Ja ostatnio mam takie mini-marzenie, coby móc się przekonać, na ile trafnie prognozują predespozycje/preferencje szczeniaka różne testy, które mi powpadały w ręce. Tzn. móc obserwować przez przynajmniej rok-dwa lata rozwój szczeniaka, który zapowiadał się tak lub siak.1e2w3a pisze:Sama nie wiem czy on taki poważny czy tylko pilnuje takiego małego wgłębienia i kiedy pozostali się bawią , należy ono tylko do niego. Zawsze ciągnie go w to miejsce. Poważny, czy rozważny?
Ale to byś jeszcze musiała zapewnić im takie same warunki rozwoju. Bo testy to wykaz predyspozycji a charakter dwuletniego psa to predyspozycje + doświadczenia (socjalizacja, szkolenie, wychowanie, przygody itp)zybalowie pisze:Ja ostatnio mam takie mini-marzenie, coby móc się przekonać, na ile trafnie prognozują predespozycje/preferencje szczeniaka różne testy, które mi powpadały w ręce. Tzn. móc obserwować przez przynajmniej rok-dwa lata rozwój szczeniaka, który zapowiadał się tak lub siak.1e2w3a pisze:Sama nie wiem czy on taki poważny czy tylko pilnuje takiego małego wgłębienia i kiedy pozostali się bawią , należy ono tylko do niego. Zawsze ciągnie go w to miejsce. Poważny, czy rozważny?