Klubowa Wystawa OP i GP, Piotrków Trybunalski, 20.08.2011 r.

Archiwum - Wystawy w 2011 roku

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
ZbyszekC

Re: Klubowa Wystawa OP i GP, Piotrków Trybunalski, 20.08.2011 r.

Post autor: ZbyszekC »

Lepiej nie wiedzieć. Mogłoby się skończyć jak na ringu gonczych :psiako:
Wigro sprawdził i skutera tam nie było :jezyk_3:
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
Leszek
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Leszek »

Akurat wróciliśmy z Piotrkowa. Zdjęcia jeszcze dzisiaj na blogu Amona. Co do poruszanych już spraw to powiem , że w reproduktorach, Amona reprezentowały jego 3 córki i..............dodatkowo pies po innym ojcu :strach_2: :zdziw_4: . Mimo naszych wyjaśnień i protestów omawiana sędzina uznała że tak będzie lepiej. I biegały (usiłowały biegać na tam małym ringu) psy po Amonie z których jeden nie był po nim. Brak słow. Nie wiadomo czy płakać :placzek: czy śmiać się :D .
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
gryfna

Post autor: gryfna »

Fotorelacja z wyprowadzenia pani sędziny jest tutaj http://www.forum.polskigonczy.avx.pl/vi ... 770aa1dc0f" onclick="window.open(this.href);return false;

Swoją drogą, kompletna kpina i mam nadzieję, że Zarząd Główny ZKwP wyciągnie konsekwencje względem zachowania pani sędziny. W zasadzie powinniśmy dołączyć się do pisemnego protestu gończarzy, bo konkurencje hodowlane zostały poprowadzone w sposób skandaliczny i nie do końca zgodny z regulaminem (wyrzucanie z ringu psów, bo zdaniem pani sędziny było ich za dużo). Szczerze gratuluję Ogarusom, szkoda jednak, że wszystko odbyło się w tak żenującej atmosferze, na którą ani zwycięzcy ani pozostali startujący hodowcy nie zasłużyli.

Dziekuję Wam za miłe spotkanie i atmosferę. Myślę, że warto w przyszłym roku skrzyknąć się odpowiednio wcześniej z gończarzami i zakwaterować się na jednym ośrodku. ;)

Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

gryfna pisze:wyrzucanie z ringu psów, bo zdaniem pani sędziny było ich za dużo
A o którym wyrzucaniu myślisz?
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

No i my zjechaliśmy po wystawie :)
Miło było zobaczyć tyle ogarów w jednym miejscu! Myślę, że byliśmy o krok od pobicia klubowego rekordu frekwencji ;) Ale damy radę!
Na początek też trochę ponarzekam...a co ;)
Pani 'kochająca pieski' chyba trochę zdawała sobie sprawę ze swojego stanu, bo jakby spodziewała się "opisania w internecie" w pewnym momencie, choć twardo powtarzała, że ona "spoza układów" ;)
Niby śmieszne ale jednocześnie smutne i żałosne, tym bardziej, że trzy lata temu na wystawie w Łodzi też było czuć od niej alkohol i niejeden pies odmówił pokazania zębów, w tym starzy wystawowi wyjadacze...
Z resztą temat sędziów "pod wpływem" to temat rzeka, a na dodatek nie wiadomo jak go ugryźć...

Wiem, że podział na dwa ringi to wynik ilości zgłoszeń i chęci "dogodzenia' dwoma wystawami ale szkoda, bo trudno było skupić się na tym co się dzieje "tu i tam". A tak chciałam sobie popatrzeć.
Marzyłam też o takiej stawce w hodowlankach...a tu kiszka wyszła, bo faktycznie ring malutki (pomijając już inne aspekty ;) ).
Z resztą jak na gończe ringi obydwu ras malutkie...
Połączenie dwóch wystaw jednego dnia przy takiej różnicy w tempie sędziowania okazało się nieco problematyczne.
Myślę, że gdyby przyszłoroczna klubówka była "sama w sobie"(ocenianie ogarów w jednym ringu zgodnie z zasadami panującymi na wystawach) i dopisała tak frekwencja jak w tym roku to byłoby super i naprawdę byłoby na czym oko zawiesić i się rozkoszować ;)
Na razie jednak pozostaje nam poczekać, poprzebierać zdjęcia, powklejać je szybciutko i powspominać troszkę ;)

BARDZO GRATULUJĘ WSZYSTKIM OGARKOM ! :brawo_1:
Mimo sporego zamieszania uważam, że i tak prezentowały się super i wszelkie niedogodności zniosły z właściwą rasie godnością ! :)
Awatar użytkownika
Chaszczy

Post autor: Chaszczy »

Podpisujemy się w całej rozciągłości powyższych postów. Co do wyników, to mam nadzieję, że ktoś dał radę je spisać, ja się pogubiłam już przy młodzieży... :-)

Dziękujemy wszystkim za cudowne chwile!

ilona

Ps. gdybyście chcieli się dołączyć do protestu gończych, to dajcie znać. Karbona, ani żadnego z jego krewnych pani "kochająca inaczej" co prawda nie oceniała, ale widziałam co się działo i w pełni potwierdzam okiem obiektywnym, niezaangażowanym w wyniki jej oceny...
Ostatnio zmieniony poniedziałek 22 sie 2011, 22:39 przez Chaszczy, łącznie zmieniany 1 raz.
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Podjechalismy pod dom, meldujemy grzecznie.
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

Pies biegający w stawce Amona to Egar...chyba ;), troszkę protestowalismy, że on z innej bajki, ale w sumie...hehe prezentował się nieźle i przy całokształcie komedii wywołał tylko salwę siechu :gleba:

Najlepszy reproduktor LITWOR ze Stadniny Cisowiec
najlepsza hodowla OGARUSY
Najlepsza suka hodowlana ŁOWNA NN
Najlepsza para ups.... :mysl_1: :niewka:

Sędzia oceniająca suki na klubowej i psy na mysliwskiej ( Dorota Witkowska) to pełen profesjonalizm, szybkość oceny i trafnośc decyzji :brawo_1:

Szkoda, że Klub ma na prawde mało do gadania w sprawie wystawy klubowej...szkoda, bo mogło to byc na prawdę wspaniałe święto naszej ukochanej rasy. Ale może można coś zmienić????
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Para to Rzepicha i...pewna nie jestem ale chyba Zenek.
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

Ania W pisze:Para to Rzepicha i...pewna nie jestem ale chyba Zenek.
tak, fakt to Marysia i Zenek :brawo_1:

przy którejś konkurencji padło zdanie...ruch prosze państwa ruch wygrywa!!!! a my stalismy stłoczeni jak śledzie i nawet kroku nie mogliśmy postawić... :zly2:
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
ODPOWIEDZ