Pasja/Rewia Nadbużańskie Granie i Tomkowy Zagaj oraz nasza Fatra Sfora Nemroda i ich wspólna Jagna.

szlachcianka

Re: Pasja/Rewia Nadbużańskie Granie i Tomkowy Zagaj

Post autor: szlachcianka »

Ale super zdjecia. Az by sie chcialo polazic.

Pozdrawiamy!!
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

qzia pisze: Dlaczego Wam wolno puszczać psy luźno po górach a w większości innych miejsc nie? Czy na Śnieżniku nie ma aby rezerwatu?
Nikt nie powiedział, że nam wolno tak biegać :fiufiu:
W lesie idziemy bez smyczki jeśli nikogo nie ma w okolicy, i pilnujemy się aby iść szlakiem lub drogą. Zawsze wybieramy podejścia takie najmniej uczęszczane. Pod samym schroniskiem zawsze jesteśmy na smyczkach i tak aż do samego szczytu. Na górze mamy polankę gdzie wylegujemy się w runie wrzosowo-jagodowym. Owszem od schroniska do szczytu jest rezerwat i my leżeliśmy tak jakby na granicy :wstydek: , a chłopaki biegały w obrębie 30 metrów. Zagaj nawet za kosodrzewinę nie mógł zajrzeć (strach przed weekendowymi kupami był wielki).
qzia pisze:J I na koniec to piwko i pierożki :wow_3:
Piwko i pierożki to już tradycja, zapomniałam jeszcze napisać, że szarlotka też :D
Taki motywator wejścia ma pańciostwo ;)
ZbyszekC pisze: Chyba na jesienny wyjazd (o ile dojdzie do skutku) wybiorę inną kotlinę sudecką :jezyk:
Inna kotlina też jest ładna, też czasem zajeżdżamy, ale w niej nie ma tyle ogarów :jezyk:
Jacek74 pisze:Intryguje mnie to zdjęcie, na którym Tomka tylko Zagaj okrywa (kapelusza nie liczę) :lol:
Jacku nasz pańcio nie należy do gości, którzy w miejscach publicznych relaksują się swą nagością :D . Myślisz, że pańcia pozwoliłaby jemu tak pokazywać to i owo :tia:
Tomuś miał bucie, skarpety i spodenki swoje ulubione zresztą :jezyk: a Zagajem w ramach pochwalenia się przed nowym kolegą swoim panem, usiłował położyć się na Tomku.
EiMI pisze:CUDNE TO ZDJĘCIE:
nieżnik 246.jpg
GENIALNE :silacz: :silacz: :silacz:
Dziękujemy, mamy z tamtego roku podobne też w tym miejscu, tylko trawy były niższe i zielone.
Ania W pisze: Labek cudny...szkoda, że tak naprawdę,chyba niewiele właściciela obchodzi...
Szkoda, szkoda ale nie mamy na takich właścicieli wpływu :zly2:
Labek w tym roku już jest 4 raz na Śnieżniku sam :niewka: , brakuje mu pewnie towarzystwa i ruchu. Dystans jaki pokonał z domu na szczyt to tak 3h drogi, a nie widać było po nim zmęczenia. Za to spora nadwagę tak :zly1:
Ania W pisze: Faktycznie...po tej uwadze mnie też zaintrygowało... :mysl_1:
Kto by przypuszczał, że pierwszym zaintrygowanym będzie mężczyzna? :cwaniak:
Aniu Ciebie, nie mów tego głośno bo jak pańcia się dowie ;) , bo na Jacka pańcia wcale prawie się nie oburzyła :jezyk:
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

kasiawro pisze:[Inna kotlina też jest ładna, też czasem zajeżdżamy, ale w niej nie ma tyle ogarów :jezyk:
No właśnie :jezyk_3: I to jest poważny argument za rozglądaniem się tam za domkiem :gleba:
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
Gosia
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Gosia »

Foty ze spaceru na Śnieżnik są po prostu MEGA.
Ja to na takie foty mówię "pakujące plecak" ;)
(wstać - spakować plecak- i tam pojechać... niech no tylko trochę Marek od ziemi odrośnie ;) )
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Pieeekne widoki :marzyc_2:

Te Wasze gory sa moimi ulubionymi, a znam je glownie ze zdjec z tego bloga ;)
Psie portrety ekstra. A juz te harce we wrzosowiskach...
Obrazek
Awatar użytkownika
ketrin

Post autor: ketrin »

Gosia pisze:Foty ze spaceru na Śnieżnik są po prostu MEGA.
(wstać - spakować plecak- i tam pojechać... niech no tylko trochę Marek od ziemi odrośnie ;) )
:mrgreen: ma to samo jak oglądam Kasi zdjęcia to już bym sie pakowała ;)
...może nam kiedyś Kasia z Tomusiem jakiś zlocik w górach zorganizują :marzyc_2:
Awatar użytkownika
Chaszczy

Post autor: Chaszczy »

Tośmy się rozminęli! Przez tydzień wałęsaliśmy się w tamtych okolicach (też bez smyczy), do samych rezerwatów nie wchodziliśmy z uwagi na niechęć do smyczy i q-up... Łaziliśmy po cudnych wyludnionych szlakach - polecam Sudety wszystkim ogaromaniakom! Ludzi na szlakach spotykaliśmy sporadycznie (jedynie na szlaku pogranicznym z Czechami minęliśmy ze 20 os. - na pozostałych naprawdę jedna osoba na szlak :-) , a chodziliśmy codziennie przez tydzień ).

