnie z tym bywa bardzo różnie i nie mówię, że nie da się popsuć charakteru ,ale że z dobrym wcale to tak łatwo nie pójdzie.
Ja mogę operować przykładami burków schroniskowych, które na przykład od szczeniaków, które przez rok były w schronisku i mimo to świetnie znajdowały się w warunkach wielkomiejskich (niekiedy lepiej niż psy z dobrze prowadzonych hodowli) lub też takich psów, które przeżyły koszmarne traktowanie przez człowieka a mimo to szybko wychodziły z traumy i stawały się najnormalniejszymi w świecie psami ( takie przypadki przekonały mnie, że nie taki pies ze schroniska straszny jak go malują;) ). Oczywiście są też psy, które po dramatycznych przeżyciach nigdy nie wracają do normy ale to właśnie świadczy o ich słabszym charakterze.
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

rafkow
Niektórzy wgapiają się całe życie w telewizor, nie mają pojęcia jak to działa i nigdy nie zrozumieją... ale oglądają i się tym cieszą
ale myślę że oni nie mają Ogara:):):) :happy3: :happy3: :jezyk_3:
Ostatnio zmieniony środa 07 sty 2009, 22:40 przez dorob62, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Józef
Gadu-Gadu: 3660621

Post autor: Józef »

Ok.

Będę czytał i robił wzorzec reproduktora / suki hodowlanej zdyskwalifikowanej i dopuszczonej na warunkach minimum:

Dopuszczenie:
1/ Entropia

Dyskwalifikacja:
1/ Wada zgryzu (przodozgryz, tyłozgryz)
2/ Chrapliwy głos
coś dalej? szukam w tekstach
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Ania W pisze:
dorob62 pisze:
podobno dobrego charakteru nie da się popsuć
Ja uwaźam że bardzo się da popsuć!!!!!!
No właśnie z tym bywa bardzo różnie i nie mówię, że nie da się popsuć charakteru ,ale że z dobrym wcale to tak łatwo nie pójdzie.
Ja mogę operować przykładami burków schroniskowych, które na przykład od szczeniaków, które przez rok były w schronisku i mimo to świetnie znajdowały się w warunkach wielkomiejskich (niekiedy lepiej niż psy z dobrze prowadzonych hodowli) lub też takich psów, które przeżyły koszmarne traktowanie przez człowieka a mimo to szybko wychodziły z traumy i stawały się najnormalniejszymi w świecie psami ( takie przypadki przekonały mnie, że nie taki pies ze schroniska straszny jak go malują;) ). Oczywiście są też psy, które po dramatycznych przeżyciach nigdy nie wracają do normy ale to właśnie świadczy o ich słabszym charakterze.
Popieram. Też znam psy, które po naprawdę ciężkich przejściach nie mają żadnych problemów.
Józef

rafkow pisze:Niektórzy wgapiają się całe życie w telewizor, nie mają pojęcia jak to działa i nigdy nie zrozumieją... ale oglądają i się tym cieszą :niewka: ;)
Do mnie piszesz?
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
Awatar użytkownika
rafkow
Kontakt:

Józef pisze:Do mnie piszesz?
Piszę ogólnie, że nie trzeba wszystkiego rozumieć aby w pełni się tym cieszyć.
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Józef

[quote="rafkow")Piszę ogólnie, że nie trzeba wszystkiego rozumieć aby w pełni się tym cieszyć.[/quote]
To dobrze że nie do mnie.
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Józef pisze:Ok.

Będę czytał i robił wzorzec reproduktora / suki hodowlanej zdyskwalifikowanej i dopuszczonej na warunkach minimum:

Dopuszczenie:
1/ Entropia

Dyskwalifikacja:
1/ Wada zgryzu (przodozgryz, tyłozgryz)
2/ Chrapliwy głos
coś dalej? szukam w tekstach
Przepraszam, ale dla mnie pomysł trochę idiotyczny. Szczególnie przyjmowanie takich samych kryteriów dla psa i suki. Poza tym pies jest całokształtem i powinno się go brać pod uwagę jako całość. Dla mnie np entropia jest wadą dyskwalifikująca albo nie. Zależnie od tego jak wygląda reszta psa i jaką suke mam zamiar nim pokryć.
Awatar użytkownika
rafkow
Kontakt:

Józef pisze:To dobrze że nie do mnie.
Ale nawiązywałem tutaj, do Twojego zrozumienia obecnych możliwości rządzących hodowlami, więc możesz czuć się troszkę urażony :jezyk: ;)
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
ODPOWIEDZ