Balt

Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Re: Balt

Post autor: weszynoska »

Balt zgubił to ZbyszekC znalazł :jezyk_3: w przyrodzie nie ma próżni :gleba:

rzucać palenie w połowie dnia potrafię..zrobiłam to 10 lat temu, za kilka dni będzie rocznica. No i już powód do świętowania się znalazł :happy3: :happy3: :happy3:

a tego tam...chole-czegoś nie widac 8-)

mam znajomą 86 letnią staruszkę, która po kilku pobytach sercowo jakiś tam w szpitalu 15 lat temu przeszła na dietę Kwasniewskiego....z wielkiej baby jest teraz zasuszoną staruszką, bez sladu sklerozy, potrafi jeździc na rowerze i nawet w miarę sobie dobrze radzi. Mieszka sama nie ma opiekunki, a codziennie je kilka - kilkanaście jajek...i kilka plasterków boczku. Od tylu lat nie tknęła owoców, jarzyn itp...nie robi badań, po prostu żyje sobie....nie chodzi do lekarza,niewiele ja boli...

aha...wyjątkiem w diecie jest tłusty sernik :D ( mało słodki)
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Hihi nie czepiam nie czepiam i powiem Ci że podobno jajka wcale nie są szkodliwe ;) masło to już inna inszość :gleba: ale jest taki specyfik który w dużej mierze załatwia sprawę;) OSTROPEST PLAMISTY http://szm-witaminka.pl/pro/nasiona,ost ... ,125g.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam ;)
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Miejsce z dobrym boczkiem już w okolicy wyczaiłem. Z jajami gorzej. :zly2: Prawdziwych na razie nie kupisz. A tych fermowych, nawet 0 wcale nie było mi szkoda.
A to chole jak mnie rozpłatali to powiedzieli, iż jednak widać :placzek:
Z papierosami za równe trzy miechy będzie 8 lat powiedzmy spokoju.

Aszemi, siano jak zwierzęta. I co pewnie jeszcze wodą popijać :strach_4:
Ostatnio zmieniony środa 20 lip 2011, 23:23 przez ZbyszekC, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Proszę jak to na "starość" człowiek mądrzeje ;)
Zbyszku na jaja swojskie zapraszam:)
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

ZbyszekC pisze:Aszemi, siano jak zwierzęta. I co pewnie jeszcze wodą popijać :strach_4:
mielić i dokładać łyżeczkę dziennie do czego Ci wygodnie;)
wyniki spadają ;)
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Myślę, że jest to właśnie przykład niereformowalności, w moim przypadku.
Po prostu biedny, zagoniony :gleba: naród w naszej okolicy w pewnym momencie uznał, że nic się nie opłaca i zjadł te kury które łaziły po podwórkach. I jeszcze brudziły pięknie zadbane trawniki.
Kilka dni przed nabyciem Balta przeżyłem szok. Testując granicę Schengen wybrałem się z Lewina do Oleśnicy po stronie czeskiej. Za Lewinem, na poboczu łaził drób. Czegoś takiego u nas od lat nie było. :wow_3:
Ale co ciekawe ostatnio jak jeżdzę bocznymi drogami to i u nas zaczynają nieśmiało kury po podwórkach pokazywać.
A ty Kasia się nie przymilaj bo wpędziłaś mnie w takiego stresa, że tą działkę to sobie gdzieś indziej kupie. Jak będę miał za co :D
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

ZbyszekC pisze: A ty Kasia się nie przymilaj bo wpędziłaś mnie w takiego stresa, że tą działkę to sobie gdzieś indziej kupie. Jak będę miał za co :D
Ja przymilać, nie w mojej naturze :jezyk: , a działkę i tak kupisz bo okolica śliczna jak sam dobrze wiesz ;)
i kury po drodze chodzą :D .
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Może jednak pomyślę o stronach weszynoski. Nieruchomości tańsze. Strony też bardzo ładne.
I naród chrześcijański ufoludkami biedne ogary nie straszy :jezyk_3: Zwłaszcza jak ganiają wilki lub niedźwiedzie. :gleba:
Awatar użytkownika
Leszek
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Leszek »

ZbyszekC pisze:Ale co ciekawe ostatnio jak jeżdzę bocznymi drogami to i u nas zaczynają nieśmiało kury po podwórkach pokazywać.
:D
To wszystko jest zależne jakimi drogami się jeżdzi, generalnie w niektórych gospodarstwach biegają kury po podwórkach i właściciele maja tzw. "domowe jajka" i duzo gó.na i wszelkiego syfu pod nogami :tia: . W innych zagrodach drób jest w wyznaczonych wybiegach-kurnikach, je pasze różnorodną i produkuje podobne jajka :mysl_1: .
Różnicą jest tylko to czy lubimy chodzić po gów..e czy nie :jezyk_3: .
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Podwórko jest pojęciem szerokim. Możemy je zamienić na określenie obejście. Przejawem zmian na wsi jest cisza. Stosunkowo niedawno, szczególnie wieczorem było słychać, że jest pora karmienia. Krowy, swinie, kaczki, kury to wszystko się darło. Dzisiaj, jak na pustyni. Głucho. No chyba, że jazgocze kosa spalinowa :jezyk_3:
ODPOWIEDZ