A gdy byliśmy na Jodłowniku, to na horyzoncie widać było Niemczyńskie Wzgórza :-) . Uznałam jednak, że to na tyle daleko, że nie ma co nawet probować się spotkać. A tu okazuje się, żeśmy się niemal na ścieżkach minęli... :-)

ilona
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Bardzo proszę o natychmiastowe zaprzestanie tego tematu. :nunu: bo nie można w pracy usiedzieć. :wow_3:
Za młodu :marzyc: co weekend łaziliśmy po górach. W piątek plecaczek do szkoły. Po szkole pociąg, a w poniedziałek z plecakiem do szkoły. To były czasy. :mrgreen: Żadnej pracy, urlopów itp. Jakoś było taniej i mniej komercyjnie. Teraz jak się raz na rok wyrwie człek gdzieś z domu, to już uważa się za szczęściarza. :cry:
Chyba porzucę dom i pojadę do Kasi i Tomka na kilka dni. :jezyk:
Muszę sprawdzić jak tam orzechówkę robią, :piwko: no i co z tymi gończymi z Paryża. :psiako:
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Gosia pisze:Foty ze spaceru na Śnieżnik są po prostu MEGA.
To życzymy Markowi szybkiego odrastania i Dziękujemy za komplementy, będziemy się starali zachęcać wciąż do naszych okolic.
irie pisze:Pieeekne widoki :marzyc_2:

Te Wasze gory sa moimi ulubionymi, a znam je glownie ze zdjec z tego bloga ;)
Psie portrety ekstra. A juz te harce we wrzosowiskach...

Irie Dziękujemy!! Promujemy jak tylko umiemy najlepiej i cieszymy się, że oglądającym się podoba, może uda się kolejną osobę wkręcić w te górki i pałace. Zapraszamy do wędrówki mapy i przewodniki czekają ;).
ketrin pisze: ...może nam kiedyś Kasia z Tomusiem jakiś zlocik w górach zorganizują :marzyc_2:
Ketrin pańcia chętna do organizacji jak zawsze, ale czy będą tacy, co im się będzie chciało na południe zjechać :mysl_1:
Chaszczy pisze: Łaziliśmy po cudnych wyludnionych szlakach - polecam Sudety wszystkim ogaromaniakom! Ludzi na szlakach spotykaliśmy sporadycznie (jedynie na szlaku pogranicznym z Czechami minęliśmy ze 20 os. - na pozostałych naprawdę jedna osoba na szlak :-) ,

A gdy byliśmy na Jodłowniku, to na horyzoncie widać było Niemczyńskie Wzgórza :-) . Uznałam jednak, że to na tyle daleko, że nie ma co nawet probować się spotkać. A tu okazuje się, żeśmy się niemal na ścieżkach minęli... :-)

ilona
A którym grzbietem szliście graniczącym z Czechami?
W tygodniu jest znacznie mniej ludzi na szlakach, w weekend jest już różnie.
Jodłownik ten pod Dzierżoniowem jest od nas ok 20 min. drogi, chyba że komuś się pomyliło z innym szczytem ;)
Trzeba było dzwonić, Tomuś kawkę robi pyszną, a pańcia zna sklep z dobrym ciachem ;)
qzia pisze: Chyba porzucę dom i pojadę do Kasi i Tomka na kilka dni. :jezyk:
Muszę sprawdzić jak tam orzechówkę robią, :piwko: no i co z tymi gończymi z Paryża. :psiako:
Pozdrawiam Kasia
Kasia orzechówka stoi jeszcze w piwnicy i mocy nabiera ;), ale pańciostwo ma super nalewki z tamtego roku co teraz są idealne - zapraszamy w imieniu Kasi i Tomka !!!
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

W ramach ładnej pogody i możliwości focenia na spacerkach wklejamy jeszcze foty z tamtego tygodnia oraz z sobotniego spotkania na torfowiskach z Gustawem.
Nabraliśmy tempa na blogu, ale to wszystko po to aby nie robić sobie zaległości zdjęciowych, bo potem pańcia nie zadowolona z tego opóźnienia.
Żniwa u nas już zaliczone, fotki na balach dla tych co zawsze się tym zachwycają (w szczególności dla Pani Lokisowej ;) ).
Załączniki
Teraz Zagaj króluje na górze.
Teraz Zagaj króluje na górze.
Ja oszczędzam swój bark.
Ja oszczędzam swój bark.
Słonko już zaszło, ale i tak na polach ładnie.
Słonko już zaszło, ale i tak na polach ładnie.
Zapachy od dzika po myszki tylko wąchać i szukać.
Zapachy od dzika po myszki tylko wąchać i szukać.
Ja modelką kiedyś byłam ;) .
Ja modelką kiedyś byłam ;) .
Pamiętacie znajdę Gustawa?
Pamiętacie znajdę Gustawa?
Wakacje spędza w Lasówce
Wakacje spędza w Lasówce
więc oprowadził gości
więc oprowadził gości
po okolicach
po okolicach
Zagaj popis posłuszeństwa przed Gustawem ;)
Zagaj popis posłuszeństwa przed Gustawem ;)
ODPOWIEDZ