Entropia - dyskusja
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Re: Entropia- temat do dyskusji czy tabu
"dziedzictwo narodowe" to chyba wymaga jakiejś ustawy sejmowej.... 

Hm.... no ja dałem w cudzysłowiu na wszelki wypadekweszynoska pisze:"dziedzictwo narodowe" to chyba wymaga jakiejś ustawy sejmowej....

http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
- rafkow
- Gadu-Gadu: 34201
- Kontakt:
Może dlatego, że Ogar nie dla idiotówJózef pisze:dlaczego nie możemy doprowadzić żeby miał Ogara jakiś poseł i przepchnął co trzeba

Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Maczkowy blog
A dla kogo? Poważnie pytam.rafkow pisze:Może dlatego, że Ogar nie dla idiotów
- rafkow
- Gadu-Gadu: 34201
- Kontakt:
Według mnie, dla każdego kto czuję taką potrzebę, zaakceptuje jego wady i będzie dumny z zalet.
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Maczkowy blog
Piękna definicja. Będę publikował. Tak właśnie jest.
Czyli wśród posłów znalazłoby się może z 5-ciu, spoko. Nie znam faceta, ale do Sikorskiego by pasował. Ma ktoś do niego telefon? Pogadam z nim o programie "dziedzictwa". Może się przyłączy, nie jest to takie niemożliwe wcale
Ja tylko dodam że każda akceptacja wad powinna mieć swoje granice - tu wracając do Entropii, bo fajnie odbiegliśmy, ale odbiegliśmy od tematu. Np. czasowe granice. A niech to będzie 10-lat, a tam 15 lat. Tylko ktoś / ktosie muszą wypełnić ten czas merytorycznymi zaleceniami które będą stosować hodowcy.
Tak myślę. A jak się mylę, to czas biegnie i się przekonam. Albo i nie jak Najwyższy nie pozwoli.
Czyli wśród posłów znalazłoby się może z 5-ciu, spoko. Nie znam faceta, ale do Sikorskiego by pasował. Ma ktoś do niego telefon? Pogadam z nim o programie "dziedzictwa". Może się przyłączy, nie jest to takie niemożliwe wcale

Ja tylko dodam że każda akceptacja wad powinna mieć swoje granice - tu wracając do Entropii, bo fajnie odbiegliśmy, ale odbiegliśmy od tematu. Np. czasowe granice. A niech to będzie 10-lat, a tam 15 lat. Tylko ktoś / ktosie muszą wypełnić ten czas merytorycznymi zaleceniami które będą stosować hodowcy.
Tak myślę. A jak się mylę, to czas biegnie i się przekonam. Albo i nie jak Najwyższy nie pozwoli.

Józef
Nie bij piany:)
Ja już nie piszę bo zrozumiałam, że
1. Nic się nie da zrobić.
2. Przy tej ilości reproduktorów i suk hodowlanych nic się nie da zrobić.
3. Przy takim podejściu nic się nie da zrobić.
4. W związku z tym że niewiele wiemy o dziedziczeniu nic się nie da zrobić.
5. Przy braku chętnych na psy tej rasy, nic się nie da zrobić.
6. ...
7. ...
8. Nic się nie da zrobić.
Więc....nie biję piany:) Bo mój Ogar nie ma.... i zapewne reproduktorem nie będzie.....a ja na pewno nie będę hodowcą:)
PS. otworzyłam temat o innych wadach Ogarów o których ktoś tu wspomniał. I z ciekawością czekam na informację. Bo niewiele ( w zasadzie chyba nic) nie wiem na ten temat.
Nie bij piany:)

Ja już nie piszę bo zrozumiałam, że

1. Nic się nie da zrobić.
2. Przy tej ilości reproduktorów i suk hodowlanych nic się nie da zrobić.
3. Przy takim podejściu nic się nie da zrobić.
4. W związku z tym że niewiele wiemy o dziedziczeniu nic się nie da zrobić.
5. Przy braku chętnych na psy tej rasy, nic się nie da zrobić.
6. ...
7. ...
8. Nic się nie da zrobić.
Więc....nie biję piany:) Bo mój Ogar nie ma.... i zapewne reproduktorem nie będzie.....a ja na pewno nie będę hodowcą:)
PS. otworzyłam temat o innych wadach Ogarów o których ktoś tu wspomniał. I z ciekawością czekam na informację. Bo niewiele ( w zasadzie chyba nic) nie wiem na ten temat.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Bo tam to działa na trochę innych zasadach. Nie ma oddziałów związku a tylko kluby. I rejestrując psa trafiasz do klubu a nie do oddziału. I kluby maja prawo podejmować o wiele więcej decyzji. U nas mogą tylko proponować.dorob62 pisze:- a u nas jest KLUB RASY???? i jeśli jest jak działa????A jeśli nie ma to czemu tam może być a u nas nie???prężnie działające Kluby Ras
hania
Ty się znasz, czy myślisz że u nas nie da się z czasem tego zmienić??? Uaktywnić kluby ras właśnie może to by jakoś pomogło????
Ty się znasz, czy myślisz że u nas nie da się z czasem tego zmienić??? Uaktywnić kluby ras właśnie może to by jakoś pomogło????
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
To proponujmy. I stwórzmy takie lobby żeby propozycje oddziały związku musiały respektować. Bo co do oddziałów związku to wkleiłem na temat Rybnika coś na chyba "na każdy temat". Drobiazg, żart, ale nie sądzę żeby tam ktoś się tak przejmował losem rasy jak np. tutaj czytam. Mają REGULAMIN.... cokolwiek to oznacza - czyli coś za czym się można schowaćhania pisze:U nas mogą tylko proponować.