Zazdroszczę Ci coraz bardziej.

Kasia
Kasiu ja jak dowiedziałam się, że światowa w Paryżu to wiedziałam że takie cuda to tylko tam mogę zobaczyć i tak też było - niesamowite wrażenie.qzia pisze:NiesamowiteJuż uwielbiam Francuzów. Tylko nigdzie nie można ani hodowli ani jakichś stron znaleźć.
![]()
Zazdroszczę Ci coraz bardziej.![]()
Kasia
Żałuj bo ja uważam, że warto było. Wiesz ja z tych kobiet co mężczyzn nie rozpieszcza wiec jak znajdziesz kanie, wyczyścisz to chętnie Ci towarzystwa dotrzymam przy posiłkuludwik pisze:a tam bez umiaru żałuje że nie jechałem no ale siła wyższa oj strasznie żałuje a kto powiedział że kani nie jadam?nikt mi jeszcze nie zaproponował
Ja teżqzia pisze:NiesamowiteJuż uwielbiam Francuzów. Tylko nigdzie nie można ani hodowli ani jakichś stron znaleźć.
![]()
Ta federacja miała swoje stoisko, pobrałam różne gazetki, ale oglądam tylko obrazkiania N pisze: Ja teżMyślę , że możemy sporo się nauczyć nt. gończrstwa od francuzów, tu jest link do strony francuskiej federacji psów gończych http://www.faccc.fr/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
niestety wszystko po francusku. Ale jak by trzeba było coś przetłumaczyc to mogę pomóc. Mam kolegę francuza, który mówi po polsku
Kasiu sorki za offa
Jacek
jakie piękne określenieludwik pisze:a ja w zasadzie nie towarzysza szukałem ale, że tak to określę przedskoczka
Mnie?? Kasiu za coqzia pisze: Postanowiłam, że Cię uduszę. Do tej pory żyłam w błogiej nieświadomości, że takie cuda są na świecie. A teraz jak tu żyć dalej![]()
To zależy, zazwyczaj mieszane były psy z sukami, chyba tylko osobno anglo-francuskie byłyqzia pisze: Czy te psy w "zagrodach" były tej samej płci czy różnych? Jak oni sobie radzą z nimi? Ale jak muszą cudnie wyglądać jak biegną razemDziś to już chyba nie zasnę
![]()
Ja też 4 dni miałam zamknięte oczy (i jak po nartach) gończe przed oczami.qzia pisze:Ale jak muszą cudnie wyglądać jak biegną razemDziś to już chyba nie zasnę
![]()
To prawda głównie nam chyba te zawieruchy przeszkadzałyludwik pisze:no ale u francuzów gończarstwo jest wiekową tradycja kultywowaną i krzewioną no i Francja przez różne zawieruchy historii przeszła spokojniej niż my...