Ale to nie jest akurat ten skład przy którym podawany jest popiół.Basta pisze:MIĘSO
(39 %) mšczka drobiowa, mięso z kurczaka, mšczka rybna, bulion z mięsa i wštroby
SKŁADNIKI ENERGETYCZNE
tłuszcz drobiowy, ryż, kukurydza, pszenica, pełnoziarnista
LEKKI BŁONNIK
wysłodki buraczane, suszona marchew
WITAMINY
drożdże piwowarskie, kiełki pszenne, siemię lniane
SKŁADNIKI SPECJALNE
?wieże jaja (9 %), tłuszcz z łososia, Optimin
To skład ze strony Fitmin, zaznaczam,że nie promuję tej karmy,odpowiadam tylko jakiej uzywam i dlaczego.
Karmy suche
Re: Karmy suche
- Rudolf
- Gadu-Gadu: 2095935
- Kontakt:
Czy któryś z Ogrów jadł może PURINA PRO PLAN Adult Salmon & Rice? Albo czy znana jest Wam karma Profilum?
Rudolf odmówił spożywania Eukanuby large breed z kurczakiem, po której w mojej ocenie miał zdrowe oczy i sierść. Chyba mu się znudziła, bo dostawał ją non stop odkąd skończył rok, czyli od lipca do listopada
Na początku mu smakowało i jak tylko ruszałam miskę rzucał się na jedzenie z wielką radością...
Zmieniłam na Orjen z kurczakiem - zjadał, aczkolwiek już bez błysku radości w oku, a w trakcie opakowania zauważyłam, że zaczęły mu ropieć oczka.
Teraz na próbę kupiłam purinę z łososiem - je chętnie - zobaczymy jakie będą efekty.
Chciałabym wrócić może później znów do Eukanuby. Royal i Hills nie bardzo mu służyły i nie zjadał zbyt chętnie.
Rudolf odmówił spożywania Eukanuby large breed z kurczakiem, po której w mojej ocenie miał zdrowe oczy i sierść. Chyba mu się znudziła, bo dostawał ją non stop odkąd skończył rok, czyli od lipca do listopada

Zmieniłam na Orjen z kurczakiem - zjadał, aczkolwiek już bez błysku radości w oku, a w trakcie opakowania zauważyłam, że zaczęły mu ropieć oczka.
Teraz na próbę kupiłam purinę z łososiem - je chętnie - zobaczymy jakie będą efekty.
Chciałabym wrócić może później znów do Eukanuby. Royal i Hills nie bardzo mu służyły i nie zjadał zbyt chętnie.
Marta & Rudolf

- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Salwa zjadła jeden worek ale ze względów zapachowych wróciliśmy do odmiany kurczakowejRudolf pisze:PURINA PRO PLAN Adult Salmon & Rice

mój gończy je pro plana z łososiem, ale dla szczeniąt 
przyswajalność bardzo dobra, smak dla niego też, ale jak dotąd wszystkie karmy mu smakowały...
niedawno zaczęliśmy 2 worek, ale zmieniam mu na jakąś inną karmę, bo śmierdzi mu z pyska odkąd je tą karmę

przyswajalność bardzo dobra, smak dla niego też, ale jak dotąd wszystkie karmy mu smakowały...
niedawno zaczęliśmy 2 worek, ale zmieniam mu na jakąś inną karmę, bo śmierdzi mu z pyska odkąd je tą karmę

- Aszemi
- Kontakt:
No właśnie dlatego Salwa je z kurczakiemAktynowiec pisze:bo śmierdzi mu z pyska odkąd je tą karmę

- Rudolf
- Gadu-Gadu: 2095935
- Kontakt:
hmm, na razie nie wyczułam nic u Rudolfa. Mam nadzieję, ze ta tendencja się utrzymaAszemi pisze:No właśnie dlatego Salwa je z kurczakiemAktynowiec pisze:bo śmierdzi mu z pyska odkąd je tą karmę

Marta & Rudolf

- wladekbud
- Gadu-Gadu: 0
No właśnie kupiłem na wyproóbowanie dla Burzy paczkę tej Acany (bo po eukanubie wydawalo mi się, że ma lekkie zaparcia i zbyt duże kupska).miszakai pisze:Jest nowa ACANA - właśnie nie na mączce https://www.telekarma.pl/p2929/acana.pu ... 135.kg.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
i teraz to naprawdę nieźle wygląda skład...Niemal jak Orijen ale mniej białka...
Po dwóch tygodniach jedzenia:
+brak zaparć,
+mniej "śmierdaśne" bąki i zdecydowanie rzadziej
-jeść jej się chce tak sobie (do Eukanuby chętniej bardziej się zabierała),
-wielkość kupek jaka była, taka jest (a wydaje mi się, że nawet są większe),
-zamiast zaparć, wg mnie zbyt rzadkie kupska.
No i jeszcze od razu pytanie.
Kolor kupek zamiast ciemnobrązowych, jasne - nawet jakby lekko zielone. Czy to normalne (tzn. zalezne tylko od karmy, czy od trawienia)?
"Whoever loveth me, loveth my hound." - Thomas More
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Ja kupiłam dla swoich szczeniąt tą nową Acanę puppy junior 13,5 kg...
Wszystko super, przyswajalność, smak, kupki.....nie zauważyłam żadnych nie korzyści....
Co więcej...kot podjada z chęcią...i duże psy pchają głowy do wora....
Wszystko super, przyswajalność, smak, kupki.....nie zauważyłam żadnych nie korzyści....
Co więcej...kot podjada z chęcią...i duże psy pchają głowy do wora....
- Aszemi
- Kontakt:
weszynoska pisze:smak, kupki

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
no co.....dałam przecinekAszemi pisze:weszynoska pisze:smak, kupki