Balt
Re: Balt
Coraz bardziej jestem przekonany, że mój pies to nie jest pies myśliwski. A już na pewno nie na ptaki.
Ok. 10, czyli jak zwykle o świcie
wyszliśmy na spacer. Na półpiętrze leżało coś czarnego jakby kawałek folii. Balt obwąchał, prychnął z niesmakiem i się odsunął. Dobrze, że nie ma zwyczaju sikać pod dachem bo nie wiadomo co by jeszcze zrobił.
Myślę, podniosę i wyrzucę do kosza. Okazało się to żywym stworem. Kolejną jaskółką. Musiałem pozwolić się podrapać, wynosząc na dwór, bo okna na korytarzu otwierają się bardzo wąsko. Ptaszysko na szczęście było zdrowe bo wypuszczone wolno ostro wystartowało.
Musi te zakłócanie dalej działać
skoro nawet ptaki nie trafiają do gniazd tylko przez wąskie szczeliny dostają się do budynków.
Dla poprawy nastroju pobuszowialiśmy sobie w zbożach. Ale sarny i zające gdzieś na szczęście się wyniosły
A za tydzień, o ile nic się nie zmieni będziemy ganiać muflony w rodzinnych stronach Balta.

Ok. 10, czyli jak zwykle o świcie

Myślę, podniosę i wyrzucę do kosza. Okazało się to żywym stworem. Kolejną jaskółką. Musiałem pozwolić się podrapać, wynosząc na dwór, bo okna na korytarzu otwierają się bardzo wąsko. Ptaszysko na szczęście było zdrowe bo wypuszczone wolno ostro wystartowało.
Musi te zakłócanie dalej działać

Dla poprawy nastroju pobuszowialiśmy sobie w zbożach. Ale sarny i zające gdzieś na szczęście się wyniosły

A za tydzień, o ile nic się nie zmieni będziemy ganiać muflony w rodzinnych stronach Balta.

- Załączniki
-
- Obraz 436.jpg (50.32 KiB) Przejrzano 401 razy
-
- Dlaczego na wystawach tak nie chce.
- Obraz 370.jpg (79.23 KiB) Przejrzano 401 razy
-
- Zboże...
- Obraz 449.jpg (94.31 KiB) Przejrzano 402 razy
-
- ...i buszujący w nim.
- Obraz 446.jpg (117.77 KiB) Przejrzano 402 razy
-
- Obraz 453.jpg (155.01 KiB) Przejrzano 402 razy
-
- Obraz 456.jpg (140.68 KiB) Przejrzano 402 razy
-
- Obraz 457.jpg (120.56 KiB) Przejrzano 402 razy
-
- Obraz 460.jpg (128.25 KiB) Przejrzano 401 razy
Ostatnio zmieniony piątek 15 lip 2011, 21:33 przez ZbyszekC, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
zauważone, jutro będzie zgłoszone w odpowiednich nadleśnictwach, że ktoś zamierza ganiać po naszych górkach za zwierzynąZbyszekC pisze:C
A za tydzień, o ile nic się nie zmieni będziemy ganiać muflony w rodzinnych stronach.

Wasze leśniki lepiej niech się wezmą za walkę ze szkodnikami. Jak ostatnio patrzyłem na Szczeliniec od strony Pasterki to las licho wyglądał. 
My też co najmiej trzy lata nie płoszyliśmy muflonów.

My też co najmiej trzy lata nie płoszyliśmy muflonów.

"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer